Založ si blog

SAV – koniec akademických slobôd?

Jednou z výsad tzv. akademickej pôdy (kde okrem akadémie patria aj univerzity) je aj základné ľudské právo v slobode prejavu. Akademické slobody vznikli skôr, než boli definované ľudské práva a to preto, že už za stredoveku osvietené osobnosti pochopili, že len voľný tok myšlienok vedie k pokroku a humanizmu. Obe posledné slová sú pre západnú žltú tlač a tú našu zvlášť, tabu. Globalizačná klika alias Deep State smeruje k demokratúre. Pokrok je im cudzí a princípy humanizmu vylučujú vojny a vojničky ako biznis.

 

Blaha ako precedens

   Je veľkým paradoxom, že poslanec Ľuboš Blaha, ktorý sa hlási dosť provokačne k marxizmu je obeťou novodobých neoliberálnych boľševikov. Paradox je koniec-koncov aj v tom, že neoliberáli používajú boľševické metódy.

K tým metódam patrí dnes hlavne mediálny lynč a štvanie vybranej slobodomyseľnej osobnosti. Hrá sa na nervy jeho nadriadeným a v tomto prípade zlyhal pán Šajgalík a celé vedenie SAV. Porušili tým platné zákony a princípy našej demokratickej spoločnosti.

Pán Šajgalík a celé vedenie SAV porušili už spomínané akademické slobody. Z tohto titulu by mal pán Šajgalík odstúpiť, keďže sa spreneveril samotnému základu slova „akadémia“. Ak nie je schopný obhajovať to, čo viedlo k zakladaniu akadémií ako centier voľnej výmeny názorov, nemá prečo brať plat predsedu SAV z našich daní.

Pán Šajgalík a celé vedenie SAV porušili aj platné zákony, pretože nemajú žiadne právo sa starať o to, čo robí Dr. Ľuboš Blaha vo svojom voľnom čase. Jediné, čo môžu a majú dokonca za povinnosť je kontrolovať jeho prácu v rámci SAV a aj to nie verejne, ale len v rámci svojich interných právomocí.

Pán Šajgalík a celé vedenie SAV porušili elementárnu morálku tejto spoločnosti, keď sa „dištancujú“ od práva Dr. Ľuboša Blahu zastávať sa základných princípov demokracie.

Toľko sa tu kričí, aby sme sa poučili z minulosti a neopakovali jej chyby. Ale takáto tzv ostrakizácia (čiže umelé vylučovanie jedinca zo spoločnosti pod ideologickými zámienkami) je predsa jednou z praktík nacistického a neskôr komunistického režimu! Pán Šajgalík a celé vedenie SAV na podnet nenávistnej žltej tlače len papagájujú metódy totalitných režimov. A je hanba ako rýchlo (v podobenstve ich predchodcov v uvedených režimoch) sa vzdali svojej povinnosti brániť akademické slobody i ľudské práva, len „aby mali pokoj“. Dá sa to nazvať aj horšie, ale to by sme skĺzli k praktikám neo-boľševikov, ktorých úderky sú práve v extrémne propagandistických médiách, ktoré sa mylne nazývajú „mainstream“. Už dávno sa z neho vyčlenili.

Treba ale tiež dodať, že je hanbou strany Smer-SD, že sa za nich všetkých statočne ozýva fakticky len Dr. Blaha. Ostatní sú vo svojich funkciách a poslaneckých kreslách zalezení ako „vši pod chrastou“ a len čakajú, kedy to za nich ten Blaha vybojuje, alebo padne. Zbabelosť tzv. „dobrých chlapcov“ veľmi nahráva tým „zlým chlapcom“. Ešte si pamätáme komunistické praktiky a i zbabelosť viacerých ne-komunistov v dobe, kedy sa tým prvým ešte dalo postaviť. Dnes je to pán Šajgal a celé vedenie SAV…

 

Boľševickou stopou vpred do spiatočky

   To, že neoliberálni boľševici neznášajú slobodu prejavu (veď aj preto ich tajné služby a „think-tanky“ Globalizačnej kliky vybavili celým arzenálom smradľavých nálepiek od „konšpiračných teórií“, cez „hoaxy“, „fake news“, až po „toxické informácie“) je dávno známe. Pozoruhodné ale je, ako sa ich praktiky kryjú s tými totalitnými. Medzi ne patrilo aj úplné zničenie existencie slobodomyseľného jedinca, jeho vyštvaním z práce, ktorú mal rád a v ktorej bol odborníkom. Veď tu máme ešte dosť pamätníkov, ktorí sa stali takýmito obeťami za komunistického režimu.

Je pozoruhodné, ako žlťácka tlač postupuje kampaňovito, ako keby na jeden pokyn. Presne ako za komunistického režimu. Cieľom vtedy aj dnes bolo vybranú obeť okydať najneuveriteľnejšou znôškou vyfabrikovaných invektív a tým ju najskôr spoločensky znemožniť a potom aj existenčne zlikvidovať. A opäť, ako za komunistickej vlády, to robia čiastočne „revoluční nadšenci“ bez základných morálnych súradníc pod vedením chladných profesionálov bez morálnych škrupulí – karieristov každého totalitného režimu.

Názorný príklad tých prvých pod kuratelou tých druhých bol už pred časom článok akéhosi zabudnuteľného absolventa FMFI UK, ktorý presne podľa vzoru bývalých komsomolcov napadol váženú vedeckú osobnosť, profesora Masarika, tým najvulgárnejším spôsobom v článku nadpísanom „prof. RNDr. Konšpirátor, DrSc.“ a odôvodnením mediálneho útoku slovami „Vedec roka, dekan jednej z najkvalitnejších slovenských fakúlt, uznávaný jadrový fyzik… a podpísal konšpiračnú zlátaninu na úrovni obmedzených blúznivcov“??? A to, samozrejme, pod kuratelou obskúrneho denníka N-ádor. A tu je slovník nímanda, ktorý tú ostrostreľbu rozširuje aj na prof. Staněka slovami: „… porovnávať ho napríklad s patetickými tárajmi typu Prof. Ing. Peter Staněk, CSc., ktorí sa k titulom zrejme len predrístali by bolo trochu odfláknutie témy.“ Tak pán komsomolec Lalík posudzuje per huba rozhodnutia vážených akademických akreditačných inštitúcií takouto znôškou urážok? Pán profesor Staněk sa mu do zlostnej filipiky ( = prudko útočná, usvedčujúca, bojovná reč) priplietol ako terč, lebo si dovolil (slobodomyseľne, ako prof. Masarik) len vysloviť svoj odborný názor, na ktorý sa legitímne kvalifikoval a túto kvalifikáciu potvrdila titulmi vážená akademická obec?! To naši novodobí komsomolci neznášajú ako „herézu“, pretože to je „určitý odlišný pohľad, ktorý je nezlučiteľný so všeobecnou vierou danej cirkvi“. A neo-liberáli napodobeninou cirkvi! A tento mediálny hnoj niekto s ambíciou nazvať sa „denník“ aj uverejní?! Ale veď to nie je nič nové! Vulgarizácia mediálneho priestoru a útoky na autority zo strany vybraných nímandov sú typické pre nástup totalitných režimov. A ja sa pýtam – kde boli a sú pán Šajgalík a spol., keď sa ešte nezastali svojich aj vo svete vážených kolegov? Kde je ich morálka, že sa nedištancujú od takýchto útokov nímandov proti slobode prejavu vážených členov akademickej obce? A odpovedia konečne na protest skupiny známych a zaslúžilých českých intelektuálov proti ich vyjadreniu sa proti Dr. Blahovi? Čo si pán Šajgalík a spol. myslia, že ich absurdné poklonkovanie novodobej ideologickej totalite a naopak mlčanie voči vulgárnym útokom proti akademickej obci prinesie? Dúfajú, že prežijú ako tie „vši pod chrastou“? A to už stratili akúkoľvek súdnosť a historickú pamäť? Veď aj za komunistickej vlády niektorí najvyšší akademickí funkcionári si mysleli, že keď obetujú niekoľko osobností zo svojich radov, tak oni sami prežijú. Omyl. Nímandi sa hrnú k veslám a takýchto obojetníkov používajú len na úvod svojich „oslnivých“ straníckych kariér.

Takže, pán Šajgalík a spol., ak nechcete slúžiť zlu a nedokážete v sebe nájsť dosť statočnosti sa mu postaviť, berte sa kade ľahšie. Aspoň toľko morálky by vo vás mohlo byť…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301034x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy