Utorok na cestách:
O tom, že vzdialenú krajinu môžeme okoštovať aj u nás si dali za úlohu študenti triedy IV.KČ záverečného ročníku Ľudmila Červenková, Petra Kršáková, Filip Frank, Patrik Petruň a Tomáš Čederle na SOŠ Farského č.9 v Bratislave. Pri príležitosti praktických maturitných skúšok dostali za úlohu pod vedením ich majstrov pripraviť slávnostný obed na tému „Ázijská reštaurácia“. A aby ich prvá samostatná práca v rámci skúšky dospelosti mala naozaj medzinárodnú úroveň, ich výkony prišiel v mojom sprievode ohodnotiť osobne Indonézsky Veľvyslanec pán Djumantoro Purwokoputro Purba.
Pána Veľvyslanca privítal riaditeľ školy Jozef Horák, ktorý mu predstavil aj odborného garanta skúšok, nestora slovenského kulinárskeho umenia pána Ondreja Antovszkého.
Študenti predviedli menu v zložení:
Nápoj Yin-yang
Krevetový šalát s figami
Tekvicovú polievka Thay
Kačku na mede s jazmínovou ryžou
Limonáda
a dezert Awajuki icigo.
Pán Veľvyslanec okoštoval i pochválil. Je jasné, že o špeciality ázijskej kuchyne sa na Slovensku spoľahlivo a so zanietením postará nastupujúca generácia kuchárov. Možno aj s prispením Indonézskeho Veľvyslanectva, keďže ich kuchár by mal v budúcnosti prísť predviesť pedagógom a vybraným študentom SOŠ Farského č.9 v Bratislave svoje umenie. O najobľúbenejších jedlách tejto krajiny sa môžete už teraz dočítať na web-stránke Túlačky, stačí tu kliknúť.
Celá debata | RSS tejto debaty