Založ si blog

Zlyhania ministrov selfie-vlády

Vtrhli do vlády ako malí vagabundi do cukrárne, čo ušli rodičom. A od úžasu, kde sa to ocitli bez dozoru a ako bez dozoru môžu zmamrať všetky krémeše, si detinsky robili na vláde selfie.

Ibaže prišli dni všedné, pracovné a odrazu sa ukazujú ich „cisárove nové šaty“. To, čo predvádzajú, preoblečení za ministrov Matelkovej vlády, je naozaj na úrovni tej vyjedenej cukrárne:

 

Ministerka kultúry Milanová

   Osoba bez známej identity a teda aj bez autority a bez znalostí administrácie kultúry. Hrobárka slovenskej kultúry klamala na začiatku jesene, že ministerstvo má „presné čísla“ kto v kultúre pôsobí a vzápätí jej plačko-šéf 28.9.2020 Matovič vyhlásil, ževraj má ísť ministerka kultúry ešte len rokovať so zástupcami kultúrnej obce??? Zakrátko sa ukázalo, že ministerstvo nemá žiadne údaje o tzv. kreatívnom priemysle a ich on-line registrácia zlyháva?!! Náhradu podvyživenej kultúre nedokázali zorganizovať od marca ani pre také inštitúcie ako je SND, Filharmónia apod. Milanová premenila ministerstvo na sľubotechnu kompenzácií, ktoré neprišli ani za prvú vlnu a sú ilúziou aj v tej druhej. V takomto administratívnom chaose je predstava individuálnej podpory umelcov absurdnou ilúziou – neexistujú adresy, metodika, ani logika určenia jej výšky.

 

Minister školstva Gröhling

   Vyučený obuvník a neskôr kaderník celebrít sa kvalifikoval na post ministra takéhoto citlivého rezortu ako frajerka Sulíkovho syna. To je pre samo-vládu Psychopatoviča symptomatické.

Keď je niekto takýto amatér, nemôže riadiť. Ale môže ten rezort doriadiť. Za tých pár mesiacov tohoto predviedol bohato. Najskôr rôznymi pandemickými experimentami.

Napríklad ten nezmysel, aby žiaci sedeli celý deň s rúškami, keď už ráno sa vie, že im nič nie je? To akože sa vírus priplazí cez prestávku, keď si dávajú desiatu? Školy sa búria

Rúška pri telocviku??? Športovci ich nemajú a tu ide predsa tiež o šport. Navyše deti nerozpoznávajú nebezpečie hyperventilácie a pri namáhavejších cvikoch odpadávajú.

Ono je vlastne jedno, čo vymyslí Gröhling, keď celosvetovo jediný expert na koronu menom Matovič zavelí, neodporuje, sklapne opätky. A tak hoci v Rakúsku a Švajčiarsku odmietli zatvárať školy, tie naše sú zavreté. Sme rukojemníkmi blázna a jeho poskokov.

Výsledkom je e-learning a s ním aj znížené nároky na vzdelanie s následkom polovzdelancov. Z prepadlíkov sa stávajú premianti, len treba mať mamičku, čo spoza počítača všetko našepká…

 

Minister hospodárstva Sulík

   Kto sa nádejal, že aspoň tento svojmu rezortu rozumie, tak sa sklamal. Sulík obetoval odbornosť účasti na moci z ľubovôle Psychopatoviča. Aj občas štekne, ale len čo Matelko zadupe, stiahne chvost a zalezie do búdy. Vyznamenal sa sa na začiatku pandémie tým, že odhováral slovenského výrobcu, aby dodával vláde rúška. Škoda mlčať…

 

Minister obrany Naď

   To je od roku 1989, ktorý na pokyn Psychpatoviča bojuje predovšetkým s „vnútorným nepriateľom“ a zbiera si na to údaje o všetkých obyvateľoch. A na požiadanie Matelka robí zázraky! Za noc dokáže odkiaľsi vymámiť 40% chýbajúcich zdravotníkov na celoplošné testovanie?!! Komentár je zbytočný…

 

Minister financií Heger

   Vraj prelomový reformný plán ministra Hegera spochybnila veľmi neúctivo samotná vládna koalícia.

Údajne „prelomovú“ novelu zákona o verejnom obstarávaní urobili kdesi-akosi ale hlavne bez vedomia Úradu verejného obstarávania??!

Od marca nedostali peniaze kultúra, šport, gastro-prevádzky, poľnohospodári, autodopravci, obce a dokonca ani „hrdinovia prvej línie“.

Žiadny plán obnovy neexistuje, lebo sa hádajú o tých 6 miliárd z Bruselu, čo je hneď po ruke.

Gastro-priemysel kolabuje a riešením by bolo zníženie DPH na 5%. Tento návrh selfie-minister Heger odmieta, lebo je vraj „neadresný“. Ale adresné riešenie ešte nedokázali v žiadnom odvetví, lebo individuálny odhad tržieb je absurdná úloha (neviete predvídať koľko zákazníkov neprišlo kvôli korona-panike) a administratívne nezvládnuteľná. Zato bankový odvod zrušili hneď!!!

 

Minister pôdohospodársta Mičovský

   Ak je niekto statočný lesník, tak to ešte neznamená, že vie riadiť ministerstvo a celý rezort. Takže on robí len to, čomu rozumie, a farmári sa môžu ísť pásť. Podľa jeho vlastného vyjadrenia: „Rezort ani ja osobne tu nie sme iba na to, aby sme počúvali len to, čo si pýtajú farmári. Samozrejme, je to veľmi dôležité, ale je tu aj niečo dôležitejšie. Najdôležitejšie je to, čo si pýta naša krajina. A Slovensko je v hlbokej a dlhodobej potravinovej kríze. Ak by som počúval iba to, čo potrebujú poľnohospodári, možno by som bol obľúbenejším ministrom, ale ja sa zameriavam na ochranu krajiny.“

Z ministerstva mu už utiekli nielen odborníci z predošlých vlád, ale aj tí, ktorých priviedol ako nových. Varovania, že pri plošnom testovaní môže byť problém nájsť dosť ľudí na zber a jesenné práce, prepočul a držal vzorne hubu. Nemôže predsa Testovičovi brať jeho hračku! A tak Mičovský v konečnom dôsledku chráni už len svoje vlastné kreslo…

 

Minister zdravotníctva Krajčí

   Stačí citovať nadpis článku v pôvodne žltej tlači a „zmene“ poplatnom týždenníku Trend z dňa 6. 10. 2020: „Zdravotníctvo v rozvrate. To je bilancia pol roka ministrovania Mareka Krajčího“.

Drukerova bilancia znie: „To čo predvádza minister Krajčí je obrovskou katastrofou“.

Krajčího výmeny riaditeľov nemocníc sú jeden veľký festival škandálov, príkladom je Poprad. Náboženský fanatik Krajčí je tu už len na to, aby sa modlil, nech Matovičove plošné experimenty to naše zdravotníctvo nepoložia na lopatky úplne.

 

Minister životného prostredia Budaj

   Tu máme názorný príklad, ktorý v hektike Matovičových plošných experimentov, čo mali ohúriť svet, zapadol. Ale stojí za pripomenutie.

Nedávno sa miestni aktivisti prebudili a začali upozorňovať na to, že v kanáli vedúcom od jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach je zvýšená rádioaktivita. To si nemohol Budaj nechať ujsť, tak sa hneď prihlásil, že on „odtajní“ celý prípad. Odtajní?!! Veď tam tá rádioaktivita je už od 80-tych rokov! A výsledky jej meraní sú známe minimálne od roku 1996. Samozrejme, najskôr na vedeckých fórach a v odborných časopisoch. Po roku 1989 totiž IAEA (International Atomic Energy Agency) v spolupráci s VÚJE (Výskumný ústav jadrových elektrární) iniciovala najrozsiahlejší a najpodrobnejší výskum kontaminovaných plôch v okolí Jaslovských Bohuníc.

Zahraničná vedecká monografia

Zahraničná vedecká monografia

Na tieto miesta sa zamerali aj naše testy od roku 1994 až do roku 2004. Predbežné výsledky boli publikované už v roku 1996 za účasti rakúskych kolegov z Institute of Tumor Biology Viedenskej univerzity. Práve tí boli zárukou, že výskum prebehol naozaj dôkladne a môžeme si byť istí, že keby tam s našou pomocou našli čokoľvek ohrozujúce zdravie ľudí, vykričali by to hneď do celého sveta. Ale nemali čo! Záverečná správa publikovaná začiatkom roku 2007 v Journal of Environmental Radioactivity konštatuje, že napriek zjavne zvýšenej rádioaktivite k žiadnemu negatívnemu vplyvu na flóru okolia Jaslovských Bohuníc nedošlo. Tým sme potvrdili aj predošlú dlhodobú štúdiu výskytu rakoviny u ľudí v Trnavskom kraji v rokoch 1980 až 1990, ktorá nepreukázala žiadne zvýšenie ani urýchlenie priebehu týchto ochorení.

Naše výsledky vyšli aj v zahraničnej monografii, sú k dispozícii na web-stránke Ústavu krajinnej ekológie, citované doma ak v zahraničí. Publikoval ich aj známy vedecko-popularizačný časopis Vesmír. Tvoria tiež kapitolu v našej monografii, ktorá vyšla v prestížnom vedeckom vydavateľstve v New Yorku a ktorá bola ocenená Literárnym fondom.

V TIENI ČERNOBYĽA, obálka

V TIENI ČERNOBYĽA, obálka

Pre širokú verejnosť som závery týchto opakovaných štúdií opakovane publikoval v denníku SME, na blogu SME a aj na blogu Pravda, a dokonca aj beletrizované knižne.

Tak aké „tajomstvá“? To čo tam je po oboch haváriách pokusného reaktora A1 dnes už 44 rokov ťažko môže prekryť nová kontaminácia, keďže od čias našej štúdie tu má stálu kontrolu práve IAEA (International Atomic Energy Agency). A komunistické praktiky strašia už len v hlave Jána Budaja…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301723x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy