Založ si blog

Boston – niečo tu nesedí

Prebujnené americké bezpečnostné a ozbrojené zložky už dávno nemali čo robiť a odrazu aký to vzorový príbeh ich užitočnosti: teroristi za pár dní dolapení! Lenže…

Z toho, čo bolo zverejnené mnohé nesedí:

Ak by chcel niekto na takom masovom podujatí, ako je Bostonský maratón, naozaj ublížiť, čo najviac, tak odpáli nálož na začiatku behu, keď sú pred štartovnou čiarou nahŕčené tisíce bežcov aj divákov. Bomby ale vybuchli dve hodiny PO dobehnutí tých najvýkonnejších bežcov. Teda pravý opak.

Povedzme, že policajný génius spôsobil, že na zázname viacerých kamier z daného miesta (nezasiahnutých výbuchom?) sa z tisícov chodcov podarilo identifikovať dvoch s batohmi a zverejniť. Ale čo sa dialo potom pripomína mizerný hollywoodsky scenár. Akoby niekto chcel okázalo postrašiť a zas tak veľmi neublížiť. Veď to mohol byť masaker, ale skutočnosť je skôr cirkusová aj keď každej obete je škoda. Veľmi to pripomína údajné „čečenské“ bombové útoky na obytné domy v Moskve, kde nakoniec prichytili samotní obyvatelia agentov vtedajšej nasledovníčky KGB, teda hrozbe „terorizmu“, vďaka ktorej sa neznámy Putin (prichádzajúci z KGB) stal zachráncom národa a zdá sa že už aj doživotným prezidento-premiérom.

Ďalší logický nezmysel – FBI vyhlásila, že bomby boli zhotovené z tlakových hrncov. Má to evidentne naznačovať, že po domácku. A teraz sa zamyslime: koľko môže byť u nás na Slovensku, kde sa bežne v domácnostiach varí, tlakových hrncov medzi ľuďmi? Odhadujem, že nula celá nula minimum, jedno percento? A v Amerike, kde sa v domácnostiach a najmä v mestských nevarí takmer vôbec? Nula celá nula skoro nič! Tak kde sa tie hrnce zobrali?

A ešte niečo: v Iraku pri „bežnom“ bombovom útoku je aj viac než 50 obetí. Aj minister vnútra Kaliňák v rozhlasovom rozhovore pripomenul, že v Bostone bol smrtiaci efekt bombového útoku pozoruhodne malý…

 

A to najdôležitejšie: Tým dvom chalanom chýba logický motív. To že jeden napísal, že nemá v Amerike kamarátov (ale na párty s americkými spolužiakmi

v tých dňoch bol)? Čo je to za nezmysel. Predpokladám, že toho druhého ani nepustia na verejnosti, či pred médiami k slovu (rovnako ako v prípade

„trenírkového teroristu“), aby sa vyhli tejto najväčšej slabine celého „usvedčenia“. Vyhlásia ho za „vojaka cudzej mocnosti“ (úplný nezmysel, ale užitočný)

a na zmysluplný motív sa zabudne. A pritom naopak: bezpečnostné služby majú celkom solídny motív spáchať, alebo aspoň vyprovokovať, či umožniť

niečo také spektakulárne, aby umlčali kritiku, že sú nadbytoční. Veď načo inak by vyprodukovali niečo také absurdné a smiešne ako „trenírkového

teroristu“? Už som o tom písal.

Je pravidlom, že páchatelia prečkávajú prvé hodiny a dni po čine v úkryte tak, aby o nich ani myška nevedela. A čo robia „suspecti“ (ako ich nazýva americká polícia)? Namiesto, aby boli pekne ticho a nikto by ich nenašiel, oni idú vykradnúť benzínovú pumpu! Pripomína to najznámejšieho amerického teroristu McVeigha, ktorého by nikdy nechytili, keby nešiel pár dní po svojom bombovom atentáte podivuhodne, až provokačne rýchlo a vyprovokoval tak svoje zatknutie.

Načo by terorista vykrádal pumpu? Čo je toto za nezmysel? Ten normálny na seba nechce upozorňovať ani len tým, že by na prechode prešiel na červenú! Je predsa zalezený v úkryte.

A to nie, naši suspecti nielen vykradnú pumpu, ale si ešte zbehnú do univerzitného areál MIT zastrieľať na policajtov. Pritom jeden z ich tam bol dva dni po bombovom útoku na party! ČO je toto za nezmysel?

