Založ si blog

Potemkiniáda ministerky Milanovej

Osoba menom Milanová je klasickou ukážkou „odborníkov“, ktorý k moci priviedol sociopat Matovič. On sám je im vzorrrom, keď verejne vyhlásil, že sa vo financiách nevyzná (na všetko vraj má Pavlínku), ale drzo zastáva funkciu ministra financií s perspektívou, že našu krajinu privedie k bankrotu. Kultúrny bankrot zabezpečuje Milanová.

Ako to u plagiátorov, ako je Matovič, a nekompetentných, ako je Milanová, už býva, nepočúvajú odborníkov, lebo im nerozumejú. Tak to nahrádzajú doslova krčmovými rečami. V prípade kultúry si vzorrra zobrali asi z istého Krajcera, ktorý na poste ministra kultúry zbabral, čo sa dalo, škandalóznym spôsobom znefunkčnil kaštieľ v Budmericiach a popri tom akosi záhadne zbohatol. A keďže vláda plagiátorov má na mále, OLaJNO sa zrejme chystá finančne zahojiť pre prípad, že by ich konečne voliči hnali až na smetisko dejín. A našli ešte „hus na šklbanie“ – literárny, výtvarný a hudobný fond!

Pripomeňme si, že ide o jediné neštátne národnokultúrne verejnoprávne inštitúcie, ktoré už desaťročia poskytujú podporu všetkým druhom umenia. Najlepšie z týchto troch fondov hospodáril ten literárny a bol od začiatku aj najaktívnejším. Podporil a podporuje nielen spisovateľov a básnikov, ale aj prekladateľov, hercov, novinárov a vedcov (tých oceňuje aj v prípade ich odborných diel). Ale podľa Milanovej platí „za dobrotu na žobrotu“ a tak využila pandemické obdobie, aby tento fond pripravila „dočasne naveky“ o príspevky 2% z honorárov za písomné diela. Ožobráčila tak samotných tvorivých pracovníkov, ktorí si tým pádom musia teraz hradiť časť nákladov na tvorivé pobyty. Klasická populistická kontraproduktivita.

Ibaže z toho nikto, po vzorrre Krajcera, za ministrovania nekompetentnej Milanovej nezbohatne. Hrobárka slovenskej kultúry predsa nemôže dokonať svoje dielo kazisveta s holými rukami! A tak prišli Milanovej úradníčkovia na „skvelú“ myšlienku „super-fondu“. Čo to znamená? No to znamená, že kým uvedené fondy hospodárili nezávisle a transparentne (Literárny fond vydáva každoročne audit svojich výdavkov, ktorý sa týka stoviek tvorcov), odrazu by všetok majetok, nehnuteľnosti a umelecké cennosti zmizli pod jednou dekou, ktorou by sa už zakrývali len OLaJNO-ví kumpáni. Veď ide o budovy, cenný mobiliár a v prípade Hudobného fondu o vzácny hudobný archív, ktorý by sa až pod egidou „super-fondu“ tak ľahko rozkrádal! Tak preto tá naliehavosť, kým tu ešte nekompetentná Milanová ochotne zakryje každú špinavosť na úkor slovenskej kultúry.

A perlička (čo perlička, perla!) navrch celej tejto plánovanej lúpeže nášho kultúrneho dedičstva. Milanovej ministerstvo rozposlalo vedeniu uvedených fondov list, kde im ZAKAZUJE, aby o ich likvidácii informovali svoje umelecké základne v tisíckach možných postihnutých. A viete ako to Milanovej poskokovia zdôvodnili? No predsa „zotročenými včelami“ parlamentného šaša Pročka! Aj Matovičovi plagiátori sa už poučili, že ak sa ich choré nápady zverejnia, ťažko sa presadzujú. To večná slečna Kozelová chcela s partičkou matovičovcov pochovať naše včelárstvo (a nielen to) na radu zahraničných našepkávačov (to sú tí, ktorých doma za ich šialené nápady kopli do zadku, až sa ocitli v tejto pre nich úžasnej krajine všemožných nemožností pod egidou neználkov a plagiátorov z OLaJNO). A tak by toto rozkradnutie napriek ministrovaniu Milanovej dosiaľ funkčných fondov radi urobili potichu – ako každý zlodej. Je načase sa ozvať a zachrániť ešte čo títo OLaJNO-ví kradoši kultúry nezničili…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301883x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy