Založ si blog

Ako poznáte trolla?

Poznáte ich ľahko, ešte než stihnem dopísať tento článok, už tu tá smečka bude 🙂 Tento blog je totiž dokonalá blbo-lapka na tento druh diskusného po-tvora…

Ako už je pravidlom pri tejto lži-vláde, „koalícia zloby“ najviac vykrikuje o nebezpečenstve trolích fariem pre našu demokraciu (ktorú sami už dva roky vytrvalo demontujú) a pritom na tomto diskusnom fóre nájdete fakticky len „ich“ trollov. Ako ich poznáte?

Je to jednoduché:

 

  1. Troll sa zásadne nezaujíma o obsah článku na blogu, sústreďuje sa výhradne na autora, či autorku, ktorých sa pokúša očierniť, zastrašiť a tým umlčať.

 

  1. Vždy to začína paušálnym „znechuteným mávnutím rukou“ nad obsahom článku, nech by bol o čomkoľvek vrátane jarnej elégie, ale úzkostlivo sa vyhýbajú zdôvodneniu, či akýmkoľvek argumentom, aj keď sú na to ostatnými diskutujúcimi vyzývaní. Len vtedy sklapnú.

 

  1. Takýto troll sa kryje s pojmom hejter, pretože jeho jedinou úlohou je doslova zasviniť každé diskusné fórum (tí istí sa objavovali i na portáloch Hlavné správy, či Hlavný denník, ale aj inde). Vyznačujú sa nebývalou agresívnou vulgaritou, čím napodobňujú najväčších hejterov našej politickej scény Psychopatoviča, Naďa, Kusého, Osuského a Dostála. Tým likvidujú akúkoľvek vecnú diskusiu a odrádzajú z takéhoto diskusného fóra citlivejších účastníkov.

 

  1. Troll útočí nielen na autora/autorku, ale aj na ostatných diskutujúcich, ktorí by radi vecne argumentovali na danú tému. Troll má jedinú úlohu – ovládnuť diskusné fórum svojou primitívnou, brutálnou vulgaritou, na ktorej sa niektorí z nich asi aj tajne za počítačom odbavujú.

 

  1. Troll má neskutočnú „výkonnosť“. Jeden z nich tu má len za pár posledných rokov až neuveriteľných 29 TISÍC hejterských „príspevkov“. Je teda očividné, že ide evidentne o psychicky narušenú osobu, čo sú ideálni voliči Psychopatoviča a celej tej politickej zberby, čo tu vládne.

 

  1. Troll svojimi atakmi porušuje pravidlá tohto diskusného fóra, preto sa sám spomedzi slušných diskutujúcich diskvalifikuje. Nič ho však neodradí a tak má obvykle 10-15 nickov, pod ktorými vytrvalo hejtuje. Ak je mu podľa pravidiel niektorý zrušený, okamžite prechádza na iný. Vrcholom potom je, ak si navzájom pod rôznymi nickami v tej istej debate nahráva a sám seba chváli a povzbudzuje k ešte väčšiemu hejtovaniu!

 

  1. Troll tají svoju identitu (hoci istého Ščibrányho tu rozpoznali viacerí diskutujúci) a aby zmiatol stopu, prihlasuje sa z viacerých zdrojov. Na to ale potrebuje určitú technickú zručnosť a tak môžeme viacerých označiť ako „troll z povolania“.

 

Takáto doslova zberba troll-hejterov sa na diskusných fórach prebudila až s nástupom selfie-vlády plagiátorov, ktorých snaživo napodobňujú vo vulgarite a sprostote najhrubšieho zrna. Akosi im však ušlo, že aj na takéto zjavy myslí najnovší zákon o kyber-šikane a tak budú v sieti paragrafov títo provládni trollovia čoskoro pochytaní a braní na zodpovednosť. Už sa teším…

 

P.S. Toto je teória. Prakticky sa jednotlivé typy trollov čoskoro ukážu a sami usvedčia v diskusii na tento článok.

A prax v následnej diskusii priniesla úžasné úlovky, lebo sa zmobilizovala celá trollia farma. Takže mi tie príspevky pripomenuli ďalšei charakteristiky trolla-hejtera (dvaj v jednom):

 

8. Troll vyťahuje s článkom nesúvisiace jeho vlastné absurdity, hlavne nálepky na autora/autorku, a tie melie dokola. Vďaka za pripomenutie!

 

9. Bez ohľadu na tému článku, oni si vedú svoj hejterský monológ. Súčasťou sú čisté fantazmagórie, na ktorých sa troll asi odbavuje 🙁

 

10. Troll zásadne používa orwelovský „double-speak“, alebo podľa slovenského príslovia „Podľa seba súdim teba“. Čiže ak niekto ukáže napríklad na neo-nacistov, začnú ho častovať nálepkou „neo-nacista“, ak ukáže na novodobých boľševikov, začnú ho častovať nálepkou „boľševik“. Orwell by mal z takýchto exemplárov radosť, potvrdzujú jeho predpoveď, že svet ovládne politická zberba, ktorá práve takýchto trollov potrebuje.

 

11. Vzácne nájdeme trolla trpiaceho samomluvou, ktorou zároveň útočí na ostatných diskutujúcich! Tí totiž nereagujú a on „musí vypustiť ventil“. Rozdáva smradľavé nálepky a sám sa schováva za anonymitu.

 

12. Fungujú v smečkách, alebo sa jeden sám hecuje rôznymi nickami? Vyznačujú sa tiež tým, že majú toľko času, čo bežne pracujúci autor nikdy nemá, a niektorí si veľmi zakladajú na tom, aby mali vždy posledné slovo. Kvôli tomu číhajú na danom diskusnom fóre celé hodiny…

 

13. Opakujú stále rovnaké lži, napríklad, že autor maže diskusné príspevky, čo je nezmysel, lebo na to nemá žiadny autor dosah. Oni realitu ignorujú, sú presne ako Psychopatovič, akurát že neliečení…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6295340x
Priemerná čítanosť článkov: 8600x

Autor blogu

Archív

Odkazy