Logiku nám to dáva len potom, keď si uvedomíme, že nastrčeného a vopred obetovaného Lee Harwey Oswalda (ktorý mal zohrať úlohu ako domnelý atentátnik na J.F.Kennedyho) zatkli v kine preto, že KTOSI pred tým kinom zastrelil policajta. Takže Oswalda zatýkali pre podozrenie zo zastrelenia policajta, až potom mu nečakane našili vraždu prezidenta.

Takže suspecti (o ktorých sa medzičasom média dozvedia dokonalú teroristickú históriu, lebo veď odkiaľ už by tak mali byť, ak nie z teroristického Čečenska a ešte aj moslimi?) konajú pri atentáte ako čudáci, čo chcú a nechcú niekomu ublížiť a o pár dní začnú konať už úplne ako pomätení. Ale pritom veľmi dobre zapadajúci do scenára o obetavej bezpečnostnej mašinérii krajiny.

Takže, aby bolo o čom prinášať „breaking news“ chlapci-teroristi vletia nezmyselne vybrať drobné na pumpe, keďže ich nechytia, zbehnú zastreliť do univerzitného kampusu policajta, konečne ich teda začnú naháňať (ktorý thriller by mohol byť natočený bez dramatickej naháňačky áut?), lenže naši suspecti nemajú auto (v Amerike? kto tam chodí vraždiť pešo?), tak vyhodia chlapa z parádneho Mercedesu (a čírou náhodou sa mu zveria, že to ONI odpálili bomby na maratóne??? veď to len šialenec, alebo komparzista biedneho televízneho thrilleru takto odkazuje polícii, že nech už zbytočne nehľadajú, keď sa priznal? no veď to už to mohli aj naspievať v miestnom štúdiu, nie?) a oni (aby to bolo zaujímavejšie?) počas naháňačky z neho vyhadzujú nejaké výbušniny…

Stop: vyhadzujú nejaké výbušniny? Amatéri, čo nedokázali zostrojiť poriadnu bombu, teraz šikovne hádžu akési výbušniny z auta, čo je nezmysel na trilióntu, lebo nestačí niečo vyhodiť z okna, musíte to aj odpáliť! Tak, ak to neboli granáty, čo to bolo za zázrak?

Nakoniec jedného z nich policajti zastrelia. Mimochodom, najlepší je mŕtvy suspect, lebo ten nekecá do toho, ako to vlastne bolo a teda nevyvoláva suspectné pocity verejnosti, že to všetko mohlo byť aj inak.

Druhý im ujde. Vážne? Vy veríte tomu, že niekto kto robí okolo seba taký brajgel a bengál, ktorého obkľučujú zo všetkých možných aj nemožných strán policajné a bohvie ešte aké bezpečnostné zložky, z miesta streľby zrejme vážne ranený a krvácajúci ODKRÁČA?

No dobre, tak sa im stratil.

A teraz to začne. Konečne profesionálny teror. Celá štvrť je uzavretá tak, že obyvatelia si nemôžu ani vybehnúť nakúpiť. Zato môžu sledovať na svojich obrazovkách v priamom prenose, akých skvelých ozbrojencov má ich krajina. A trochu skeptickejší stredo-Európan nevychádza z údivu nad tou demonštráciou sily, kedy ešte aj patrolujúci policajti nie sú v rojnici povedzme na dohľad, ale nezmyselne plece na pleci (to majú z amerického futbalu, čo keby im unikol zákernou kľučkou pod nohami?).

Toto majú kamery televíznych spoločností rady: policajti pochodujú, národná garda sa preváža v obrnených vozoch hore dole, helikoptéry krúžia, bombardéry… (to jediné nepoužili, ale ponorky boli iste v pohotovosti). Zastavená je nielen mestská, ale aj medzimestská doprava! Keď naháňačka zvaná „manhunt“ (poľovačka na človeka), tak poriadna. A aby obyvatelia Bostonu na vlastne koži pocítili, že tá šou „nie je žiadne cvičenie“ (to je citát z útoku Japoncov na Pearl Harbor za druhej svetovej, ktorý odvtedy veľmi radi používajú všetci úradní americkí pištoľníci), zakážu im používať mobilné telefóny! Viete prečo? Lebo by vraj zavolaním príbuzným mohli odpáliť asi aj atómovú bombu.

Chlapíka, samozrejme, chytili.

A viete ako? Ďaleko od miesta prestrelky a podľa stôp krvi, čo našiel majiteľ pozemku, kde sa ukrýval. No to je gól! Alebo zázrak? To on nekrvácal celou tou cestou do improvizovaného úkrytu? To si povedal, tak teraz chvíľu nebudem krvácať, zakrvácam si až, keď niekam zaleziem?

A ľud držaný v strachu a pod terorom až nezmyselných bezpečnostných opatrení, šťastne vybieha do ulíc s americkými vlajkami nad hlavami – sláva, sláva, sláááááá…

Polícia už používa ako slávobránu aj sociálne siete: „CHYTENÝ!!! Poľovačka sa skončila. Pátranie je hotové. Teror sa skončil. A spravodlivosť zvíťazila. Podozrivý je zadržaný,“ uviedla bostonská polícia na Twitteri. Ako môže niekto v civilizovanom štáte povedať, že podozrivý je bez rozhodnutia súdu aj vinný?! Ale hlavné je, že po chytení podozrivého sa v uliciach (aj na letiskách, športových halách a možno aj v soláriách) amerických miest ozval jasot.

Neviem, ako tento príbeh o užitočnosti bdelých amerických strážcov čohokoľvek skončí. Ale pre mňa začal a aj pokračoval ako rozprávka o tom, ako policajný štát dobro koná, keď zlo potiera. A to, že sa to údajné zlo (ešte nie sú stále dôkazy, že to tí dvaja mladíci aj urobili) koná úplne ako zmyslov zbavené, mi naozaj pripomína scenár z rozprávky, kde dobro prebujnenej armády uniformovaných aj neuniformovaných policajtov nakoniec vždy zvíťazí. O následnom jasaní sa píše tu. Kto by si teraz uprostred toľkého jasotu trúfol čo i len namietať prebujnený bezpečnostný aparát (čo sa ukázalo aj teraz) a nezmyselne vysoké výdavky na jeho udržiavanie? Nehovoriac o priam sovietskom princípe podozrievania kohokoľvek z terorizmu? Terorizmus je len reakcia na zlé medzinárodné kroky krajiny a je naozaj úžasné sledovať, ako sa to môže obrátiť na skvelý biznis pre miestnu zamestnanosť v štátnych aj privátnych bezpečnostných službách. Na desať rokov majú chlapci a dievčatá po starostiach, či sú užitoční!

A aby to nebolo málo. Jasajúci národ bez problémov prijme návrh akého-ktoréhokoľvek vlasteneckého senátora, aby podozrivý nemal právo nevypovedať (teda mohol byť mučený! tú praktiku už CIA predsa za Busha zaviedla a nositeľ Nobelovej ceny za mier Obama nikdy nepotrestal, a ani nezrušil) a ani nemá právo na advokáta! Takže v ideálnom prípade (ako u Oswalda) je zakrátko po označení z podozrenia jeden mŕtvy a druhý umlčaný. Proces prebehne utajene a všetci budú spokojní. Naozaj? Toto je demokracia a takto spravodlivosť víťazí???

A čo keď to spáchal niekto úplne iný a teraz je „v klídku“?

Problém je navyše v tom, že sa tým neriešia príčiny svetového terorizmu, ale len jeho následky. A ešte s profitom pre všemožné štátne aj súkromné bezpečnostné služby do aleluja. Ktoré potrebujú raz za čas ukázať, akí sú užitoční, trebárs aj na „trenírkovom teroristovi“, či hrozbe bomby v lietadlách vyrobenej z viac ako 100 ml vašej minerálky…

 

P.S. Tak veľmi rád, by som prial každému štátu, aby nebol ohrozovaný terorizmom a ak sa to stane, aby páchateľov dochytili čím skôr. Ale ako veriť rozprávkam?

 

Tu je o tom viac, vďaka vašim upozorneniam pridávam správy o iných podozrivých mužoch s batohmi.

Tu je odkaz na mnou spomínaného McVeigha a súvis načasovania jeho činu s bostonským.

Ukážky, ako to vyzerá, keď sa spustí nevyhlásené stanné právo (tým pádom nemáte žiadne práva!).

Hovorí ich matka a neverí tomu a vraj povedala (a tým, že ho zastrelili, zbavili sa jeho svedectva?):

V rozhovoru pro Russia Today jejich matka Zubejdat řekla, že Tamerlan pracoval pro FBI. “Byl ovládaný FBI, tři až pět let. Mého syna znali, věděli o jeho akcích, a o internetových stránkách, které navštěvoval, kdysi sem i chodívali..a mluvili se mnou…říkali mi, že je opravdu vážným lídrem a báli se ho.” Rodiče obou bratrů dodávají, že na oba to bylo hozeno záměrně.

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296992x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy