Založ si blog

Koaličná redaktorka Jančkárová

Kolaborácia so žltou tlačou a obhajoba nezákonných činov „koalície zloby“ je tým najhorším, čoho sa môže dopustiť zamestnanec RTVS za naše spoločné koncesionárske poplatky. Príkladom je rozhlasová redaktorka Marta Jančkárová. Tá sa nechvalne vyznamenala pri výročnom rozhovore rozdelenia Česko-Slovenska s hosťami Klausom a Mečiarom, kedy si dovolila vyhlásiť, že k rozdeleniu nemalo dôjsť a ako žiarivý príklad uviedla Severné Írsko, ktoré ostalo pod područím Londýna len vďaka nasadeniu britskej armády a krvavým obetiam civilistov na oboch stranách. Tieto jej „perly“ odmietol počúvať Václav Klaus a z priameho vysielania odišiel, nasledovaný Vladimírom Mečiarom. Napodiv toto zlyhanie nemalo na kariéru pani Jančkárovej očividne žiadny vplyv. A tak sme sa dočkali, že opäť „zahviezdila“, keď viedla reláciu „Sobotné dialógy“ dňa 28. 1. 2023 s hosťami Jánom Budajom (OĽANO) a Richardom Takáčom (Smer-SD). Keď si opozičný poslanec dovolil upozorniť na politické procesy, Budaj sa ozval, že on ako bývalý politický väzeň by sa vraj každého takto prenasledovaného zastal. Pripomínalo to niektorých nacistických predákov, ktorí v Norimbergu tvrdili, že oni o koncentračných táboroch nič nevedeli. Ale na rozdiel od nich Budaj pozorne sledoval a sleduje, kde by sa mohol svojmu politickému tútorovi Matovičovi zavďačiť. Budaj sa totiž 30 rokov márne hrabal do vysokej politiky a tak bol nesmierne vďačný vodcovi OĽaNO, že oživil jeho politickú mŕtvolu transfúziou za ministra. A tak sa snažil vehementne odvďačiť tým najodpornejším spôsobom, keď už deň (!) po násilnej smrti generála Lučanského na svojom blogu v Denníku N (kde inde) nielenže špinil generálovu pamiatku označením Judáš, ale s istotou (bez znalosti faktov) vyhlasoval jeho samovraždu nielen za istú, ale aj logickú, lebo podľa Budaja bol vinný aj bez rozsudku?! Smrť nevinného generála dokonca označil za „varovanie“, takže bol evidentne uzrozumený s tým, že ďalšie politické procesy budú nasledovať a úslužne s nimi súhlasil! Tento vážny rozpor si pani Jančkárová okázalo nevšimla. Ale hneď zahriakla opozičného poslanca, ktorý chcel hovoriť o falošných udaniach kajúcnikov a z toho vyplývajúcich zámerne vyvolaných politických procesoch, keď vyhlásila, že to vraj žiadny súd tie podozrenia nepotvrdil. Jančkárová klamala mnohonásobne.

  • O kolúznej väzbe Jaroslava Haščáka rozhodla na želanie Matovičovho komanda sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská. Ministerstvo spravodlivosti SR konštatovalo, že ona, prokurátor Repa a vyšetrovateľka NAKA Martina Babacsová konali nezákonne. Haščákovi sa ministerstvo ospravedlnilo, len pani Kolíkovej by sa asi zauzlili vnútornosti, keby to mala podpísať, tak to podpísal štátny tajomník.
  • Obvinenie bolo zrušené aj manželom Arpášovcom v kaze Gorila, súvisiacej s Haščákom.
  • Aj bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský bol vo väzbe nezákonne a bude žiadať odškodnenie. Navyše sa vyšetrovatelia NAKA dopustili doslova zvrhlej svojvoľnosti pri prehliadke kancelárie jeho advokátov v Bratislave. Ako médiám povedal predseda SAK Viliam Karas (TASR/sk): „Vyšetrovatelia podľa našich informácií odoberali techniku s dátami klientov, ktorí navyše nemali nič spoločné s trestným konaním, pre ktoré prehliadka bola povolená… V tomto prípade… môže mať nezákonný postup vplyv na mnohých klientov, ktorí verili, že súčasťou práva na obhajobu je aj ochrana komunikácie medzi advokátom a klientom.“
  • Ústavný súd SR rozhodol, že aj v prípade sudcu Richarda Molnára (zadržaného počas akcie Búrka) došlo k porušeniu jeho základného práva na osobnú slobodu v súvislosti s právom na zákonného sudcu a právom na urýchlené rozhodnutie o trvaní väzby. Molnárovi priznal finančné zadosťučinenie v sume 3 000 eur a náhradu trov konania v sume 675 eur, ktoré je povinný zaplatiť Najvyšší súd za ich sudcu Klimenta.
  • Matovičovo komando neustále predlžovanou kolúznou väzbou doslova mučilo bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu, Moniku Jankovskú, až to viedlo k jej pokusu o samovraždu. Pritom už sudca Špecializovaného trestného súdu, Pulman, konštatoval úmyselné zdržiavanie v prípade obvinenej Jankovskej zo strany polície a prokuratúry. Sudca okrem toho pripomenul, že to nebolo prvýkrát, čo Orgány činné v trestnom konaní na takýto stav upozorňoval. Pritom už raz Okresný súd v Trenčíne súhlasil s jej prepustením na kauciu 100 000 eur. A len čo tie peniaze jej manžel zložil, Matovičovo komando vytiahlo ďalšie obvinenie, takže nielen Jankovská za mrežami ostala, ale za mrežami ostalo aj tých 100 000 eur a tie ten istý sudca Pulman odmietol vrátiť! Súd nakoniec po takmer roku Jankovskú prepustil na slobodu. A koncom roku 2021 Ústavný súd rozhodol, že Krajský súd v Trnave, ktorý tú stotisícovú kauciu pomohol zmariť, porušil jej základné právo na osobnú slobodu. Dôvody na jej kolúznu väzbu boli „čisto všeobecné a neakceptovateľné Ústavou“.
  • Aj u bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika konštatoval Ústavný súd porušenie práva na zákonného sudcu. Porušovateľom bol – nehádajte, je v tomto smere recidivista – sudca Juraj Kliment!
  • V prípade Jozefa Brhela zasa Ústavný súd namietal neexistenciu dôvodov útekovej väzby. Najvyšší súd ju schválil vraj len na základe hypotéz a domnienok takých abstraktných, že by ňou bolo možné (Plus 7 dní): „… odôvodňovať útekovú väzbu kohokoľvek, komu sa vo výkone väzby zhoršil zdravotný stav“.
  • U Norbeta Bödöra Najvyšší súd „narušil aj prezumpciu neviny“. NAKA-Apači skúsili starý trik, keď po mesiacoch väzby súd podnikateľa Bödöra prepustil, vzápätí ho zatkli pre iné obvinenie a prokurátor navrhol novú väzbu. Ale tentoraz narazili, pretože Najvyšší súd konštatoval, že aj v tejto veci mohli robiť vyšetrovacie úkony počas prvej väzby, ale nepohli ani malíčkom. A tak starý trik tyranizovania vybranej obete nevyšiel.
  • Ústavný súd konštatoval, že nezmyselne brutálny policajný zásah u Zuriana, keď mu zbytočne vyrazili dvere na byte, porušil jeho základné ľudské práva – na nedotknuteľnosť obydlia, na rešpektovanie súkromného a rodinného života. Povolenie na prehliadku vydal Okresný súd Bratislava I (prehliadku v Poprade???) a ten musí Zurianovi vyplatiť 2 tisíc eur a zaplatiť aj trovy konania. Novinár z časopisu e-Report si k tomu dovolili otázku: „Kto sa teraz postaví pred kameru a ospravedlní sa za tento spackaný policajný zásah? Mikulec alebo Hamran?“. Myslím, že odpoveď je jasná – ani jeden a to ani omylom.

 

A to spomíname len tie najznámejšie a najokatejšie prípady. Masívne zneužívanie „univerzálnych kajúcnikov“ (Makó svedčí v 86 prípadoch???) si všimol na Slovensku už asi každý, len pani Jančkárová je hluchá a slepá. Ako môže s takým handicapom pracovať v RTVS?!

   Vyšetrovanie policajnej inšpekcie ohľadom manipulácií s výpoveďami tzv. kajúcnikov (na ktoré opakovane poukazujú aj statoční sudcovia ako JUDr. Šamko, pozri jeden z monhých jeho článkov a vyjadrení) bolo politickým zásahom zmarené, za čo musel Kovařík odísť z funkcie prezidenta PZ SR a dodnes je proti nemu vedené vyšetrovanie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa (na podnet Mikulca, ten na podnet Hegera a ten na podnet Matoviča?). Toto nemohla pani Jančkárová prehliadnuť! A ak sa chcela za plat, na ktorý sa jej všetci skladáme, profesionálne k veci vyjadrovať, mohla si naštudovať hneď dve knihy publicistu Ľudovíta Števka (Byť kajúcnikom sa oplatí, R Free Press, 2021 a Súmrak právneho štátu, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2022) a do tretice bude mať príležitosť v mojej chystanej knihe „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“.

Za túto nadprácu redaktorky Jančkárovej v prospech nezákonných praktík „koalície zloby“ sme zaplatili a naďalej platíme my všetci občania Slovenskej republiky z našich koncesionárskych poplatkov…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271167x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy