Založ si blog

Terorizmus amerických republikánov

Neexistuje väčšie farizejstvo, než americká „vojna proti terorizmu“, vynález „bushistov“ z Republikánskej strany.

Na teroristické útoky v Paríži zareagovali tým, že sprísnili „bezvízový“ styk s 38 krajinami vrátane Slovenska.

Okrem toho, že nám budú svietiť do ucha a hrabať sa ženám v nohavičkách, najnovšie sa budú pýtať, či niekto náhodou nebol v krajinách, ktoré oni zbombardovali, zničili a nechali tak.

Lebo pri ICH logike, že kto tam bol, je potencionálny terorista, by sa do Ameriky nemali vrátiť státisíce ich vojakov, civilných ostrostrelcov a pseudo-poradcov, či „buzinesmanov“.

Ale buzerovať budú všetkých ostatných na svete, lebo to je cesta ako dať zarobiť desiatkam ich tajných služieb a stovkám, či tisícom bezpečnostných služieb školených v buzerácii iných.

A ako skutočná perla hlúposti amerických republikánov je ich postoj k najnovšiemu vraždeniu v americkom San Bernardine. Vraj za to môže teroristický moslimský pár.

No, povedze, že áno. Ale ten údajný teroristický pár mal celý arzenál zbraní a tisíce nábojov. A to všetko legálne!

Tak akú toto má logiku? V Európe idú zakazovať pomaly aj praky na fazuľky, ale takmer každodenné používanie automatických zbraní na vraždenie nevinných ľudí na verejnosti, teda skutočný masový teror robený samotnými Američanmi v Amerike necháva republikánmi vedený Kongres chladným. A demokratický prezident Obama už ani nebrojí za nejaký zákon na aspoň obmedzenie tohto absurdného vyzbrojovania, keď Američana vlastnia už viac ako 310 MILIÓNOV osobných zbraní a to tých najvražednejších. Nemal by šancu ho v Kongrese, ovládanom republikánskou stranou, presadiť.

Má to logiku – kšefty. Všimnite si, že dnes nemáte ani na našom trhu (okrem Coca-coly?) asi žiadny výrobok, ktorý by ste si kupovali, lebo je Made in USA a teda výnimočne kvalitný, či inovatívny. Aj výrobky pod americkou značkou sa vyrábajú v juhovýchodnej Ázii. Ale čo si môžete byť absolútne istí je, že najlukratívnejší export z USA je export smrti. Zbrane, zbrane a zase zbrane.

Obama nedávno podpísal zvýšenie dotácie na vyzbrojovanie Izraela z 3 MILIÁRD dolárov ročne na 5 MILIÁRD dolárov?!

Má to logiku. Za to sa budú nakupovať hlavne americké zbrane.

Zbrojársky priemysel má vďaka tomu obrovské zisky a teda aj moc. A čo je to za námahu kúpiť si republikánskeho senátora alebo kongresmana? Veď chcú byť zvolení znovu a potrebujú peniaze na svoje asburdne predražené volebné kampane. Iste sa preto niektorí ponúkajú aj sami. A je im jedno, že tými istými zbraňami, z ktorých predaja sa oni priživujú, sú zabíjaní nevinní ľudia v amerických školách, reštauráciách a na uliciach. Hlavne, že to sype.

A ak sú takýto bezcitní k vlastnými občanom, dokonca povraždeným deťom, akú ľútosť môžeme od nich očakávať my ostatní?

Rozbombardovali Kosovo, Afganistan, Irak, Líbyu, vŕtajú sa do Sýrie, v plánoch majú Irán a ďalšie. Zaujímavo ticho sú ohľadne Severnej Kórey.

Tento krvavý biznis na úkor iných je teda hlavným motorom kšeftov republikánov.

A keďže sa blížia voľby na amerického prezidenta s kandidátmi takého kalibru hlúposti ako Donald Trump, máme sa čoho báť…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296855x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy