Založ si blog

Eko-komsomolka ohuruje svet

Je príznačné, že keď Globalizačná klika z Washingtonu resuscitovala Studenú vojnu (na tej najlepšie zarábal ich zbrojársky priemysel a zase by chceli), okamžite sa objavili jej už dávno zabudnuté rekvizity. Medzi ne patrí úderníctvo, dnes nazývané aktivizmom a toho je dnes najznámejším príkladom mladučká švédska eko-komsomolka.

 

Návrat boľševického myslenia

   Boľševizmus sa vyznačoval simplifikáciou problémov (za všetko môžu kulaci) a presvedčením, že svet sa stane lepším prakticky okamžite odhlasovaním na schôdzi alebo úderníckej manifestácii. A ani neliberálni boľševici sa nedajú odradiť od presvedčenia, že zlepšenie životného prostredia a zastavenie globálneho oteplenia sa dá jednoducho odhlasovať na námestiach?! Do toho tu máme fatálne nevzdelaných európskych politikov, ktorí skočia na každú úbohú atrakciu napríklad v podobe zázračného dievčatka zo Švédska, čo zachráni svet. Veď je to nový Pavka Korčagin (pre neznalých histórie komunistický hrdina-úderník v jej veku, ako vzor „sovietskeho človeka“)! A najnovšie svetové kongresy ekologicky nevzdelanej mládeže pripomínajú zjazdy komsomolcov. Veď sfanatizovať mládež dokázal už Mao-Ce Tung v Kultúrnej revolúcii!

Ale to, že každá generácia z pretlaku energie vyprodukuje niekoľko jedincov, čo by radi „zachránili svet“, nie je nič nové. Nová je totálna tuposť západných politikov (a dokonca aj Pápeža???), ktorí v boľševickej jednote tlieskajú takýmto komsomolským úderníckym „riešeniam“. A v tom ohlušujúcom potlesku hlúposti zanikajú ojedinelé skeptické hlasy. Zúfalá nevzdelanosť západných politikov vytáča túto globalizačnú frašku do neuveriteľných vývrtiek. Ich nevzdelanosť je v tom, že ani netušia, že do Prírody nejde zasahovať jednostranne bez toho, aby sa to neprejavilo inde v čírej katastrofe.

 

Premnožili sa nám ochranári

   Čo všetko dokážu spotvoriť takíto „záchrancovia sveta“ predsa už poznáme z vlastnej neblahej skúsenosti. Toľko ochraňovali medvede, až sa ľudia boja vychádzať z vlastných domov! Nehovoriac o medveďmi napadnutých a zmrzačených občanoch.

Čerstvý príklad v malom máme už aj v epidémii ošípaných na Slovensku a premnožených diviakoch. Najskôr boli diviaky chránené ad absurdum a varovné hlasy umlčiavané, dnes by ich najradšej strieľali guľometmi! Typické pre boľševické myslenie je totiž myslenie od mantinelu k mantinelu.

A aj „hnutie žltých viest“ bolo predsa primárne vyvolané protestmi proti ekologickej dani z palív!!!! Čiže masy Francúzov a Francúzok vyšli do ulíc proti tejto snahe o obmedzenie automobilovej dopravy.

Už roky je v západných médiách známy pojem „eko-nazi“ a pod titulom odporu proti „eko-fašistom“ skrývajúcim sa za agendu „záchrany Zeme“ protestovali nedávno aj dánski farmári.

Ale opäť máme vlastný príklad z Devínskej Kobyly. Keď botanici prišli na to, že je tam unikátne spoločenstvo stepných rastlín, hneď prišli „záchrancovia“ a zakázali v celej obci chov kôz a oviec. Dobre, tak sa teda občania vzdali niečoho, čo im prinášalo úžitok po stáročia, aby sa mohli pozerať na unikátne kvetinky (ktoré beztak nerozpoznali). A výsledok? O desaťročia neskôr botanici s hrôzou zistili, že celé spoločenstvo vzácnej flóry zaniká pod náletmi bežnej buriny, ktorú pred tým tie vzácne ekologicky cítiace kozy spásavali! A núťte dnes Devínčanov, aby tentoraz nasilu chovali kozy!

A čo plasty? Vážne veríte tomu, že problém je len v nedbalosti ľudí? Áno v Tunise nájdete celé polia pokryté odhodenými plastovými sáčkami, ale v Maroku majú špeciálne upratovacie čaty, čo takýto nežiaduci odpad popri cestách zbierajú! Tu teda základný problém nie je. Ten je v tom, že odpady sa stali dnes biznisom mafie, ktorá sa ich zbavuje na náš úkor, ako dokladuje vo svojej knihe „Odíďme spolu“ taliansky novinár Roberto Saviano. A počuli ste o tom, že by eko-aktivisti demonštrovali proti eko-mafii? No, asi nie, veď sa lepšie huláka na tých osprostených západných politikov…

Ale veď zarábať na eko-téme nemusia len zločinci. My tu predsa máme pána Kravčíka, ktorý nás oblažuje svojimi „jednoduchými riešeniami“ za veľké peniaze. A keď sa ho začnete pýtať na sporné otázky takýchto „riešení“, prestane sa s vami urazene baviť (zažil som osobne). Viac sa o „spasiteľstve“ pána Kravčíka dozviete TU vďaka jednému z blogerov. A keď iný žiadal Transparency International, aby sa pozrela bližšie na zárobky pána Kravčíka, odkázali mu, že na toto nemajú kapacitu…

Nezabúdajme tiež na našu eko-prezidentku a jej „víťazstvo“ v prípade Pezinskej skládky systémom „zlepšenie k horšiemu“ (viac TU).

V duchu tejto eko-módy vraj náš eko-primátor vymyslel, že na Vianočných trhoch budú používané len umývateľné poháre (v rámci boja proti plastom), ktoré sa budú každý deň voziť kamiónom na umývačku do Brna 130 kilometrov tam a 130 kilometrov späť??? To je teda eko-myslenie!

A čo príklad z výstavby diaľničného obchvatu Bratislavy: aktívnym eko-žalobabám  sa nepodarilo zvrátiť, či významnejšie pozdržať stavbu obchvatu Bratislavy, tak sa rozhodli aspoň škodiť udávaním (udavačstvo je samozrejmou rekvizitou Studenej vojny). Pôda pod stavbou je vraj kontaminovaná. Nevyšlo im to celkom, lebo až posledné tri vzorky ukázali prítomnosť azbestu s tým, že ten je v stavbe neškodný a dobre je tam pochovaný. A reakcia ministra-vystrašenca? Od strachu pred „angažistami“ a im naklonenou štvavou žlťáckou tlačou nariadil odstránenie tejto zeminy z už hotového úseku?!! Čo je proti zdravotným predpisom, lebo pri azbeste je nebezpečná len manipulácia s ním. A vystrašený minister nariadil presne to, čo sa s takou pôdou robiť nemá! Teda manipulovať s ňou pri jej zbytočnom odstraňovaní. Hlúposť neoboľševikov a nimi zastrašených ministerských úradníkov nemá hraníc…

Myslíte, že väčšiu hlúposť už nejde vymyslieť? To teda podceňujeme našich západných vzorrrov. Celosvetová spisovateľská organizácia PEN International je tu už sto rokov, aby obraňovala slobodu slova (a že je to pod tlakom Globalizačnej kliky a lepšoľudí stále dôležitejšie). A zažili sme na jednom svetovom kongrese aj vystúpenie holandských delegátov, ktorí prišli na takéto vážené zhromaždenie po prvýkrát. A hneď s „revolučným“ návrhom, aby sa tieto kongresy konali nie každý rok, ale každý druhý, lebo tým „zachránime planétu“??? Vyhlasovali, že tých 300-400 delegátov zaťažuje našu Matičku Zem tým, že na miesto konania kongresu letia lietadlom a takto ju budú šetriť. Úplne im uniklo, že ide o bežné letecké linky, ktoré poletia s delegátmi, či bez nich.

Chcete väčšiu vývrtku hlúposti? Citujem (Plus 7 dní č.32/2019): „Britský princ Harry a jeho manželka Meghan oznámili, že nebudú mať viac než dve deti. Je to z dôvodu obáv o životné prostredie…“ ????!

A v takejto atmosfére vyrastala naša mladá eko-komsomolka. V časopise Reflex zaznamenali, že jej výzvy na bojkot vyučovania (ktorý žiak by sa rád neulial?) odmietla jedna jej švédska rovesníčka. Vyhlásila, že takéto demonštrácie nič neriešia. Okamžite sa stala čiernou ovcou bojkotovanou ostatnými spolužiakmi a odsúdenou aj triednou učiteľkou! No, ako za boľševizmu, veď si to ešte pamätáme (a preto nás žltá tlač a lepšoľudia tak nemajú rad)! Mimochodom, táto aktivistka Gréta už má manažérku, vďaka ktorej už neposkytuje rozhovory bez predom poslaných otázok. Chúďa, decko…

Takže tu máme opäť boľševické heslo „Poručíme větru, dešti!“, len zaobalené do ušľachtilého neo-liberalizmu. Dopadne to rovnako ako s tými komunistickými ušľachtilými experimentmi. Akurát, že to už zase bude bolieť obyčajného občana. Ovládnuť masy (a to Globalizačná klika alias Deep State potrebuje) je najľahšie, ak im dáte ušľachtilú, ale nedostižnú úlohu. Celá tá hystéria okolo Globálneho oteplenia je predsa jeden veľký humbuk (viac sa dozviete napríklad v televíznom dokumente „The Great Global Warming Swindle“). Stručne sa dá konštatovať, že globálne oteplenie nastáva logicky, cyklicky a bez zásahu človeka už milióny rokov. Ale je to dobrá zámienka, aby okrajová vedná disciplína „klimatológia“ bola odrazu nebeskou mannou pre jej predstaviteľov, lebo kým budú bohato financovaní oni a im podobní, aby dokazovali vplyv ľudskej činnosti na klímu (pričom účelovo zamieňajú nepochybný následok za pochybnú príčinu) dočkáme sa aj takých absurdít, akože za všetko môžu kravské prdy?!!!

 

Úžasná misia profesora Lapina

   U nás bojuje chrabro proti kravským prdom istý profesor Lapin. Keď som ho pred rokmi spovedal pred rozhlasovým mikrofónom a upozornil na absurdity tejto tézy, ešte sa dokázal začervenať. Dnes už iste nie, veď je s ním Grétka! Takže, aby sme boli dôslední – vyzabíjanie miliónových stád bizónov bol vlastne záslužný čin!!! Konzekvetne by tak profesor Lapin mal pre záchranu nás všetkých podniknúť záchranné safari do Afriky s poriadnou guľovnicou (radšej guľometom), kde sa v okolí národného prírodného parku Masaj Mara drzo promenáduje približne milión kusov pakoní (môžem potvrdiť, videl som na vlastné oči). To je predsa trestuhodné! Ale to ešte nie je nič proti údaju, že v Botswane sa okolo rieky Chobe nezodpovedne zhromažďuje až 130 tisíc slonov. A viete si predstaviť, keď si všetci prdnú naraz???? Pán profesor, zachráňte nás a choďte do Afriky! No, ale neviem, či túto výzvu nemám radšej stiahnuť. Teraz som si uvedomil, že pán profesor by si po ceste mohol nedopatrením dať dobrú dávku fazuľovice a… Hrôza pomyslieť!

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6293980x
Priemerná čítanosť článkov: 8598x

Autor blogu

Archív

Odkazy