Založ si blog

Voľby a piata kolóna

Počas španielskej občianskej vojny sa vojská generála Franka za podpory fašistického Talianska a nacistického Nemecka blížili k Madridu v pochodových kolónach zo štyroch strán. Velil im generál Mola a keď sa ho pýtali, ako chce dobre bránené hlavné mesto krajiny dobyť, odvetil: „S piatou kolónou v meste“. Piata kolóna sa odvtedy definuje, ako skupina ľudí, ktorá je vnútri mesta či štátu pripravená pri prvej príležitosti útoku zvonku vydať ho napospas cudzím. Aj my máme svoju piatu kolónu.

 

Prečo práve Slovensko?

   Boli by sme nezaujímavá krajinka, keby sme v EÚ nemali rovnaký hlas ako veľké Nemecko. A v našom prípade ešte zosilnený štvornásobne, lebo koncept V4 (jeden z mála dobrých skutkov Havla) sa práve v rámci spojenej Európy ukázal ako mimoriadne životaschopný. Až tak, že to poskokom Globalizačnej kliky v Bruseli strpčuje život – najmä tým, že ich usvedčuje z neschopnosti vysporiadať sa s migračnou inváziou; ale tiež odporom voči absurdným feministickým experimentom (viď Istanbulský protokol), odmietaním studeno-vojnovej propagandy voči Rusku (ale už aj Číne) a dokonca schopnosťou usvedčiť (z iniciatívy R. Fica) západné firmy, že si z nás robia v dvojakej kvalite výrobkov smetný kôš. Je toho viac, čo bruselských papalášov a ich globalizačných tútorov zaskočilo a preto skúšajú túto pevnú skupinu odporu voči globalizačnému zlu oslabiť. V Maďarsku neuspeli a Sörös sa musel stiahnuť. V Poľsku masová podpora vlády veľmi obmedzuje diverzné zásahy. V Česku ani absurdné útoky na Babiša (viď nezmyselná kauza Čapí hnízdo) a prezidenta Zemana nepomohli k vytúženému prevratu. A tak to skúšajú u nás, a sú úspešnejší, než v uvedených troch krajinách.

Začalo to (osvedčenými volebnými trikmi, priznávam, naletel som aj ja) pretlačením kandidáta z dovozu stelesňujúceho „americký sen“ a po ňom dokázali aj zo skládkovej rezidentky urobiť prezidentku (ako v rozprávke od Maximy Borušovičovej).

Slovensko sa tak z pohľadu Globalizačnej kliky javí ako to slabé miesto, cez ktoré by bolo možné jednotu V4 rozbiť. A o tom sú tohtoročné voľby!

 

Sme v občianskej vojne?

   Zatiaľ len slovne. Piata kolóna pozostáva z malej odhodlanej a dobre školenej skupinky, ale naráža na odpor. Vláda Róberta Fica priviedla krajinu k nebývalej prosperite takže sa dokázala vzoprieť diktátu Globalizačnej kliky. To mohol zvrátiť len bezprecedentný čin na zošokovanie celej spoločnosti…

Pripomíname si druhé výročie na pohľad absurdnej smrti dvoch mladých ľudí, Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorá by nemala logiku pre jednotlivca, nech už by to bol Kočner, či niekto iný. Ale súhrou následných útokov na legitímnu vládu, ktorá v tej dobe bola na vrchole úspechu i popularity, to začína zmysel dávať. Provokatér z dovozu, Nicholson, naviguje analytika Kuciaka vo veci dva roky starého (a za tie dva roky nepublikovaného) článku Ivana Mega na falošnú kalábrijskú stopu. Po dvojnásobnej vražde žlťácka tlač na čele s aktuality.sk (financovaného z podozrivých zdrojov) živí túto stopu ad absurdum, do toho akoby čertíci z krabičky vyskočia pozoruhodne dobre cvičení aj financovaní organizátori protestov a do tretice skúša ten prevrat zavŕšiť zneužitím svojej funkcie prezidenta splátkový úžerník a pozemkový aj daňový podvodník Kiska. Do toho tancujú svoj „dance macabre“ dovtedy len cirkusoví opozičníci, ako Matovič, ktorý v eufórii vyhlási, aká je pre nich užitočná táto dvojnásobná ľudská obeta, veď tým on a spol. dosiahli „míľnik“ (Trestné oznámenie za tento výrok prokuratúra zahrala do stratena, čím začala celá séria svojvoľných rozhodnutí pod vedením pána Čižnára).

Je to masívny útok na základy štátu a demokracie, ktorý im celkom nevyjde. A tak odvtedy nasadili masívnu kampaň, ktorá má z úspešného príbehu Slovenska urobiť akúsi celovesmírnu stoku, ktorá potrebuje samozvaných záchrancov. Aby táto krajina bola konečne po-slušným Slovenskom.

 

Hlásne trúby za po-slušné Slovensko

   Vzorom je špeciálne Denník N-ádor ( podľa vyjadrenia Ministerstva zahraničných vecí RF financovaný veľkoryso peniazmi, ktoré pochádzajú spoza oceánu), ktorý nikto nečíta, ale všetci citujú. Je to jasný diverzný projekt, ktorý má permanentným porušovaním elementárnej novinárskej etiky (zjavmi ako Tódová a spol.) škandalizovať túto krajinu za každú cenu. Aby mali vyvolení „záchrancovia“ takých morálnych kvalít ako je Kiska, Truban, či Kollár ľahšiu prácu so stádovo voliacimi ovčianikmi.

Denník SME-čko a týždenník týždeň sú pre zmenu v rukách Penty, ktorej Ficova vláda zabránila robiť si kšefty z nášho zdravia. To jej nezabudli…

Dvojtvárnosť týchto zopár tiež-novinárov je do čí bijúca, keď sa tvária ako samozvané morálne autority, ale o pánovi Haščákovi, ako hlavnom aktérovi kauzy Gorila, zaryto mlčia. Naopak, proti všetkej logike a faktom by tú „gorilu“ chceli urobiť kvôli jednej vypitej kole z Róberta Fica. Neuveriteľné, ale morálka týchto mediálnych žoldnierov aj takéto kotrmelce logiky znesie.

No a o podvodoch pána Kisku tiež vzorne mlčia. To by si mohli nacvičiť ako zbor, aký by to bol pekný pohľad – Tódková, Struháčik, Kostolník, Sobolovičová, Jeňo Kordík, Hríb-Dubák a ďalší neohrození pravdovravkovia v speváckej póze otvárajú ústa, ako kapry, a – nič.

Masívne a beztrestne vykrádajú vyšetrovacie spisy a tvrdia, že vlastnia obrovské množstvo dát, ktoré pri troche súdnosti nejde z Polície len tak stiahnuť. Pre istotu sa s tým ukryli do iného štátu. Takže si aj vymýšľajú, čo sa hodí ich mecenášom?

A keď zavelí Globalizačná klika, tak prepíšu aj dejiny II. svetovej vojny. Veľmi sa tým podobajú na ich predchodcov z boľševických plátkov. Našu krajinu musia za každú cenu pošpiniť na najnižšie dno, aby ju potom mohli práve oni „zachraňovať“. Príkladov som už v minulosti uviedol práve tu dosť.

Skutočnou morálnou autoritou je tu, v reakcii na toľké prekrúcanie pravdy, vznik alternatívnych médií, ktoré si vybrali sami občania a zo svojich osobných príspevkov ich aj financujú. Ako nechcený prejav uznania ich sily dostali (podľa inštrukcií príslušných tajných služieb a s nimi spolupracujúcich „think tankov“) nálepku „konšpiračné“. A naša piata kolóna hneď aj spustila pokusy umlčať ich a začína školiť učiteľov, tak ako kedysi boľševici, aby vedeli viesť svojich žiakov a študentov k tomu jedinému (a demokracii i slobode slova tak vzdialenému) „správnemu názoru“.

To všetko a aj ich povestné mediálne lynče by však neuspeli, keby tomuto organizovanému zlu nenapomáhala aj zbabelosť a strach „dobrých chlapcov“.

 

Keď zlyhávajú „dobrí chlapci“

   Kým žlťácka tlač sa neštíti žiadnych špinavostí, na prokuratúre podriadenej pánovi Čižnárovi zrejme po tichu zamestnali tie povestné tri opičky – nevidia, nepočujú a (o tom ani) nehovoria.

Zato na vydavateľa alternatívneho časopisu Zem a vek nastupuje pod kuratelou pána Čižnára celé ozbrojené komando, aby ho aj s manželkou a deťmi vytiahli z postele kvôli celkom absurdnej domovej prehliadke. Na zastrašenie (bez Čižnárovho krytia by si náš novodobý Urválek niečo také nedovolil).

Rovnako je to v prípade uletencov Daňa s Vaskym, na ktorých si tri roky po „čine“ odrazu spomenie Čižnárovi podriadený prokurátor a pod falošnou zámienkou ich oboch sudca Golian (inak aj predseda Obvodného súdu BA I, s rekordnom pokút za zlé rozhodnutia, či prieťahy v konaní, ktoré pán Golian v konkrétne známom prípade statočne kryje aj za cenu, že sa robí akoby nevedel ani len malú násobilku, o veľkých písmenách ani nehovoriac). Keďže má ale sudca Golian zlé svedomie, tak kdesi verejne túto schválnosť na zastrašenie oboch menovaných obhajuje. Precedens u nás nevídaný. A ešte to pridupľoval tým, že tým dvom zakázal budúce videá, čo je už naozaj absurdita, pretože to dopredu prejudikuje, že zatiaľ neznámy obsah by mohol niekomu vadiť. A vieme komu…

A zasa naopak sa prokuratúre na súd s Kiskom akosi nápadne nehrnie a jeho exekučné kauzy viaznu aj na Najvyššom súde (presne, ako si prial). Neriešia ani obsah nahrávok pozemkového podvodníka Kisku, ale len to, kto ich šíri? A u predošlých iných videí a nahrávok proti vybraným terčom žlťáckej tlači ich to nezaujímalo? Práve tu môžeme dokladovať dvojitý meter a zámerné zamlčiavanie toho, čo sa Globalizačnej klike nehodí. Tretie video, kde Kiska už jasne priznáva podvody s VIACERÝMI pozemkami, aj bytmi, bežalo na YouTube len jeden večer. Už je kýmsi promptne vymazané a na niečo také sme na Slovensku malí páni, aj Kiska, ibaže by zapracoval niekto, kto vie vydierať („v mene pokroku“, viď film Císařů pekař) aj YouTube. Ale aj naši sa snažia, veď ako to, že pristúpili na podvodnú Kiskovu hru s obálkou s jeho udaním? Tým sa vyhol žalobe za falošné obvinenie a tú obálku nemal vyšetrovateľ vôbec prijať!!! Tento pán Čižnár už začína robiť aj nadprácu…

A je toho viac. Generálny prokurátor Čižnár nedal vyšetriť finančné zdroje organizátorov protestov napriek viacerým Trestným oznámeniam. Generálny prokurátor Čižnár prehliada masívne vykrádanie vyšetrovacieho spisu k vražde Kuciaka a Kušnírovej. Prehliada a naopak chráni internetovú stoku špiny menom Zomri. Aj skryté (ale už aj odhalené) tváre nenávistných prejavov jej zbabelých autorov…

Neváha ale „statočne“ vyšetrovať poslanca Blahu kvôli akémusi suveníru, len aby sa mal z čoho tešiť náš novodobý Urválek (to bol fanatický komunistický prokurátor, čo v zinscenovaných procesoch posielal slobodomyseľných ľudí na šibenicu). Samozrejme, že z toho nemôže pri elementárnej súdnosti nič byť, ale aspoň to terorizuje príliš slobodne sa vyjadrujúceho sa poslanca NR SR.

Dvojtvárna činnosť/nečinnosť generálneho prokurátora Čižnára už primäla jedného z jeho predchodcov, aby inicioval Trestným oznámením takúto prokurátorskú dvojtvárnosť.

V úvode sme spomínali nástup fašizmu v Španielsku. Pri nástupe nacizmu v Nemecku boli  prokuratúra a súdy tiež pozoruhodne slepé k výčinom hnedých košieľ a prednostne zatvárali tých, čo sa tomuto moru odvážili postaviť.

 

Voliť proti zlu

   Tieto voľby rozhodnú, či sa Piatej kolóne podarí splniť jej úlohu a dotiahnuť pokus o prevrat spred dvoch rokov do konca a tým aj do konca samostatnosti Slovenska. My ostatní môžeme len konštatovať spolu s Trumpom v jeho prezidentskej kampani (stručne zhrnuté): Tu nejde o štvorročné volebné obdobie… tu ide o zásadnú otázku, či zvíťazí Deep State, ktorého finančné aj iné možnosti sú neobmedzené a jeho záujmy sú nadradené demokracii i morálke…

A hoci americká žlťácka tlač denne masírovala amerických občanov proti Trumpovi, nakoniec zvolili jeho cestu (a aj prísľub zblíženia s Ruskom) proti zákernému zakonšpirovanému záujmovému združeniu vojnových štváčov, čo zarábajú na zabíjaní po celom svete, nazvanom Deep State.

Keď to dokázali občania USA, prečo my nie?
     

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6295829x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy