Založ si blog

Zmarený odkaz Brexitu

Potom, čo sa milióny občanov Veľkej Británie rozhodli odísť z Európskej únie, vo zvyšku európskeho kontinentu, a u nás priam vzorne, nastalo hlboké mlčanie nad logickou otázkou – prečo?! Jasná a logická otázka prečo významná časť Európanov odmietla spoločnú Úniu sa aj u nás zamietla v tichosti pod koberec. Toto informačné vákuum naša žltá tlač urýchlene zahltila nadmierou špekulácií, čo Brexit spôsobí a ako na to doplatíme-nedoplatíme. Na tú najdôležitejšiu otázku ani nepripustili možnosť hľadať odpoveď. Vzorne nám ju zatajili…

Pritom je to také jasné. Mňa na správnu a logickú odpoveď naviedol britský novinár, ktorého som stretol v kanadskej Ottawe na literárnom festivale „Kanada – EÚ“ už v roku 2010. A vďaka nemu som prišiel na myšlienku, že „Európska únia je najúžasnejší civilizačný projekt riadený najhorším spôsobom Európskou komisiou“. A to je v skratke odpoveď na to, prečo občania Veľkej Británie volili radšej odísť z takto riadeného a doriadeného spoločenstva Európanov, než si nechať euro-byrokratmi z Bruselu nanucovať ich predstavu euro-občana presne po vzore toho sovietskeho – bez národnej a regionálnej identity poslušne vykonávajúceho nezmyselné sociálne experimenty.

Veď si spomeňme, ako EK totálne zlyhala (a dodnes zlyháva!) v prípade invázie migrantov pred pár rokmi. Nebyť individuálnej statočnosti Orbána v Maďarsku, nikto by sa islamskej okupácii kresťanskej Európy účinne nepostavil. Určite nie novodobí bruselskí papaláši.

Už sme skoro zabudli, čo nám hrozilo tajnou (!!!) obchodnou dohodou TTIP, ktorú piekli v tichosti euro-byrokrati s USA. Bolo okolo toho opäť to spiklenecké ticho, k čomu opäť vydatne prispela naša neo-liberálne žltá tlač. Mňa a ďalších kolegov v Hospodárskom klube na túto zvrhlosť upozornil v prednáške pán profesor Husár, význačný slovenský ekonóm. Keď on a ďalší jeho kolegovia chceli do prípravných extov nahliadnuť, euro-byrokrati im podstatnú časť dokumentu zatajili s ohľadom na „obchodné tajomstvo“. Takže oni si už EÚ privlastnili! A konali ako keby sme my boli zamestnanci ich „firmy“ a nemáme sa teda pýtať, čo „pre naše dobro“ zosmolia. Pritom tu hrozilo, že v obchodnom styku možnosti národných vlád rozhodovať o vlastných obchodných a ekonomických záujmoch úplne zaniknú, či budú len symbolické. A nebyť šialenca Trumpa, oni by túto zmluvu vydávajúcu ekonomiku EÚ na milosť a nemilosť amerických konzorcií aj upiekli!

Ten britský novinár už vtedy v Ottawe hovoril o základnom probléme EK – nie je demokratická! O euro-komisároch sa rozhoduje kdesi v bruselskom zákulisí a keď niektorý z nich zlyhá, nedá sa odvolať, pretože by tým podľa akéhosi zvráteného pravidla padla celá euro-vláda. Tak sa urputne držia „per pazuch“ tí dobrí aj zlí, len aby neprišli o svoje hlboké bruselské korýtka.

A tak sa desiatky miliónov občanov Veľkej Británie vzoprelo vzniku obludnej bruselskej byrokracie, ktorá potrebuje vytvoriť (práve aj nedemokraticky zákulisnými ťahmi) super-štát, aby obhájili svoju existenciu a arogantné privilégiá. Veď zo 40 tisíc úradníkov EK, 10 % zarába viac ako nemecká kancelárka, teda nad 16 300 eur! Mnohí majú dôchodok 4 000 – 9 000 eur, do dôchodku idú vo veku 55 rokov. Neplatia dane, nakupujú za zlacnené taxy, ako kedysi komunisti v kedysi známom obchode privilegovaných Tuzex (?!) a my všetci im preplácame škôlky ich detí a ďaľšie privilégiá. Vďaka informačnému embargu našej žltej tlače ani netušíme aký obludný byrokratický moloch medzičasom v Bruseli vyrástol a chce vládnuť.

Občanom Veľkej Británie tiež došla trpezlivosť s nehoráznym plytvaním našimi spoločnými prostriedkami pendlovaním euro-parlamentu z Bruselu do Štrasburgu a späť len kvôli tomu, aby sa ukojila národná prestíž Francúzov. Tiež už mali dosť praktík masívneho parazitizmu euro-poslancov, čo najradšej robia to, že nerobia. Britský The Guardian informoval podrobne o praktikách Európskeho parlamentu, kde sa pri debate o potravinových doplnkoch až 609 draho preplácaných euro-poslancov rozhodlo radšej pre vlastnú večeru. Zvyšných 17 diskutujúcich zamestnalo v obrovskej sále 18 pracovníkov parlamentu a 33 prekladateľov! Debatu sledovalo na galériách 8 návštevníkov. Návrh neprešiel jediným hlasom, keď nakoniec hlasovalo 16 europoslancov proti 15-tim, čo sem zablúdili z večere. Takto sa správa niekto na koho vlastní voliči nemajú počas volebného obdobia žiadny dosah.

V piatok sa euro-poslancom už nechce zasadať, ale (ako dokladovala televízna reportáž do chvíle, kým celý štáb vyhodili z budovy) nezabudnú sa prísť (už s kufríkom na cestu) podpísať do prezenčky! Nápadne ale ožijú po skončení poslaneckého mandátu (za luxusné „bolestné“), keď 30 % z nich prechádza do biznisu. Samotný bývalý predseda EK Barosso prešiel hneď do banky Goldman and Sachs.

Málokto z našich voličov vie, že keď raz zvolia kohosi do euro-parlamentu, ten už potom nezastáva záujmy Slovenska, ale akejsi „frakcie“, o ktorej existencii nemá väčšina občanov Slovenska ani potuchy, Veď aj preto sa nehrnú podporovať toto „panské huncútstvo“.

Britský novinár Robert Cooper nazval EÚ Habsburskou monarchiou. A vedel prečo.

 

Zvrhlosti Európskej komisie

   Tak len stručne:

Brusel sa za tie desaťročia EÚ stal baštou priemerných lídrov a odkladiskom tých neúspešných (český expremiér Špidla, náš bývalý min. obrany atď.). Nechcú tam tých najlepších do čela (Blair?), lebo by zatienili šéfov veľkých štátov.

V Bruseli sa nedemokraticky schvaľujú záväzné normy, ktoré by v jednotlivých krajinách neprešli a tak sa na to tlačí spätne, že veď nemôžeme nenasledovať bruselské rozhodnutia. To je aj „slávny“ príbeh pezinskej skládky (nafúknutý do obludných rozmerov len aby sa Zuzanka dostala do prezidentského paláca), kde podľa logiky a našich platných zákonov nedošlo k žiadnemu pochybeniu. To si netrúfol namietať ani Európsky súd, len zavajatali, ževraj občania neboli dosť informovaní – a to zvrátilo všetky predošlé rozsudky slovenských súdov! A Zuzanka sa stala (ako v rozprávke od Borušovičovej, novej exponenty euro-soc-realizmu) prezidentkou.

Bruselskí úradníci sú nepostihnuteľní: britský úradník s ruskou milenkou rozkradli fond určený pre Rusko a nič sa mu nestalo, len ho penzionovali (ani nepodali trestné oznámenie)!

EK založila aj celkom absurdné inštitúty, jeden na Kréte, ale nevykazoval žiadnu činnosť. Keď sa jeho riaditeľa pýtali, čo teda robil, povedal, že zamestnával ľudí: hlavne svoju rodinu!

Tretina úradníkov prichádza do práce, len rozsvietiť v kancelárii a zavesiť si tam kabát. Ak robia, tak nezmyselné dotazníky a štatistiky, ktoré otravujú iných. Druhá tretina vymýšľa debility ako GDPR, či autorský internetový zákon a tretia sa to pokúša napraviť.

Pre pretlak záujemcov o takýto skvelý úradnícky život zaviedli selekciu uchádzačov cez matematický test, ktorý je ľahko hodnotiteľný počítačom, ale celkom nezmyselný pre napríklad pre. tlmočníčky, ktoré skvelo ovládali svoju prácu, ale matematický test neurobili. Ten test musel robiť aj šofér našej misie!

EK urobila konkurz na výhradného dopravcu a preto sa naša misia musela dopravovať cez túto cestovnú kanceláriu, čo nás stálo päťnásobok pôvodnej ceny leteniek.

Prišli s nápadom, že na našich pamätných medailách Cyril a Metod nesmú mať svätožiaru a kríž! To kvôli paragrafu o neutralite náboženských symbolov. Rovnako ako kedysi komunisti, tým vadila aj zmienka o cintoríne, či slovo „mŕtvi“ v nadpise poviedky.

Totálne šľahnutá americká aktivistka prišla do EÚ parlamentu s plamennou výzvou proti sériovým znásilneniam, a presviedčala zmagorených poslancov, že to zastavia, keď budú tancovať (?!) a 50 takých blbcov sa naozaj aj našlo?!! Naozaj tancovali v poslaneckých laviciach asi od radosti, že oni s tým znásilňovaním nič nemajú???!

A z tohto magorizmu, z tohto kafkovského „Zámku“ ušli občania Veľkej Británie, ako to názorne zhrnul vodca euro-skeptikov v euro-parlamente Nigel Farage.

 

Aké budú následky?

   Naša žltá tlač masívne a každodenne rozoberá následky Brexitu do absurdných detailov, aby nemusela priznať to podstatné.

Ak sa dôležitá časť pasažierov rozhodne za jazdy vystúpiť z autobusu, tak aj duševnému maľoroľníkovi napadne, že za to môže zrejme šofér a jeho zbesilá jazda od krajnice ku krajnici. Opilcovi Junkerovi a servilnému Tuskovi (ktorého v Poľsku do euro-parlamentu opäť potvrdiť pre tú  bruselskú servilnosť ani nechceli!) to ani len nenapadlo!

Za zlyhanie v podobe Brexitu by slušní vedúci EK a euro-parlamentu zobrali osobnú zodpovednosť a odstúpili. Týmto to nedošlo?!

Len čo sa naši euro-papaláši oklepali z prvotného šoku, kde im milióny Európanov vyslovili nedôveru, zaujali opačnú pózu. Namiesto, aby s hanbou odišli, ich arogancia sa ešte vystupňovala (keď zistili, že sú fakticky neodvolateľní) a začali sa Britom vyhrážať, že ich odchod bude práve Britov bolieť. A dosiahli nekonečný maratón vyjednávaní z ich pozície sily?!!

Voľba nového euro-parlamentu a tým aj novej EK mala na Brexit odpovedať nielen nezvolením morálne zdiskreditovaných euro-papalášov, ale aj novým pohľadom na celú bruselskú byrokraciu. Opak sa stal: ako vidíme na arogantnom zákaze národných vlajočiek na stoloch euro-poslancov. A kto sa takmer jediný búril – britskí poslanci! Naši (až na poslancov Radačovského a Uhríka) držali hubu a krok (asi Flašíková so Štefancom nevedia po „britsky“). Ešte aj záverečný prejav Faragea sa pokúsila nejaká euro-papaláška od predsedníckeho stolu umlčať. Už si trúfajú, keď nebudú mať takúto oponentúru…

Ale s odchodom britských poslancov (a talianskeho Salviniho) nám hrozí, že sme prišli o dôležitých spojencov proti zlovôli euro-byrokratov. Kým sa aj Briti tvrdo bránili migrantským kvótam, nemohli euro-papaláši tvrdiť, že náš odpor je následkom našej komunistickej minulosti. Teraz to už tvrdiť môžu. A aj začína absurdná kampaň medzi mladými, aby boli proti volebnému právu starších, čo sú vraj poznačení takou minulosťou, a aby volali svoje staré mamy „eko-svine“. A už tu máme skládkovú Zuzanku, ako trójskeho koňa v doteraz pevnom a rešpektovanom zoskupení V4, ktorá „pre dobro veci“ nerešpektuje ani rozhodnutia slovenského parlamentu. Asi tuší, že tento národný folklór v Bruseli už neberú vážne…

Ešte nás ten Brexit práve v tomto bude bolieť…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6300512x
Priemerná čítanosť článkov: 8607x

Autor blogu

Archív

Odkazy