Založ si blog

Blesková správa: Koronavírus nám nehrozí tak, ako anafylaktický šok

Čím skôr si to uvedomíme, tým menej škody sa na Slovensku napácha. U nás sa totiž namiesto koronavírusu šíri panika. Dobre živená každodenne médiami, čím vzniká bublinový efekt už pomaly obludných rozmerov.

 

Obálka knihy

Obálka knihy

Následky médiami živenej paniky

   Na úvod si pripomeňme, že máme len jediný prípad infekcie koronavírusom. To je nula celá nič v epidemiológii.

Zato riaditeľ jednej strednej školy zrušil pol roka pripravované podujatie, čo sa malo konať až o desať dní, lebo pár študentov bolo na Benátskom karnevale. No a?

Hokejisti sa najnovšie nemajú po zápase celí spotení zdraviť podaním ruky, ale ťuknutím rukavicami? Dokonalo bizarné.

Spontánne sú rušené alebo obmedzované kultúrne a športové podujatia. Hoci na to momentálne nemajú za to zodpovední racionálne zdôvodnenie. Volá sa to alibizmus. Choroba „čo keby“ sa šíri nekontrolovateľne.

Istú strednú priemyselnú školu v Bratislave riaditeľ zavrel úplne, lebo jeden jeho žiak bol v Taliansku. To už je inštitucionalizovaná panika.

Do toho sa na internete šíria „múdre rady“, z ktorých najbizarnejšia je „Spolužiak synovca Tomáša Bendu promoval s magisterským titulom a pracuje v nemocnici v Shenzhene. Premiestnil sa do Wu-chanu, aby študoval nový vírus zápalu pľúc. Len mi zavolal a požiadal ma, aby som povedal všetkým svojim príbuzným a priateľom…“

V rámci takýchto „tutových správ“ sa už stihli u nás ľudia vrhnúť na obchody s potravinami. To pre prípad, že by boli na dlho zavretí v bytoch, čo je logická úvaha sledovačov čínskych videí. Neuvedomujú si ale, že v Číne ide o totalitnú spoločnosť, pre ktorú je charakteristický mantinelizmus. Tak ako v prípade Černobyľu, komunistickí papaláši sa najskôr tvária, že sa nič nedeje a potom robia drastické opatrenia, ako je zatĺkanie vchodových dverí bytov, kde je čo i len jeden infikovaný člen rodiny. My nie sme, chvalabohu, totalitná spoločnosť (teda, overte si to, až bude zostavená nová vláda 🙂 ).

 

A teraz fakty

   Každý rok prichádza chrípková vlna z Ázie. Súvisí to s tamojším preľudnením na relatívne malom priestore a nezvyklo blízkym kontaktom so zvieratami (viď. Hongkongská chrípka, kde len v tomto meste bolo zasiahnutých až pol milióna obyvateľov, teda 15% populácie!!!).

Každý rok zasiahne celé kontinenty.

Zámerné nasadenie vírusu (ako sa tiež šíri internetom) nemá zmysluplné zdôvodnenie, ale pre istotu sa vyhýbajte určitej ambasáde, kde by na vás masovo kýchali z okna nejakí diplomati 🙂

Únik smrtonosného vírusu bol v minulosti zaznamenaný v istom britskom laboratóriu, ale skončilo to smrťou infikovanej laborantky. „Tudy cesta nevede“, ako píše klasik.

Nie je priamy liek proti chrípke, len preventívne očkovanie, ktoré ho však naopak v promile prípadov môže spustiť. Očkovacia látka navyše reaguje na vírus, ktorý už bol, nie na jeho najnovšiu mutáciu.

Aj na bežnú chrípku každý rok vo svete umierajú ľudia, len sa o tom nehovorí.

Koronavírus spôsobuje približne 3% úmrtnosť (to percento zvyšujú ľudia nad 80 rokov, u pacientov do 49 rokov je mortalita len 0,2%!). To sa blíži úmrtnosti každoročne spôsobenej bežným chrípkovým vírusom.

Doteraz odhadovaných 3 000 mŕtvych je navyše ďaleko pod úroveň priemernej mortality obyčajnej chrípky! Oficiálne údaje v USA (na základe týždenných údajov o dohľade nad chrípkou) udávajú, že len v tejto krajine od 1. októbra 2019 do 1. februára 2020 zomrelo na chrípku najmenej 12 000 ľudí a počet úmrtí môže byť až 30 000. A žiadnu paniku to nevyvolalo, dokonca ani zmienku v bežnej tlači!

Vírus len oslabuje organizmus a ľudia neumierajú priamo na jeho infekciu, ale na zníženú imunitu, kedy sa prejavia iné, často dlhodobé postihnutia. Preto sa koronavírus nechytá u zdravých detí do 15 rokov.

Tvrdenie, že čokoľvek dovezené z Číny je hrozbou infekcie je už číra zhovadilosť z nerozumu. Vírus nie je samostatný organizmus, ale mikro-parazit, ktorý bez hostiteľskej bunky nemá ako prežiť! Likvidujú ho bežné hygienické prostriedky a návyky.

Vírus teda nie je schopný samostatnej existencie. Vírus je fakticky len DNA s parazitickým programom. Pre väčšiu názornosť ho môžeme opísať ako „informáciu v obale“. Biologický a počítačový vírus je výstižná analógia.

Vzhľadom k tomu, že vírus nie je vybavený na samostatnú existenciu, v prostredí perzistuje len krátko, v priemere len dve hodiny.

Keď si toto všetko uvedomíme, tak pochopíme akú absurditu spáchal riaditeľ spomínanej školy. Ak nejaký žiak príde napríklad z Talianska, tak má sedieť doma a nemá, čo robiť v škole. Na základe tohoto zavrieť celú školu je proste absurdné. Vírus nie je kliešť, aby číhal v škole na chodbe na plafóne a skákal na každého, čo ide okolo. Už len doba, kedy je škola zatvorená (teda v noci) bohato stačí, aby daný vírus v jemu nehostinnom prostredí sám vykapal. A nie je na to treba žiadne hysterické opatrenia.

Výskyt nových prípadov v Číne klesá a epidémia už odoznieva.

Už raz infikovaní a spontánne vyliečení infekciu ďalej neprenášajú.

Aj olympijské hry v Riu mal ohrozovať vírus zika a nič sa nestalo.

Jednotlivci, či desiatky infikovaných v Európe sú v mierkach epidemiológie epizodické prípady. Viac ľudí zomiera denne na cestách a nikto si to nevšíma.

 

Čo s tým?

   Koronavírus nie je nič doteraz nevídané. Už sme to zažili so SARS, vtáčou chrípkou, aj prasačou chrípkou (tu bola najväčšia „hrozba“ v jej premenovaní na prasaciu 🙂 ). Vždy to má dramatický nástup, ktorý postupne opadne. Bude tak aj v tomto prípade.

Nové je to vyhysterizovanie témy globálnymi médiami ad absurdum. Najviac na tom zarábajú farma-firmy.

Sme, žiaľ, svedkami ako odchádzajúca vláda, huckaná nastupujúcimi vládcami, na jednej strane vyhlasuje drastické opatrenia proti koronavírusu (ktorý je u nás v jedinom prípade!!!!), ale alibisticky dodáva, že netreba robiť paniku a výsledkom je práve panika aj s absurdnými príkladmi na verejnosti.

To najhoršie, čo nám hrozí je anafylaktický šok spoločnosti. To je tak prehnaná obranná reakcia organizmu, že sa sám zabije. Zúfalá nevedomosť politikov vedie k zbrklým alibistickým rozhodnutiam na úrovni poplašnej správy. Paralyzujú celé školstvo, šport, aj kultúru. Asociácie hotelov a reštaurácií vydala tlačovú správu, podľa ktorej je vládnymi opatreniami ohrozená práca ich 160 000 zamestnancov a len za marec zaznamenali medzimesačný pokles tržieb o 47% oproti predchádzajúcemu obdobiu predchádzajúceho roka a v apríli očakávajú celkový výpadok 2 401 339 eur. A to je len jedno ekonomické odvetvie. A keď to prerastie do paralyzovania výroby a dopravy, to nás poškodí viac než celý zúfalý a nič netušiaci koronavírus. Ľudia, majte rozum, vírus ho nemá!

 

 

P.S.1 Najinfekčnejšia je hlúposť. Príkladom je ten pán, čo si nedávno do Bieleho domu pozval predstaviteľov najväčších amerických farmaceutických spoločností a nariadil im, aby hneď a hneď vynašli liek proti koronavírusu. To urobí len hlúposťou nakazený jedinec… A 11.3.2020 zakázal tisíce letov s desaťtisícmi pasažierov z Európy do USA. Takže nám tu ostanú aj Američania, čo chceli ísť domov v panike pred „pliagou“? Budú ich zvážať lietadlové lode? Absurdné!

P.S.2 Týždeň po publikovaní tohto článku sa konečne v serióznych britských novinách objavuje článok varujúci pred hysterickými opatreniami (ktorým v Bratislave podliehajú už aj šéfovia malých firiem a vyprázdňujú pracoviská) s tým, že vírus postihne zdravotne desiatky, stovky, či tisíce ľudí v danej krajine, ale ekonomicky dopadnú na milióny ľudí na celom svete až po hromadnú vlnu bankrotov (u nás sú už mnohé cestovky na hrane). Tak ako som varoval, hrozí nám ANAFYLAKTICKÝ šok spoločnosti.

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302081x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy