Založ si blog

Hyenizmus dánskych karikatúr

Takmer sme si nevšimli, ako aj ľudské nešťastie môže poslúžiť nenávistnej propagande proti vopred určeným cieľom. Čína je dnes už opäť na zozname „zlo-synov“ nie preto, že by porušovala ľudské práva (veď čo iné robia USA na miestach, kde zabíjajú ich žoldnieri, či Izrael, keď bez váhania zabíjajú aj zahraničných aktivistov, či Saudská Arábia každodenne a nezabúdajme na Bielorusko, kde odrazu už Lukašenko nie je posledným diktátorom Európy?), ale pretože sa jej mimoriadne ekonomicky darí. Tým pádom so svojimi mierovými iniciatívami (ako je 16+1, či Hodvábna cesta) ohrozuje hegemóniu Globalizačnej kliky z Washingtonu. A tak je treba Číňanom nasadiť psiu hlavu, hoci aj cynickou a nezmyselnou „karikatúrou“, kde ich vlajku dánsky srandista vyzdobil symbolmi koronavírusu. A Číňania márne protestovali.

 

Žiadna náhoda

   Už sme asi aj zabudli, že keď sa Izrael s USA dostali do totálnej izolácie (v OSN boli pri hlasovaní osamelí) a západné krajiny EÚ mali práve vtedy veľmi dobré vzťahy s arabskými krajinami (Francúzsko sa odmietlo podieľať na prepadnutí Iraku) za záhadných okolností v istých dánskych novinách vyhlásili súťaž na „karikatúru proroka Mohameda“. Zadanie z princípu nezmyselné, keďže je známe, že jeho podoba sa nezachovala a islam spodobovanie tvári odmieta. Čiže tie „karikatúry“ nemali čo karikovať. Napriek tomu túto provokáciu spustili a výsledkom boli masové protesty nielen na Blízkom Východe a vypálené kultúrne centrá Dánska a ďalších západných krajín. Zaujímavé je, že k protestom došlo až s asi ročným oneskorením, lebo na Blízkom Východe nevedia nič o dánskej tlači. Takže to museli dodatočne vyhecovať agenti istých dvoch krajín, ktoré z toho mali najväčší osoh. A aj dánski „srandisti“, pohotovo svoju provokáciu zopakovali, čím dokonalo zruinovali dobré vzťahy európskych krajín s moslimskými. Roky budované priateľské kultúrne vzťahy a obetavosť nadšencov vzájomného porozumenia na šup zlikvidovala jedna stupídna provokácia. Ak si dobre pamätám, tak dánski „srandisti“ tu provokáciu pre istotu zdupľovali, aby po dobrých vzťahov a porozumení ponad hranice neostal už naozaj kameň na kameni. No a západní politici sa tak opäť zaradili poslušne do vleku amerických kovbojských „riešení“ ohnísk napätia brutálnym bombardovaním.

 

Cynicky a účelovo

   To, čo postihlo Čínu, je obrovská ľudská tragédia. Hroziaca panikou, z ktorej už zasa môžu cynicky profitovať západné farmaceutické firmy, ako tomu bolo v prípade prasačnej, či vtáčej chrípky (mimochodom, istý náš denník takto cituje uznávaného slovenského odborníka v rubrike „showbiznis“, asi že ide o biznis??). Číňania sa k problému postavili naozaj príkladne. A robia opatrenia, na ktoré by sa asi nezmohol žiadny iný štát na svete. Dať do karantény celé mesto s jedenásť miliónmi obyvateľov je naozaj výnimočný čin. A postaviť za osem dní kliniku pre tisíc pacientov je niečo nevídané (a my si s Rázsochami nevieme rady desaťročia?). Tá krajina trpí nielen ľudsky, ale fakticky to zamrazilo aj ich ekonomiku, ktorú tak úspešne za posledné polstoročie vybudovali a ktorá zaskočila na „vavrincoch“ spiacich Američanov.

Napriek tomu znášajú také obrovské obete, aby ochránili nielen seba, ale aj nás! Takže aj Dánsko, ktoré by na príklade čínskeho mesta Wuhan muselo ísť do karantény celé dva krát! Táto krajinka, ktorá si nevie rady ani len s migrantmi a vyhradzuje pre nich getá, ako kedysi Nemci Židov, sa zviditeľňuje karikatúrou obrovskej krajiny, ktorá rieši nielen svoje problémy príkladne? Lebo tá karikatúra nie je nejaký výstrelok, ale princíp, za ktorý sa postavila verejne aj dánska premiérka! Zaujímavé, keď vírus zika ohrozoval Olympijské hry v Brazílii, mali dánski srandisti asi dovolenku. A keď ebola zabíjala v Afrike, tiež ich akosi nekopala múza. Ale dánski karikaturisti sú tu znova, tentoraz na úrovni neo-liberálnej žumpy zvanej „Zomri“ a jej fabrikantov „srandy“, z ktorej si asi zobrali príklad. Heslo nových boľševikov totiž znie „Pre ´dobrú vec´ je vhodné aj to najväčšie svinstvo“…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302000x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy