Založ si blog

R. Fico sa zbláznil? !

Dlhodobo som obhajoval tohto politika, ale jeho činom v poslednom období prestávam rozumieť. Nič rozumné na nich totiž nenachádzam.

Notorické úniky zo spisu vyšetrovania dvojnásobnej vraždy novinára a jeho snúbenice sú neospravedlniteľným zlyhaním polície, aj prokuratúry. Ale aby prezidenta PZ SR, ministerku vnútra, premiéra a generálneho prokurátora Robert Fico „volal k zodpovednosti“ s tým, že sú mu po straníckej linke podriadení, či aspoň povinne vďační?!! Veď to je absurdné. Len tým nabil nové patróny našim nezdarným opozičníkom, ktorí sa vzápätí vytasili, ako „ochrancovia“ nezávislosti polície a prokuratúry. A takto verejne „napomenutí“ predstavitelia štátnej moci (s ktorými mohol rokovať priamo a nie uletene cez, hlavne nepriateľsky naladené, médiá!) sa pochopiteľne od výrokov R. Fica dištancovali. Načo toto bolo dobré?

No, dobre, v toxickom prostredí vrcholovej politiky sa R. Fico pohybuje už desaťročia. Povedzme, že prestrelil. Ale aby sa zastával problematickej štátnej tajomníčky Jankovskej?! To, že si vymenila údajne tisíc SMS-iek s Kočnerom, môže byť aj folklór žlťáckej tlače. Veď Lipšic si so Zsuzsovou tiež čvirikal ako našuchorený vrabec a bez hanby obhajuje rodinu jej údajných obetí. A k absurditám našej opozície patrí, že keď Bugára kdesi v turistickom rezorte pozdravil (vtedy ešte ne-toxický) Kočner, ten exot Sulík Bugárovi predpovedá koniec politickej kariéry, lebo je to vraj „hnus“? A čo sú potom Sulíkove službičky Kočnerovi, ktorému vydal napospas celý náš parlament, keď mu „Sasanka-Sulík“ šéfoval?

Jankovská má na rováši vážnejší prešľap. Vo svojej pripravovanej najnovšej knihe „Sága gangu sýkoriek“ o tom vo zvláštnej kapitole píšem:

 

Čongiho trenčianske siete

   Vtedy bolo možné, aj nemožné. Čongi dokázal z vydieraných podnikateľov, majiteľov baru Fatima v jeho rodnom Trenčíne, vyfabrikovať výpalníkov a na základe vynúteného obvinenia „bieleho koňa“ (ktorý to po rokoch priznal, aj oľutoval) dokázal mafián Čongi primäť miestnych policajtov, aby oboch majiteľov reštaurácie z ničoho nič zatkli. A keď to nechcel urobiť zákonný vyšetrovateľ, urobil to jeho najvyšší nadriadený, hoci mu to neprislúchalo. Ten pritom sfalšoval zápis o zatknutí, pri ktorom sa mali Janíček so Strelčíkom pokúsiť o útek a preto bolo nutné uvalenie väzby. Tú nariadil nezákonný sudca v Považskej Bystrici, príbuzný sudkyne Jankovskej, hoci čin sa mal stať v Trenčíne. Podľa mesačníka Trend: „…Jankovskej švagor, ktorý je sudcom, bol práve tým sudcom, ktorý O. Janíčeka vzal do väzby.“

Konečne boli teda obe obete Čongiho vydierania za mrežami. Darmo sa odvolávali, darmo protestovali, darmo držal dvakrát Janíček vo väzbe hladovku. Prípad sa „náhodou“ dostal do rúk (podľa tvrdenia Janíčka) sudcovského klanu Jankovských, ako osobných známych Čongiho. A keď tento mafiánsky plán klapol, zjavuje sa „dobrák“ Čongi, aby Janíčkovej žene prišiel osobne vysvetliť, akýže to omyl priviedol jej manžela za mreže, ale on, Čongi, sa vďaka skúsenému advokátovi už postará, aby spravodlivosť zvíťazila. V skutočnosti cez takto nastrčeného advokáta monitoruje situáciu. A ako „dobrák“ sľubuje Čongi, že neprávom väzobne stíhaných podnikateľov on osobne „oslobodí“. Pravda, nebude to zadarmo a tak tento advokát, podľa tvrdenia Janíčka, od jeho ženy vyinkasoval na dve splátky až 1 300 000,-Sk (cca 43 000 eur). Napriek tomu drží táto klika mafiáni-policajti-sudcovia oboch majiteľov Fatimy vo väzbe pätnásť mesiacov a presne na taký trest ich odsudzuje aj sudkyňa Jankovská. To možno preto, aby sa na tú nezákonnú väzbu nemohli sťažovať. Podľa Janíčka za to zobrala úplatok tri milióny korún (cca 99 000 eur). A tie tri milióny sú uvedené priamo v notárskej zápisnici, ktorou sa Čongi cez nastrčeného „bieleho koňa“ k vytúženej nemovitosti dostal. Vyznieva to ako ich „dlžoba“ za to, že ich cez Jankovskú mal najskôr dostať do väzby a potom „vybaviť“ ich prepustenie! To potvrdzuje aj tretí prepustený – milión bol za každého z tých troch!! Konkrétne sa v notárskej zápisnici priznávajú tie tri milióny korún pre Čongiho „za O. J., J. S., R. Z“. To sú iniciálky mien Ondreja Janíčka, Jozefa Strelčíka a Rudolfa Zúbeka, ktorý bol v prípade tiež odsúdený. S Čongrádym mal Jankovskú prepájať jej manžel a jeho brat, ktorí s Čongim vyrastali v Detskom mestečku.

Obaja podnikatelia sú teda na slobode – jeden s vážne podlomeným zdravím, ale ten druhý odhodlaný bojovať aj za neho. Mafiáni z nich nakoniec vlastníctvo reštaurácie dostali. Ale Janíček to nevzdáva, obracia sa na Políciu mimo Trenčína. Tak má byť odstránený. Ibaže Čongiho dni sú už zrátané. Karta sa obracia. Janíčkovi sa postupne podarí získať svedkov celého komplotu. Našli sa nakoniec aj vyšetrovatelia mimo Trenčína, pripravení prísť tomuto zločinu na stopu. U Janíčka nainštalujú odpočúvacie zariadenie a keď sa príde Čongiho brat so zvyškom bandy opäť vyhrážať, narozprávajú toho do skrytých mikrofónov na desiatky rokov trestu. Ibaže tento kľúčový záznam sa na Polícii stratí!

Janíček sa nevzdáva, získava ďalších svedkov a podáva sériu žalôb. Osoba, za ktorú bol odsúdený, Tibor Jurisa, po úteku do zahraničia odvoláva svoje obvinenie (N. Čas): „Snažím sa napraviť, čo som nepriamo zapríčinil“. Pre médiá povedal, že (Trend.sk): „… celú vec už chcel mať za sebou, no rodina ho presvedčila prísť ´na staré kolená povedať pravdu´. Celá vec sa podľa neho začala, keď mal dlh na jeho obchodnom dome. Vtedy ho navštívil mafián ´Zúbek´, neskôr odsúdený za vraždu. Chcel od neho pomoc s prevzatím baru Fatima, o ktorý mala záujem skupina čongrádyovcov… Pri ceste autom mu naznačoval, že ho môže aj zabiť, a zdôrazňoval, že v aute má lopatu… T. Jurisa následne okamžite zašiel na políciu. ´Prišiel za mnou policajt a povedal mi, že buď podpíšeš, že Janíček so Strelčíkom sa ti vyhrážali so zbraňou v ruke, alebo si prepustený na ulicu a staraj sa o seba,´ opísal, ako ho donútili stať sa falošným svedkom vydierania. Keď sa prípad vydierania dostal pred súd, rozhodovala o ňom súčasná štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti M. Jankovská. Rozsudok vyniesla bez toho, aby hlavný svedok T. Jurisa vystúpil na hlavnom pojednávaní.“

To podľa redaktora časopisu Eurorešpekt potvrdili aj dvaja bývalí policajti. Prvým je Peter Zicha, ktorý v rokoch 2000 – 2002 pracoval na Odbore kriminálnej polície – oddelení násilnej kriminality Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne, kde mu „bol… nadriadenými pridelený Tibor Jurisa v čase jeho zaradenia do zoznamu čakateľov o pridelenie štatútu chráneného svedka.” A „…v čase keď som strážil a mal dohľad nad bezpečnosťou svedka Tibora Jurisu, tento sa mi zdôveril, že polícia priebežne robila nátlak na jeho osobu, že podpisoval zápisnice o výsluchu bez ich diktovania a prečítania – údajne pod policajným nátlakom… Tvrdil mi, že skutočnosti tak, ako boli uvedené v zápisniciach z prípravného konania v jeho výpovediach sa nestali a to konkrétne k osobám Ondreja Janíčka a Jozefa Strelčíka.“

   Podľa časopisu Eurorešpekt ďalším dodatočným svedkom: „…je Jozef Beniatka – dnes tiež už bývalý policajt. Ten pracoval na kriminálnom oddelení PZ v Považskej Bystrici. Beniatka vo svojej výpovedi ozrejmuje aj prepojenia Čongrádyovcov na policajné zložky v jeho okrese. Zároveň on sám je prvým policajtom, ktorého Tibor Jurisa kontaktoval a povedal mu, že je vydieraný mafiánskou skupinou Čongrádyovcov. Beniatka taktiež vo svojej výpovedí hovorí o praktikách ako o ´väzbe na objednávku´, ktorá slúžila vždy na finančné zruinovanie vytipovaných podnikateľov.“ Jozef Beniatka toto svoje svedectvo potvrdzuje aj v relácii „Reportéri“ RTVS. A nehovoril by na kameru, keby si za ním nestál. Nech sa páči, TU si môžete pozrieť tie svedectvá na vlastné oči a zvážiť ich príspevok k spravodlivosti.

Túto verziu potvrdila čestným prehlásením aj známa bývalého riaditeľa rádia Dúha Ivana Kováčika, ktorý s Čongrádym spolupracoval. Kováčik mal vraj informácie o tom, ako chcel „Čongi“ Janíčka zlikvidovať, keď sa nechcel Fatimy vzdať. Táto svedkyňa napísala v čestnom prehlásení, že Fatimu mal papierovo prevziať Peter Vasko. Bol to Čongrádyho človek v Trenčíne. Píše tiež, že jej priateľ spomínal Jankovskú ako sudkyňu, ktorá pre neho a Čongyho vybavovala veci.

Svedčiť sa odhodlal aj Janíčkov brat Eugen. Ako poľovník sa v roku 2001 mal stretnúť so známym SIS-károm, Kosíkom, ktorý sprostredkoval jeho stretnutie s Čongrádym, kým bol Eugenov brat vo väzbe (N. Čas): „Čongrády mi oznámil, že má všetko pod kontrolou a jediný má možnosť dostať brata a jeho spoločníka na slobodu. Povedal mi, že je dohodnutý so sudkyňou, že sa o všetko postará. Povedal jednoznačne meno Jankovská, ktorá mu je zaviazaná, pracuje pre neho a je z rodiny“. Kosík je vraj pripravený svedčiť nielen v tomto prípade, ale je na úteku v Mali potom, čo bol odsúdený za podvod veľkého rozsahu.

Na súde prehovorila aj Čongrádyho sestra Eva a potvrdila, že v Detskom mestečku vyrastali a s Jankovskými sa jej bratia Peter a Ľuboš kamarátili. „V detstve boli kamaráti… Ako decká sme sa poznali, boli to výkuky odmalička, taká elita mestečka…“

   Podľa bývalého policajta Beniatku ho Jurisa žiadal o pomoc pri vydieraní zo strany Rudolfa Zúbeka a mená Janíček, Strelčík nikdy neuviedol. Pritom už dvaja iní, vtedajší vyšetrovatelia vypočuli asi 70 svedkov, ktorí jednoznačne vypovedali v prospech O. Janíčka a J. Strelčíka. Ale oni neakceptovali predložené a aj nimi zadovážené všetky listinné dôkazy, zmluvy… Dozorujúcu prokurátorku navyše nezaujímal ani znalecký posudok na zdravotný stav kvázi-poškodeného T. Jurisu, ktorý v tom čase bol vypracovaný na podnet vyšetrovateľa, a výsledok bol šokujúci. Korunný svedok T. Jurisa bol paranoik so zmyslom k vzťahovačnosti a domýšľavosti… To všetko bolo odignorované, žaloba falošne podaná a na proces podľa scenára mafiána Čongiho bolo zamiesené.

A to nehovoríme podrobnejšie o tom, že nezákonné zatknutie Janíčka so Strelčíkom poňali trenčianski policajti ako rabovačku a kradli aj pred očami zhrozených svedkov…

 

Fico a Jankovská

   Kriminálne činy voči dvojici Janíček a Strelčík však pokračujú do dnešných dní. Márne sa domáhajú obnoveniu konania v pochybnom verdikte Jankovskej spred rokov. Ako keby „sudcovská mafia“ v Trenčíne fungovala naďalej. Pritom v príkrom kontraste s tým Najvyšší súd SR obnovil konanie vo veci mafiánskeho bossa Štvrteckého pod pochybnou jeho zámienkou, že už sa „polepšil“ (teda bez nových faktov!!!), formálnou chybou sudkyne JUDr. Jany Serbovej sa dostáva na výnimočný trest odsúdený na slobodu a tam si roky pobehuje, kým sa konečne na NS SR spamätajú a trest (dva krát medzičasom znížený ?!!) potvrdia. Tak ako je možné, že keď Janíček prichádza s celým radom svedectiev a listinných dôkazov, v Trenčíne odmietajú obnovenie konania? A keď sa dotyčný sťažuje, že sa mu za to vyhrážajú smrťou, tak ho priamo na Polícii podvodne a protizákonne šupnú do Cely predbežného zadržania?!!! Takže nekalé miestne súručenstvo polícia-prokuratúra-súdy aj dávno po smrti mafiánskeho bossa Čongrádyho v Trenčíne funguje? TU je o tom reportáž RTVS v relácii „Reportéri“.

Roberta Fica som si vážil za jeho nekompromisný boj so zločinom – presadil zákon o povinnosti dokladovania nadobudnutého majetku u zbohatlíkov a jeho zásluhou existuje Špecializovaný trestný súd. Preto nerozumiem jeho brataniu sa s Bašternákom. A stavať dobré meno strany Smer-SD zajedno s dobrým menom JUDr. Jankovskej je choré. No a volanie po jej odstúpení z funkcie označiť za „útok na Smer-SD“ je už rovno paranoja. Ak chce R. Fico obhájiť dobré meno strany, ktorú zakladal, tak by mal, samozrejme, požiadať tú pani, aby okamžite odstúpila a očistila svoje meno v konfrontácii so všetkými tými novými svedectvami v obnovenom súdnom konaní prípadu Janíček-Strelčík-Čongrády a spol.. Pretože je aj laikovi (nie to ešte právnikovi R. Ficovi) jasné, že ten súd, zvlášť v Trenčíne, nemôže byť nestranný, keď jeho aktérom je fakticky nadriadená daných sudcov. Pán Fico, ako nechcete stranu Smer-SD pochovať takýmito zbytočnými kauzami (nezabúdajme tiež na to absurdné divadielko s Vašou kandidatúrou na ústavného sudcu a NEvolenie iných na tento post), tak odhoďte záťaž menom JUDr. Monika Jankovská a začnite sa konečne správať tak, aby si Vás aj Vaši nevoliči mali za čo vážiť…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301557x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy