Založ si blog

Dopĺňam Trestné oznámenie

MOTTO (Exupéry, Citadela): „Lidský dav,“ řekl otec, „nenávidí obraz člověka, neboť dav je zmatený, směřuje do všech stran současně a brání tvůrčímu úsilí.

                                          Pravda, je špatné, když jeden člověk drtí stádo. Ale to největší zotročení je jinde: když stádo drtí člověka.“

 

Ako som predvídal, oni (niektorí) si nedajú pokoj. Len čo sa splní jedna ich požiadavka, už vyrukujú s novou. Len čo je tá splnená, prichádzajú s ďalšou. Rozhúpavajú loď štátu, kým sa neprevráti. A prevrat znamená chaos. Prevrat znamená anarchiu. Prevrat znamená straty – materiálne i ľudské.

Už dnes sa im podarilo dokonalo rozoštvať rodiny i priateľov. Robia (s pomocou prezidenta na diaľkové ovládanie) všetko preto, aby to všetko dobré, čo sa podarilo za takmer tridsať rokov demokracie dosiahnuť (porážka mečiarizmu, likvidácia mafie s výnimkou istej mafiánskej rodiny v parlamente, príkladný pokles nezamestnanosti, hospodárska prosperita, odolanie migrantskej invázii, suverénne zvládnutie predsedníctva EÚ atď.), prekryli smradľavými nálepkami. Aby už opäť každý náš občan, aj ten čo naivne štrngá znovu kľúčmi na námestiach, bol v Európe občanom druhej kategórie. Tí sa ľahšie ovládajú, ľahko sa kŕmia potravinami druhej akosti a ľahko sa im nanucujú prisťahovalci podľa kvót.

Nie sú všetci „protestanti“ rovnakí. Niektorí už uznali, že protesty musia mať svoje limity. Ale ostalo „tvrdé jadro“. A tí nás účelovo klamú. Pochopili, že financovanie zo zahraničia ich usvedčuje. Tak zvolali tlačovku a tam s odkazom na oficiálne štatistické údaje vyhlásili, že mimovládky sú financované zo zahraničia len na 6-8%. A všetci naši oficiálni novinári im to zhltli aj s navijakom a ešte to papagájujú ďalej?!! To myslia vážne? Nikomu z nich nenapadlo, že je to podvod? Veď mimovládok sú na Slovensku desaťtisíce (mimochodom, ak sa chcete dozvedieť ich presný počet, musíte sa zaregistrovať za poplatok 99 eur?!! Takže zákon o slobodnom prístupe k informáciám práve pre nich neplatí?? Čo nám taja?). Drvivá väčšina z nich sa zaoberá užitočnou pomocou núdznym, postihnutým, či naopak pomáhajú vo svojom regióne tým, že rozvíjajú povedzme včelárstvo alebo tradičné remeslá. Tak prečo ich títo „protestanti“ do toho umelo pletú? Prečo sa nimi, bez ich vedomia a súhlasu, kryjú? Veď na prevraty sa tu špecializujú tri-štyri mimovládky? Takže keby sme to prestali účelovo riediť, prišli by sme na to, že práve tie, čo nás zaujímajú, sú platené zo zahraničia na 90-100%? Neviem, pretože to taja alebo takto účelovo zahmlievajú. A práve preto, aby sme v tom mali všetci jasno (aj s tým, že sa toto podozrenie šírené po sociálnych sieťach nepotvrdí, chvalabohu!) som podal to pôvodné Trestné oznámenie.

 

Odpoveď pána Čižnára, odpoveď pánovi Čižnárovi

   Svoje Trestné oznámenie na organizátorov protestov som podal 16. marca 2018. Priamo pánovi Čižnárovi. A viem, že som nebol sám. Jeho povinnosťou, za ktorú si ho platíme, bolo neodkladne potvrdiť prijatie Trestné oznámenie a určiť dozorujúceho prokurátora a jemu podriadeného vyšetrovateľa. Ubehli dva týždne a pán Čižnár sa neunúval pohnúť prstom. A nemal dôležitejšiu úlohu, lebo ak je štát v ohrození, on prvý má konať z vlastnej vôle. A naše viacnásobné Trestné oznámenie mu k tomu malo len pomôcť! Nekonal?

Ale hanby, čo nám všetkým dovtedy narobil – neúrekom! Alebo vy si myslíte, že korektne vzdelaný a rozhľadený nositeľ titulu JUDr. použije v okamihu, keď treba emócie upokojovať výraz, že tu „rozpúta peklo“? Čo ten pán nepozná zákonné postupy vyšetrovania, ktoré nielenže taký výraz nepoznajú, ale ani nepripúšťajú?

Krátko na to vyhlási niečo v zmysle, že ak by tak nekonal, tak by bol prvý, čo by visel na kandelábri? Toto je slovník štátneho úradníka, ktorého si platíme za to, aby dozeral na vymáhanie zákonnosti u nás?

A je to vizitka aj tohto generálneho prokurátora, že v týchto dňoch zbitie a zapálenie staršieho muža v Prievidzi prekvalifikovali policajti z pokusu o vraždu na púhe ublíženie. Neprišili by na to, keby im to príslušný prokurátor nenariadil a ten sa zase „pochybením“ postaral, aby sa pôvodca takéhoto útoku dostal predčasne spoza mreží väzby.

Je to vizitka aj tohto generálneho prokurátora, že prokurátorky kryli fašistické vyčíňanie v Nitre.

Je to vizitka aj tohto generálneho prokurátora, že tu máme prokurátorského otca a syna. Pričom ten mladší  mi už v marci 2014 napísal list, že s vyšetrovateľkou dohodol, že „bez meškania vydá uznesenie podľa § 199 odsek 1 Trestného poriadku o začatí trestného stíhania vo veci trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku podľa § 237 Trestného zákona…“ A dodnes v tomto smere (išlo o podozrivý podvodný predaj polovice spisovateľskej budovy na Laurinskej v Bratislave) nepohol malíčkom. Asi aj s tatkom majú starosti s ich majetkami na Floride…

 

„Protestanti“ v omyle

   Absurdity nemajú konca. Tu nám spoza buka vyskočili nejakí organizátori protestov a žiadajú čistý nezmysel! Odvolanie prezidenta Policajného zboru? Teraz, keď si vynútili celosvetový unikát, že má mať zodpovednosť za vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy, ale nesmie sa o ňu ani len zaujímať? To je rovnaká absurdita, ako keď exhibicionista Harabin prišiel na nápad, že mafián usvedčujúci celú bandu nesmie ani len spomenúť ich mená, lebo by sa chudáčikovia cítili poškodení??? A na podobnej absurdite je postavený na dnes chystaný protest? No tak to znamená, že diverzné centrály buď zlyhali alebo si nenašli správnu mapu. Pozor, diverzanti, toto je Slovensko, nie Urundi-Burundi!

Už je zmenená vláda, máme nového premiéra a nového ministra vnútra.  A ten správne odkázal, že ministerstvo vnútra v žiadnom civilizovanom štáte neriadi ulica! Protesty? Nech sa páči, ale v zákonných medziach a v zákonom realizovateľných požiadavkách. Minister vnútra už pred týždňom oznámil, že spúšťa legislatívny proces výmeny prezidenta PZ. Tak sa to robí v civilizovanej krajine, ktorou Slovensko je (a podľa vyhlásenia NBS aj mimoriadne prosperujúce). Naopak, v období nepokojov má byť v plnej pohotovosti najskôr prokuratúra, potom polícia a nakoniec armáda. Lenže argumenty a ochota k dialógu staronových organizátorov protestov (pričom tí rozumnejší z pôvodných organizátorov s týmto ich novým protestom nesúhlasia) nezaujímajú. Arogantne opakovane odmietli stretnutie s novým ministrom vnútra a uznávajú len ultimáta. Lenže takýto nátlak je v civilizovaných krajinách vyznávajúcich demokraciu neakceptovateľný!

Chcete príklad ako takéto protesty riešia vo „vzorovej demokracii“? V minulých rokoch Národná garda USA (v princípe tak podobná našim Ľudovým Milíciám, ktoré vraj boli zločinné, hoci nikdy na vlastných občanov nestrieľali) opakovane strieľala do demonštrantov (protestujúcich hlavne proti preukázanej policajnej brutalite voči černošským tínedžerom) a aj ich zastrelila?!! Ak toto je normálne v demokracii, ktorá sa nám stavia za vzor a dokonca sa za vzor vnucuje, tak prečo by nemalo byť legitímne len zisťovať, kto nám tu robí farebnú revolúciu???

Pre zvlášť nechápavých, čo už vyskakujú s navretými žilami a zaťatými päsťami, zdôrazňujem – strieľanie do demonštrantov je americká „špecialita“. Je mi to odporné a nesúhlasím s tým. Ale trvám ma tom, že nami platení štátni úradníci majú už preventívne preverovať možné ohrozenie štátu a zasiahnuť proti tomu zákonnými prostriedkami. V konkrétnom prípade je cieľ chystanej demonštrácie z princípu absurdný, teda nelegitímny a teda nemá byť povolený.

Nech sú organizátori chystanej demonštrácie odkiaľkoľvek, majú buď slabé školenie alebo nulovú znalosť práva. Evidentne nepochopili, alebo nechcú pochopiť, že Polícia o vyšetrovaní nerozhoduje! O tom rozhoduje dozorujúci prokurátor. A keď toho prípad nezaujíma, tak sa policajný vyšetrovateľ môže aj potrhať, pán prokurátor to hádže do koša. A ten by si to netrúfol, keby ho nekryl jeho nadriadený. A systémom padajúceho trusu tu je jediným samovládcom nad prokuratúrou – pán Čižnár!

Ktorý naivista si myslí, že nebezpečné vyhrážanie Kočnera o tom, že „nechá prejsť guľku hlavou“ advokátovi Romanovi Kvasnicovi je rozhodnutím policajta len priestupok? Keby to neodobril pán prokurátor, tak by si takú sprostosť vyšetrovateľ netrúfol vyhlásiť. A opäť –  ten by si to netrúfol, keby ho nekryl jeho nadriadený. A systémom padajúceho trusu tu je jediným samovládcom nad prokuratúrou – pán Čižnár!

Ktorý naivista si myslí, že si mafiánsky svokor Roda mohol uplatňovať 24 (slovom dvadsaťštyri!) krát zásadu „prichytili ste ma, vykúpim sa bez trestu“, keby to neodobril pán prokurátor? A opäť –  ten by si to netrúfol, keby ho nekryl jeho nadriadený. A systémom padajúceho trusu tu je jediným samovládcom nad prokuratúrou – pán Čižnár!

Na Čižnárovej zodpovednosti je tých 45 káuz na východnom Slovensku, ktoré zrejme vedú ku kalábrijskej mafii a ktoré keby jeho prokurátori nenechali zaspať, ale včas a dôsledne riešili, tak by zrejme k žiadnej dvojnásobnej vražde nedošlo! Nedošlo by k nepokojom a nebol by ohrozený tento štát v samých základoch! A nezabúdajme, to tento náš úradník, teda pán Čižnár, účelovo zvrátil zákonné rozhodnutie vyšetrovateľa vo veci Čistý deň, že išlo o netrestateľný prejav vzájomne opätovanej lásky. A úlisne to premenil na nezmyselnú kauzu. Tento náš úradník zakázal prezidentovi PZ informovať cez novinárov verejnosť o priebehu vyšetrovania dvojnásobnej kauzy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, čím dal priestor na zbytočné dohady. A že naše médiá sú po nich hladné! A zasa nepredvídateľne nariadil odrazu informovať o vyšetrovaní prokurátora, ktorému sme sa (pochopiteľne) nemohli pozrieť do očí.

Takže žaba na prameni je – generálny prokurátor! A pamätáte si iste od čias tiež právnického zjavu menom Gašparovič, aké čudné manévre okolo tejto funkcie tu boli. Takže, ak už protestovať, tak NIE za odvolanie prezidenta PZ, ktoré je beztak už zákonnou cestou spustené, ale generálneho prokurátora! Ak by za toto aktivisti volali, nemám námietok. Lenže oni tú dobrú radu nechcú počuť. Majú iný scenár? Zákonite teda neprotestujú na prospech vyriešenia čohosi, ale aby si zaprotestovali? A tu sme naspäť pri zámernom a zákernom rozhúpavaní lode tohto štátu, kým sa neprevráti. Tu prokuratúra zlyháva.

 

P.S.

   Takže môj Doplnok k Trestnému oznámeniu je vlastne sťažnosťou na nečinnosť pána Čižnára. Vzhľadom k vyššieuvedenému a faktu, že som napriek veľkej snahe nenašiel prostriedok, komu sa sťažovať na nečinnosť generálneho prokurátora, posielam tento Doplnok môjho pôvodného Trestného oznámenia na poslednú možnú inštanciu – na Lampáreň.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271235x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy