Založ si blog

Ako cestovky klamú – Albánsko!

Po strate Tuniska ako osvedčenej dovolenkovej destinácie sa naše cestovky snažia nasmerovať tisíce klientov do Albánska. Je to logické, lebo tam sú voľné ubytovacie kapacity a ochota získať zahraničných turistov. Ale je nelogické, že si naše cestovky neoveria, aký je to nezmysel!

Konkrétne v albánskom letovisku Shengjin musia vedieť, že to v prvom rade nie je „rezort“, ale turistické sídlisko a nie ste ubytovaní v hoteli, ale v ubytovni s primerane slušnými izbami. Ale nie takými, ako predstavujú na svoje web-stránke.

Interiér izieb na web stránke pre našich turistov sa niekomu asi prisnil. Nemá nič s realitou.

Musia tiež vedieť, že tie „štyri hviezdičky“ sa nezrovnávajú napríklad s podávaním nápojov jedného typu krabicového vína do plastových pohárov vnútri budovy (nie na pláž) pre klientov „all inclusive“???

Tu sú ďalšie „perly“ miestnych služieb  „all inclusive“:

+ „hotelový bazén“ naši turisti nemali šancu použiť. Keďže toto nie je uzavretý rezort, ležadlá pri tomto široko-ďaleko jedinom bazéne v celom „turistickom sídlisku“ obsadzujú iní už od šiestej ráno!

+ denné výpadky prúdu znamenajú aj výpadky výťahu (môžete byť radi, keď nie ste v ňom, nemá klimatizáciu)

+ neexistuje automatické upratovanie izieb, iba na výzvu (to je „vylepšenie“, pred tým existoval len jeden kľúč, aby chyžné nemohli ísť bez vedomia klienta do izby)

+ namiesto reštaurácie jedáleň, namiesto bohatého výberu jedál biedna internátna strava, kde dominujú také „špeciality“ ako hranolky, nedopečené kuracie stehná, či nezožuteľné kusy hovädzieho mäsa.

+ „ľahký popoludňajší snack“ bol odbitý napríklad zopár amatérsky zmajstrovanými jednohubkami. Kto nestihol, nemal. Kto stihol, nepotešil sa.

+ bar na pláži tam nie je (hoci pracovníčka cestovky sa niektorým zaprisahávala, že áno), najmä mladé rodiny si tak museli nápoje pre deti nosiť stovky metrov z „rezortu“. A aj to im dovolili až po protestoch.

+ osušky na pláž tak isto neboli.

+ na pláži boli na izbu k dispozícii 2 ležadlá a 1 slnečník len v prvé dni. Len čo zodpovedný zriadenec zistil, že niektorí našinci ich v ten deň neobsadili, tak vaše ležadlá predával domácim!

+ v rámci „all inclusive“ nepodávali žiadny tvrdý alkohol, hoci ho mali na sklade.

+ nápoje končili o 22:00, v Tunise aj do 23:00, či 24:00.

+ zákusky boli oproti napr. Tunisu, kde boli skutočne výstavné, úbohé, ak boli.

+ káva pod úroveň.

+ To najdôležitejšie: More je plytké tak, že do sto metrov je vám maximálne po pás. Preto je aj špinavé od blízkeho prístavu s olejovými škvrnami na hladine a plávajúcimi jednorazovými detskými plienkami ako vylepšením.

+ Aby toho nebolo málo v plytčine sa skrýva piesočná ryba s jedovatým bodcom. V turnuse pred nami na to doplatil malý chlapec, ktorý na ňu omylom stúpil. Dokonale pokazená dovolenka!

Naše cestovky musia tiež vedieť, že klamú v prípade týchto avizovaných služieb:

  • „zábavné a športové hry“,
  • „animačný program pre dospelých počas dňa i večer“,
  • „zapožičiavanie rôznych športových potrieb“,
  • „zapožičiavanie kníh rôznych žánrov v slovenskom jazyku pre deti i dospelých“,
  • „zábavné súťaže“,
  • „športové zápolenia“,
  • „loptové hry“

To všetko sú len plané sľuby, doslova výsmech pre naivných a dôverčivých hlupákov!

Ale skutočným vrcholom, perlou tohto kolosálneho podvodu, je tu „povinný príplatok za výhľad na more“ v budove, kde ani jedna izba nemá priamy výhľad na more!

 

Hotel pre našincov, hnedá budova

Hotel pre našincov, hnedá budova

 

 

 

 

 

 

 

Hotelové sídlisko, Shengjin, pohľad zľava

Hotelové sídlisko, Shengjin, pohľad zľava

 

 

 

 

 

 

 

 

Výhľad na more I

Výhľad na more I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výhľad na more II

Výhľad na more II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keď si zájazd objednávate, tak si skontrolujete ich web-stránku, kde je Rafaelo resort osamotená budova. Len sa pozrite! Ale keď tam prídete, tak zistíte, že je natesno obstavaná. Presvedčte sa na priložených fotografiách! Tá 4-hviezdičková ubytovňa pre našich turistov má hnedú farbu – výhľad na more kryje nedostavaný biely hotel a vedľa na tesno stojí zelenkavá ubytovňa pre domácich turistov. To sa totiž albánsky podnikavci tak tešia na ďalších hlupákov zo Slovenska, čo im tam pod klamlivou reklamou pošlú naše cestovky, že stavajú priam freneticky nové budovy, ale už nie inžinierske siete. A keď na ten nezmysel s „výhľadom na more“ upozorníte, snažia sa to v našej cestovke ignorovať, alebo aspoň naťahovať odpoveď na príslovečných 30 dní. A dovtedy tam dovezú ďalšie stovky a tisíce našincov, od ktorých vyberú podvodný poplatok. No a z toho kapitálu vám s ľahkým srdcom poplatok vrátia. Veď aký skvelý kšeft, keď po skazenej dovolenke sa väčšina snaží na ňu zabudnúť a málokto to dotiahne k naozajstnej sťažnosti. K uznanej reklamácii sa dočkáte tejto rozkošnej poznámky, čítajte pozorne: „…orientácia izieb na bazén je zároveň orientáciou izieb na more“??? Čiže to more je v bazéne??? Podpísaná je manažérka CK Seneca Tours. Tá pani má zmysel pre humor, akurát, že ten „výhľad“ je povinne platený!

 

P.S. Vo väčšine našich médií o tejto albánskej turistickej bubline zaťato mlčia, pretože aj oni z tej lživej reklamy žijú! Jedine Nový Čas má svoju „inšpekciu“.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278255x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy