Založ si blog

Prečo potrebujeme Kotlebu

Je hanba, že Kotleba ovládol celý jeden kraj Slovenska?

Áno, obrovská.

Je hanba, že kotlebovci sú v parlamente?

Áno, obrovská.

Ale to nie je hanba Kotlebu a kotlebovcov – ale ich!

Kto sú to „oni“? V USA ich volajú establishment, my máme už z čias komunizmu výstižný názov – papaláši. Sú to politici-veteráni naprieč stranami, ktorí nadobudli dojem (tak ako kedysi komunisti), že budú pri moci a korytách večne. Sú plne zaujatí vlastnými internými strkanicami a kšeftami (viď TV seriál „Dom z karát“) a voliči ich zaujímajú naozaj len pred voľbami. A tí naši, odtrhnutí od reality, intrigovali a intrigovali – až prišiel Kotleba!

Kotleba by nikdy nebol viac, než smiešny provinčný krikľúň, keby mu nedali obrovský priestor na získanie si sympatií obyčajných občanov, voličov. Pustil sa totiž do tzv. „cigánskej otázky“. Do tej, ktorá politickým papalášom nevonia, ktorej sa vyhýbajú, ktorá ich otravuje. Veď v duchu neo-liberalizmu (najstupídnejšej ideológie súčasnosti zahrnujúcej aj feminizmus) premenovali Cigánov na Rómov. To je salónna záležitosť, to im ide. Ale ísť do terénu a riešiť to – komu by sa chcelo?! Jediný vysoký predstaviteľ tohto štátu bol Ján Čarnogurský, ktorý si na Luníku IX vyhrnul rukávy. To od paplášov nemôžete chcieť – majú „vyššie“ ciele, iné méty! Tak si vymysleli Splnomocnenca vlády pre rómsku otázku. Nie, aby ju riešil – ale aby odpovedal na otravné otázky občanov a novinárov. A ako to dopadlo? No, ten predošlý odstúpil práve preto, že ho tam mali za pajáca a keď chcel aj reálne kroky, tak sa s ním odmietli baviť. Opakujem, tu nejde o jednu vládu a jednu stranu – táto nechuť babrať sa s cigánskou otázkou, ktorá vám ako papalášovi nesľubuje žiadny kšeft, len problémy, sa tu z etablovaných strán nechce žiadnej. Veď sme to videli na škandalóznom príklade utrpenia pána Dobrovodského a jeho „neprispôsobivých susedov“. A to je ten obrovský priestor, ktorý papaláši otvorili Kotlebovi.

Vždy je to, už stáročia, to isté. Zlí chlapci sa k moci nedostávajú len tak. Vždy, opakujem vždy, im k tomu dopomáha nafúkanosť, arogancia a ľahostajnosť k problémom obyčajných občanov tých tzv. dobrých chlapcov.

Samozrejme, že tieto alternatívne riešenia sú prinajlepšom diskutabilné, prinajhoršom hanebné. Ale nazvať to fašizmom? Prečo? No, preto, že naši papaláši si nepripúšťajú ani najmenšiu chybičku. Oni sa nemýlia. Ale, ak sa oni nemýlia, ako mohol Kotleba dôjsť tak ďaleko? Na to potrebujú nejakú nálepku – našli fašizmus. Je to kuriozita, lebo skutočný fašizmus s obrovskou dolárovou a inou podporou washingtonskej kliky a bruselských papalášov zvíťazil na Ukrajine. Ale o tom sa nehovorí, to sa nepatrí – pripomínať papalášom na akejkoľvek úrovni, že tento puč zbabrali. A že Ukrajincom sľubovali raj a dnes zažívajú peklo, lebo boli zneužití na umelé vyvolanie napätia s Ruskom.

Ako to riešiť? Že by sebareflexiou? Že by kritikou do vlastných radov? Že by sľubom, že už budú iní? Ale choďte, to predsa establishment papalášov nerobí! Veď napriek všetkému bubnovaniu na poplach a ukazovaniu prstom, čo robí za kotrmelce (a o tom, že to smrdí prinajmenšom klientelizmom niet pochýb), on stále vedie a znovu by ho v banskobystrickom kraji zvolili! To nie je len vizitka Kotlebu, to je aj vizitka našich papalášov.

Nie je to len náš problém – ten ide teraz naprieč západnými demokraciami. Všimnite si ten paradox – celá obrovská krajina, Veľká Británia, odmietla skrachovanú, papalášsku politiku Bruselu. Väčšiu hanbu a usvedčenie pochybení Tuska, Junkera a Schultza si ani nemožno predstaviť. Odstúpili snáď? Priznali si chyby? Sú tam snáď teraz iní? Vôbec nie, tí, čo spôsobili Brexit sa teraz vyhrážajú v našom mene Británii, že s ňou budú pri vyjednávaní tvrdo účtovať. Ich arogancia sa ešte zvýšila! A bude to tak, až kým nepríde euro-únijný Kotleba.

V USA je to to isté, len v modrom. Americkí voliči odmietli štvavú politiku washingtonského establishmentu (tak skvelo odhaľovaného napríklad režisérmi Oliverom Stoneom, či Michaelom Mooreom a tak jasne reprezentovaného vojnovým štváčom McCainom), ktorá vyvoláva vojnové konflikty, aby zarábala na vraždení, a zvolili škandalózneho Trumpa. Spamätali sa snáď z tej porážky, vstúpili si do svedomia, budú už iní? Ani náhodou! Oni tú hystériu okolo Ruska už vyturbovali do absurdna – dnes sú Rusi a ich všemocní hackeri zodpovední už aj za škvrny na Mesiaci! A Trumpa grilujú z každej strany na úplných sprostrostiach vykonštruovaných až tak, že jeho poradcom vyčítajú aj to, že sa stretli s ruských Veľvyslancom! To stretnutie samo o sebe nemôže byť výčitkou, ale vraj to nepovedali – ale komu a kedy mali?

A sme späť u Kotlebu. Naši papaláši dostali inšpiráciu. Kotleba je ich svedomie – a to nie je čisté. Priznať si aroganciu a ignoráciu problémov obyčajných občanov sa im nechce a poučiť už vôbec nie! Tak to svedomie potrebujú umlčať. Zakázaním Kotlebovej strany? A snáď aj zakázaním práva občanov voliť podľa svojho slobodného rozhodnutia, ako to svojho času naozaj navrhoval slniečkár Šimečka (áno, bol taký hlúpy, že sa tým ani netajil)? Veď, čo urobia s tými normálnymi občanmi, čo volili Kotlebu na protest? To ich tiež zakážu?! A to vyrieši problém s Cigánmi??? To zakážu aj voľby? A slobodu prejavu? Pretože, on sa vždy nájde nejaký snaživec, kto na takú myšlienku príde – takže už tu máme unikáta, novinára, čo tvrdí, že sloboda prejavu sa má selektovať?! Hovoriť môže len ten a to, čo sa papalášom hodí?! A naopak ukrajinských fašistov máme povinne podporovať, lebo sa to hodí zase tým papalášom vo Washingtone?

Som veteránom PEN International, jedinej celosvetovej spisovateľskej organizácie, ktorá slávi onedlho sto rokov existencie. A za tých sto rokov sa potvrdila Charta PEN, že každé umlčiavanie hoci aj zlého slova sa vráti v ešte horšom čine (keby svet počúval sťažnosti moslimov na americké agresie, nepripomínali by sa dnes bombami)! Zlým myšlienkam treba oponovať dobrými skutkami, príkladmi riešenia, nie umlčiavaním nepohodlných oponentov. Zákaz Kotlebovej strany nevyrieši „cigánsku otázku“, ani iné problémy, len na krátko umlčí zlé svedomie našich papalášov. A bude horšie…

Kotlebu potrebujeme preto, aby naši papaláši jasne videli, že ak nebudú riešiť každodenné problémy občanov, bude ich riešiť niekto iný…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296382x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy