Založ si blog

Kiskova cena útechy a čo to zakrýva?

V posledných dňoch ma zarazila správa, že náš splátkový prezident Kiska dostal v Bruseli akúsi Cenu za akési aktivity v prospech Rómov a Sintov. Ja si totiž nespomínam, že by tento pán urobil čokoľvek naozaj významné voči našim Rómom, o nejakých Sintoch ani nehovoriac. Naopak, bez ocenenia ostávajú tí, ktorí pre vzájomné porozumenie väčšinového obyvateľstva a Rómov naozaj niečo užitočné robia, napríklad aj filmom s prekvapivo úprimným pohľadom na to ako si napríklad zarábajú vo Viedni. Vzhľadom k tomu sa mi skôr zdá, že Cena pre Kisku je nejaké zástupné lízatko, ktorým mu ktosi mal naznačiť, že ak chlapec dobre slúži, pochvala sa vždy nájde. Ale komu slúžil?

 

Kiskoxit a Brexit

   V týchto dňoch je najdiskutovanejšou európskou záležitosťou odchod Veľkej Británie z EÚ. Briti sa trápia s tým, aby odišli korektne, k čomu im zjavne bránia zvyšky ich svetovládnej nostalgie. Tie by údajne utrpeli, keby sa konečne Írsko zjednotilo aspoň colne, čiže hranica EÚ a Veľkej Británie by bola medzi Severným Írskom a Britskými ostrovmi. Preto sa nevedia dohodnúť a preto potrebujú viac času.

Vedenie EK a EP naopak arogantne vyhlasuje, že ich britské váhanie nezaujíma a nech vypadnú čím skôr. Je to absurdne postavené na hlavu. Briti odchádzajú znechutení neschopnosťou a aroganciou alkoholika Junckera a lokajského Tuska, ktoré predviedli v katastrofálne nezvládnutej migrantskej kríze. Takže skutočným riešením by bolo, aby odišli Juncker a Tusk, vymenilo sa vedenie EK a EP, takže Briti by odísť vôbec nemuseli!

A v takejto paradoxnej chvíli nemajú tí dvaja nič iné na práci, než potriasať rukou sebe podobnému Kiskovi, ktorý vo svojej funkcii zlyhal?

 

Kiska a dymová clona

   Súbežne niektorí predstavitelia Európskeho parlamentu arogantne pripomínajú, že vraj majú dôležitejšie úlohy a záležitosť Britov by sa mala vyriešiť čím skôr. No veď áno, chystá sa jedno z najväčších svinstiev z dielne Globalizačnej kliky a jej odnože v Bruseli – už 26. marca bude schvaľovaný návrh smernice Európskeho parlamentu a Európskej rady o autorskom práve na jednotnom digitálnom trhu. Sú v ňom zaradené nášľapné míny v podobe kontroverzných článkov 11 a 13, pri ktorých hrozí, že obmedzia používateľov internetu predbežným filtrovaním obsahu a zvýšia bariéru pre vstup novej konkurencie do sféry vyhľadávania a prezentácie spravodajského obsahu. Ide o jasný pokus nastoliť opäť cenzúru, tentoraz na internete. Neprehliadnite, prosím, a kontaktujte našich euro-poslancov, aby za takýto podraz proti nám všetkým nehlasovali! Znamená to totiž likvidáciu slobody slova, ako základného ľudského práva, aj na tejto blogosfére!!!

A aby sme nezabudli na Kiskoida. Namiesto toho, aby sa náš prezident ako prvý ozval proti cenzúre a obmedzení slobody slova, panáčkuje pri divadielku, ktoré má ukázať, že v EÚ nemáme momentálne iné starosti, len rozdávať takéto zemiakové medaily.

 

P.S. Vy-cenený Kiska

   Keďže si neviem spomenúť, že by Kiska urobil čokoľvek mimoriadne pre Rómov a už vôbec nie pre nejakých Sintov, pripadá mi to, že nám tu ktosi v Bruseli chcel ukázať, že dobrých sluhov vedia oceniť, hoci aj absurdným metálom. Kiskovi by sa však skôr hodila medaila „Za verné služby“. Ale komu ten pán naozaj slúžil, ostáva otázkou. Určite nie Slovensku…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278372x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy