Založ si blog

Smer stráca smer

Je to tristný pohľad. Strana Smer pripomína boxera, ktorého na nohách držia už len povrazy ringu. Dostáva ranu za ranou ako fackovací panák a bráni sa len chabo, aby sa nepovedalo.

Možno výstižnejšie je prirovnanie k Titanic-u. Loď je ešte nad hladinou, kapela v bare vyhráva, ale tí chytrejší už skáču do záchranných člnov.

Môžeme uviesť príklady. Dvojka strany, Kaliňák, a kedysi nádejný nástupca Róberta Fica, ušiel z parlamentu s tým, že sa vraj plne sústredí na obranu strany. Áno, bolo a je načase, aby špinavosti žlťáckej tlače riešili súdy. Kaliňák tvrdil, že ani jedna podpásovka v médiách neostane bez adekvátnej právne podkutej odpovede. A (ako hovoria Česi) „skutek utek“. Kaliňák nepohol prstom a v skutočnosti teraz sám uteká už aj z tých najmenších straníckych povinností.

Ďalší utečenec – Kažimír. Pôvodného a osvedčeného guvernéra Národnej banky Slovenska predčasne doslova vyštvali, aby sa sem mohol bývalý minister financií zašiť. Ďalší záchranný čln. Nevdojak tomu napomohla „východniarska skupina“, o ktorej ktosi povedal, že ani po tom všetkom, čo sa stalo od vraždy Kuciaka a jeho snúbenice, neprestali byť nenažraní. Tých po zosnulom Paškovi dnes reprezentuje Raši, usmievavý hrobár strany Smer.

Už dávnejšie pod vykonštruovanou zámienkou ušiel Maďarič a nepochopil, že nie je kam. Tá zberba, čo sa u nás (až na výnimky) volá opozíciou sa už teraz bezohľadne ruve o kožu medveďa, ktorého ešte neulovili. Načo by im bol prebehlík?

 

Keď uteká kapitán

   Ale, môžeme to tým trom bývalým vedúcim Smer-ákom a im podobným vyčítať, keď sám vodca strany sa už najmenej dva krát pokúsil o útek z politiky? Najskôr neúspešne ako kandidát na prezidenta. Mohol sa ním stať, keby odstúpil včas z pozície predsedu vlády. To nedokázal, neuspel.

Druhý pokus s Ústavným súdom by privítala každá civilizovaná opozícia a ešte by mu natiahla červený koberec až po Košice. Lenže toto nie je civilizovaná opozícia. Toto je banda dobrodruhov, čo majú krvavé oči a žiadna špinavosť sa im nehnusí. Mohli vzdať úctu zdatnému súperovi a takto elegantne, na jeho vlastnú žiadosť, sa ho zbaviť. Ale nečakajme rozumnú úvahu a úctu tam, kde nie je.

Výsledok? Ako môže niekto veriť lodi na rozbúrenom mori, z ktorej sa sám kapitán pokúsil už dva krát vyskočiť?

 

Ani ten chlieb, nieto ešte kamene

   V strane Smer sa nedeje ani to kresťanské „kto do teba kameňom…“ Z chlebovej odvety sú smiešne omrkvinky.

Takí zúfalci ako Matovič sústavne vykrádajú vyšetrovací spis a nominant strany Smer, generálny prokurátor Čentáš, drží hubu ako hluchý dvere?! Ako je možné, že naša najväčšia klasická štátotvorná strana nedokáže dať dokopy skupinu právnikov a pripomenúť pánovi Čižnárovi jeho povinnosti? Ako to, že ešte nebol vyšetrovaný pre túto okatú nezákonnosť Matovič, Tódová a každý šéfredaktor, čo tie špinavosti preberá „z neznámeho zdroja“? Veď Čentéšova opičia slepo-hlucho-nemota je mlyn na opozičné protizákonné záškodníctvo! To sa proti tomu v celej tej slávnej strane nenájde razantný hlas, čo by nielen vajatal, ale aj konal?

Kažimír sa verejne sťažoval, že v prezidentských voľbách sa prední predstavitelia strany nesmeli ani len priblížiť k ich kandidátovi Šefčovičovi, „aby mu neublížili“. To myslia vážne?! Čo je toto za absurditu?! Tak, buď si stojím za svojou prácou, alebo nech nikoho radšej nenominujem! Načo je vopred prehraný boj, keď v ňom ani nechcem bojovať? Ako to, že nebola mobilizovaná členská základňa Smer-u, aby prezidentského kandidáta podporila nie za peniaze, ale tzv. „prácou v teréne“, medzi občanmi? Nestačí logika, že Šefčovič bol bezkonkurenčne najlepší kandidát na prezidenta. Porazila ho „Sorosova bábika“ bez logiky, len na základe šikovne vybičovaných emócií, unylej plastovo-ohybnej prezentácie a starých trikov osvedčenej izraelskej agentúry.

Strana Smer nedala dokopy ani náznak analytickej skupiny, ktorá by brutálne útoky proti nej zhodnotila a navrhla ako im čeliť.

Strana Smer nemá žiadne médium, kde by sa dnes a denne prezentovala, aby svojim voličom a občanom tejto krajiny dala najavo, že na palube tejto lodi ešte niekto vôbec je! A stačilo by na to elektronické médium, kde by bola už spomínaná skupina analytikov, čo by vyvracala rôzne matovičtiny, ale napríklad aj hlasy lokálnych vedúcich predstaviteľov strany, radových členov, ale aj voličov, či sympatizantov. Tu sa schyľuje k volebnej búrke a nikto nevolá k mobilizácii všetkých dostupných síl? Je hlucho, ticho, ponuro odovzdane? Čo toto znamená???

To, že je Glváč zúfalec, čo si vypisuje s volavkou Zsuzsovou ako školáčik – no veď to isté s tou istou volavkou spáchal aj Lipšic! Tak prečo sa to nepripomína znova a znova a znova, keď to nie je jediná pravda, ktorá usvedčuje opozíciu z dvojtvárnosti? Že si Glváč dopisoval s „toxickým“ Kočnerom, ktorý mu ponúkal kúpu jachty? No a čo?! Mafiánsky pobratim Kollár robil s Kočnerom kšefty. Kšeftár Matovič strávil s Kočnerom šesť hodín, tak nech povie, aké plány spolu splietali? Sasanka-Sulík dal celý slovenský parlament do rúk Kočnera – ako je možné, že sa v strane Smer nenájde nikto, kto by to dnes a denne odhaľovaním a zverejňovaním tejto Sulíkovej hanby pripomínal opozičníkom, ktorí vodu kážu a víno pijú? Glváč mohol odstúpiť z postu podpredsedu parlamentu, ale pod podmienkou, že  z parlamentu odídu zdiskreditované figúrky Kollár, aj Matovič so Sulíkom bez pokusu o návrat. Také jednoduché a vo vedení strany to nikomu nenapadlo: Sú tam vôbec ešte???

Prevalilo sa podozrenie o zapletení Kiskoida do kšeftov so zbraňami v Stredoafrickej republike. Nebyť alternatívnych médií, tak o tom ani nevieme. Ponúka sa svedok, ktorý ale vyžaduje záruky bezpečnosti. Každá normálna strana by po takom svedkovi siahla v súboji s hovnometmi žlťáckej tlače a opozície bez zábran. Ako to, že je o tom ticho, prečo právo na takéto svedectvo a jeho ochranu vzápätí verejne nedeklarovali? Mediálny odpad, hnoj na internete v podobe zmrdíkov v Zomri.k má dnes na hanbu sveta policajnú ochranu za peniaze nás všetkých, tak prečo nie svedok možných morálnych zlyhaní Kiskoida a jeho syna? Chce ešte niekto v Smere-e vôbec za túto krajinu zabojovať?

V situácii, kedy opozícia používa všetky komunikačné kanály, aby mleli dokola akúkoľvek umelo vyfabrikovanú špinavosť a každé svoje morálne zlyhanie ospravedlňujú sloganom „lebo Fico“, je doslova absurdné, aby ten istý Róbert Fico vyzýval novinárov, nech riešia a zverejňujú kauzy Kiskoida, Trubana a spol.? To myslí vážne? Ešte nikdy nepočul, že títp ľudia pracujú za peniaze? Jediní kto odovzdávajú poctivú prácu z presvedčenia, že pravda zvíťazí, sú tí, čo sami od seba vytvorili a udržiavajú pri živote alternatívne médiá. A aj to vďaka občanom, čo sa na ne skladajú. To Fico netuší?

 

Kto ešte bojuje?

   Po tomto všetko je zázrak, že Smer ešte stále vedie rebríček volebných preferencií. Aj tu teda platí, že nádej umiera posledná. Ale kto tú nádej v Smer naplní?

Pellegrini odrovnal generála Gašpara, len čo sa objavila možnosť, že by sa verejne očistil od propagandy Kiskoida a spol. O zásluhách generála Gašpara na potlačení najväčších a najdlhšie prežívajúcich mafiánskych bandách sa nehovorí? Takže ak sa aj niekto odhodlá z vlastnej iniciatívy vyvrátiť dezinformácie šírené žltou tlačou, tento pán Pellegrini ho v mene vlastnej politickej perspektívy potopí? Koľko somárov sa teda nájde, aby takúto „vďaku“ riskovalo? Dobrovoľne sa zamlčiavajú pozitíva a na provokácie takého šialenca ako Matovič sa odpovedá zbabelým ústupom? Kam až…

Jediný smelý a jasný hlas Ľuboša Blahu to predsa nevytrhne. Navyše nie každému musí konvenovať jeho naivný marxizmus. Aspoň ale bojuje, nikto iný zo spolustranníkov sa však k nemu formou osobných vystúpení nepridáva. Nechcú ísť s vlastnou kožou na trh pod heslom „smrad, ale teplúčko“? To je demoralizácia…

Róbert Fico je stále viac osamelý. Aj vlastnou vinou, lebo nekomunikuje ani s najbližšími poslancami. Už to vzdal?

Mnohí sa pýtajú, ako dopadnú tieto voľby. Strana Smer mi v týchto dňoch pripadá ako KSČ, kde sa k zmene politického smeru nikto neodhodlal a prikrčene prežívali zo dňa na deň, až ich zmiatla obecná nechuť predlžovať tú agóniu. Samozrejme, vzápätí sa zabudlo na pozitíva minulosti a slepo sme vykročili vpred ku mafiánskej verzii kapitalizmu. Hojne tomu napomáhali mocou spití amatéri, ktorí mi pripomínajú súčasnú opozíciu. Niektorí vedúci členovia Smer –u (hlavne tí z Východu) majú zrejme za ušami, o čom ani nevieme, a preto sa moc nevystrkujú. Šliapu stále tú istú kapustu každodenných oficialít a dúfajú, že ich to obíde. Možno niektorí už vyjednávajú o beztrestnosti výmenou za dobrovoľné odovzdanie moci ako vedúci komunisti s Havlom. Ibaže táto opozičná banda nie je Havel a zajatcov neberú (viď pokus Maďariča)!

Ako na úvod, aj na záver sa ponúka ešte jedno prirovnanie. Strana Smer mi v týchto dňoch pripadá ako posledné dni HZDS. Zrejme voľby vyhrajú, ale vládu nebudú mať s kým zostaviť. A potom, ako keď sa priprudko zamieša žumpou, vyplávajú na povrch… opozičníci. Pán Boh stoj pri nás, keď nás v spolupráci so „Sorosovou bábikou“ pripravia o samostatné rozhodovanie, sebestačnosť a prosperitu, aby sme potom ako najslabší článok V4 vypadli z tohto účinného obranného spoločenstva proti bruselskej hlúposti. Preto tá podpora zo zahraničia opozičníkom, preto to okaté zasahovanie do našich nadchádzajúcich volieb. Jedine strana Smer im ešte stojí v ceste. Ak na nej už neleží dobrovoľne horeznačky…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6293894x
Priemerná čítanosť článkov: 8598x

Autor blogu

Archív

Odkazy