Založ si blog

Bezák ohrozil Vatikán

  Dnes ide do kín dokument Oľgy Záblackej s názvom „Arcibiskup Bezák zbohom“…

  Videl som v premiére, odporúčam.

  A dodávam:

  Po celý čas sledovania tohto filmu hĺbavejšiemu divákovi musí vŕtať v hlave základná otázka: Ako môže byť Vatikán taký slepý k takej evidentnej nespravodlivosti a trestaniu poctivého cirkevného funkcionára len za to, že chcel dať do poriadku financie nejakej provinčnej diecézy? Ako môže prehliadať komplot miestnych korupčníkov finančných aj morálnych a nezastať sa spravodlivého, ktorý sa dožaduje práve spravodlivosti Vatikánu?

  Moja odpoveď znie: Rozhodnutie umlčať Bezáka prišlo z Vatikánu v záujme Vatikánu. Miestni sokolíci mohli akurát nažalovať, že je blízko nejakému tak hroznému odhaleniu, že bolo nutné urobiť bezprecedentný krok odvolania arcibiskupa a znášať všetky následky vrátane straty dôvery veriacich. Veď čo je to odvolanie arcibiskupa proti vražde Pápeža?

 

Tajomstvo na veky

  Najhoršie na tomto tajomstve je, že ho kryl aj najpopulárnejší z Pápežov Ján Pavol II. Myslel to evidentne dobre, ale zabudol na to, že na zmluvy s diablom doplatí vždy niekto nevinný. Nemohol tušiť, že sa bude volať Róbert Bezák.

  A teraz fakty:

  Všetky dostupné fakty naznačujú, že predchodca Jána Pavla II. bol zavraždený. Prišiel na obrovské finančné machinácie a ohrozil špičku Vatikánu, ktorá do nich bola namočená.

  Potom prišiel Ján Pavol II.

  Spomínate si na jeho prvé slová veriacim na námestí sv. Petra?

  Zneli: „Nebojte sa.“

  Kto sa to nemal báť? Snáď nie tí veriaci?! Podľa mňa to bol verejný signál tým, ktorí sa zbavili jeho predchodcu, že ich bude kryť. Pod jednou podmienkou: odteraz pôjdu tie diabolsky nahrabané peniaze na boj proti komunizmu. Konkrétne na podporu Solidarity. V tomto mal Ján Pavol II. silnú oporu vládcov západného sveta a ich tajných služieb. Stal sa im rovnocenným partnerom, pretože ponúkal prielom do hradieb „ríše Zla“, teda štátov komunistického lágru. Poľsko malo byť tým zlomovým bodom a aj sa stalo.

  Bola to obdoba tajnej operácie plukovníka Northa na podporu nikaragujských contras proti komunistickým sandinovcom, keď predával s vedomím americkej vlády (!!) nepriateľskému Iránu americké zbrane (hlavne náhradné diely do už dávnejšie zakúpených amerických stíhačiek, torpédoborcov atď.). Účel svätí prostriedky. V našom prípade ich posvätil najvyšší cirkevný predstaviteľ.

 

Slovensko je križovatka, v dobrom aj zlom

  A teraz to podstatné. Kadiaľ smerovali tie peniaze do Poľska?

  Odpoveď: Cez Slovensko.

  Otázka: Kto kontroloval ich tok na našom území, keď tu za cirkev vládol pán Sokol?

  Odpoveď si domyslite. Je ešte stále dosť nebezpečná, veď stála miesto jedného váženého a cteného arcibiskupa. Pri odpovedi sa nenechajte zmiasť indíciami o prepojení toho kontrolenka čiernych peňazí s vtedajšou ŠtB. Tá istá ŠtB zorganizovala pád komunistického režimu v tajnej operácii s krycím názvom Nežná revolúcia.

  A teraz to podstatné. Po úspechu tajnej operácie financovania Solidarity sa celý systém špinavých peňazí začal rútiť. Hlavného bankára našli visieť za krk z jedného londýnskeho mosta a vrecká mal plné peňazí. Pozoruhodný symbol…

  Ján Pavol II. bol na tom zdravotne veľmi zle, ale niesol svoj kríž do posledného dychu, lebo vedel, že kým bude na pápežskom stolci (nie stolici, preboha!), nebudú sa musieť báť tí, s ktorými tú diabolskú dohodu uzavrel.

  Potom prišiel Benedikt XVI. a zistil, čo je vo veci. Ale nemal síl to riešiť. Do toho prišli signály, že akýsi pre Vatikán zabudnuteľný Bezák začína do veci rýpať (hoci aj v dobrom úmysle a bez iných podozrení) a mohol by na niečo prísť. Benedikt XVI. sa podvolil tlaku tých okolo neho, ktorí by sa mali čoho báť a nemuseli za Jána Pavla II., ktorého aj za to proti všetkým pravidlám priam bleskovo posvätili. Ale možno práve to bola posledná kvapka (medzičasom začali predsa len prenikať nebezpečné informácie na verejnosť, viď prípad jeho tajomníka a jeho umlčanie), aby sa rozhodol, že si s tým už nebude špiniť ruky.

  A prišiel v úlohe čističa toho Augiášovho chlieva Pápež František. Po tichu ho čistí, tak prečo nevráti Bezákovi jeho česť a nevráti ho k celoživotnej misii, na ktorú je stvorený? Neviem, ale tipujem, že vinníci sú ešte stále príliš silní a nemôžu pripustiť, aby sa jedným kamienkom spustila lavína.

  Môj záver: Bezák, hoci nechtiac, ohrozil jedno z najčiernejších tajomstiev Vatikánu. Slovensko je v reťazi tej utajenej operácie proti komunistickej „ríši Zla“ diabolskými prostriedkami to slabé ohnivko. A je naivné ísť volať po spravodlivosti tam, kde to všetko začalo…

  Váš záver: Choďte sa na ten film pozrieť a som zvedavý, na čo prídete.

 

P.S. Je pozoruhodné, že taký odhaľovač tajomstiev Vatikánu akým je Dan Brown sa tejto témy ani len nedotkol. Ale už dávnejšie vyšla kniha Vatikán s.r.o, ktorú u nás nikto nechce vydať…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296823x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy