Založ si blog

Zlyhania pána Havrana

Michal Havran je ideálna ukážka slniečkára, pravdovravka a zaumného krasoducha. A práve jeho nedávno cenzuroval Facebook! Jeho článok vyhodili ako nevhodný podľa najnovších pravidiel o extrémistických názoroch, falošných správach a zavádzaniach verejnosti. Kto inému jamu kope, sám do nej padá.

Ako sa nášmu Miškovi takéto bobo mohlo stať? Celkom zákonite. Takí ako Havran potrebujú katastrofu, potrebujú najčernejšie zlo na obzore, aby nás pred ním mohli chrániť! Títo ľudia nežijú z toho, že niečo reálne riešia, oni rovno „zachraňujú svet“. A keď sa svetu na Slovensku nič nedeje, tak tomu trooošku pomôžu.

Tak si istá pani vymyslela kampaň „Každá piata žena týraná“ a hoci to bola vyslovená lož a zámerné šírenie poplašnej správy, uspela tým, že zaujala zahraničných donátorov a potom si nechala nosiť do skvelo zariadenej kancelárie kávičku z reštaurácie cez ulicu, nohy na stole a vychechtaná… Veď nás zachránila! Keď jej začali dochádzať zdroje, tak „pritvrdila“ a začala vyhlasovať (napriek jej záchranárskemu úsiliu, ktoré zahŕňalo zavádzajúcu reklamu o istom Tarabovi), že už je týraná na Slovensku každá štvrtá, potom, že každá tretia a tuším skončila pri každej druhej týranej žene. Ale to už bolo aj na veľmi naivných donátorov priveľa (osobne som niektorých bohatých z New Yorku poznal) a odvtedy sme o nej nepočuli. A možno z tej „záchrany“ žije dodnes. Alebo si z toho urobila živnosť a upichla sa v štátnej správe? A stačila jedna vymyslená falošná kampaň.

Istá mimovládka sfalšovaním dotazníku dospela k záveru, že deväť z desiatich Slovákov je netolerantných k menšinám (Vážne? A to nevedia, že Slovensko je od stredoveku útočiskom menšín, ktoré tu žijú v pohode dodnes? Nechodili do školy?). A hneď si žiadali grant, aby to „vyriešili“!

Myslíte si, že by pes štekol po takýchto „aktivistoch“, keby oznámili, že násilie na ženách na Slovensku je ďaleko menšie, než Európsky priemer (viď Balkán a i.) a že tolerancia k menšinám bola u nás samozrejmosťou, veď sem k nám sa sťahovali vyhnanci, ako boli českí Bratríci, Bulhari, Chorváti a ďalší.

A tak aj náš Miško, neváhal, katastrofu vymyslel. Ten jeho článok totiž Facebook stiahol preto, že živo popisoval akýsi extrémistický puč, ktorý sa nikdy nestal. Ale popisoval ho ako fakt s uvedením „reálnych“ mien a reálnych miest hrozných masakrov, ktoré sme tu nikdy nemali, ani za horších časov. Pred tým tento paškvil uverejnili v SME, čo hovorí o úrovni tohto periodika. Skrátka, Miško, nás chcel „varovať“ a keďže sme málo chápaví, tak nám to predviedol názorne. Klamstvom, klamstvom a ešte raz klamstvom. No a na Facebook-u, len čo prišli na to, že veď on je ten slniečkár, pravdovravko a zaumný krasoduch, hneď mu tam ten článok vrátili. Tí klamať môžu.

Ale všimnime si podstatnejšiu vec – na Facebook-u začala cenzúra. Lebo sloboda prejavu znamená žiadne podmienky slobodného prejavu, žiadne „môžeš slobodne hovoriť, ale…“. V tom je základné ľudské právo, že nikto nesmie rozhodovať o tom, čo môžeš alebo nemôžeš hovoriť. Veď za to predsa nesieš následky, tak aké obavy? No, obavy majú mocipáni, čo nás zavádzajú a pod zámienkou šírenia demokracie po celom svete si po celom svete robia svoje špinavé kšefty. A tak tú cenzúru si na Facebook-u vynútili evidentne demokraciu chrániace tajné služby. Hádajte koho tajné služby (a že ich majú nespočítane) sú také mocné, že dokážu vydierať aj taký gigant, ako je Facebook? Veď, koniec-koncov, majiteľ je len jeden a tiež má rodinu. Mimochodom, žiadny extrémizmus by nebol, keby niektoré demokratické vlády proti vôli svojho obyvateľstva nerobili extrémne zlé rozhodnutia. Je to tak priatelia – slniečkári, pravdovravkovia a zaumní krasoduchovia nám toľko budú našu demokraciu chrániť, až nás o ňu pripravia…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278141x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy