Založ si blog

Čo zakrývajú rúška I.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) ako najvyššia autorita v pandémiách vyhlásila nosenie rúšok u zdravých ľudí za nezmysel. Odmietla ich hlavná maďarská hygienička, odmietli ich Nóri, Švédi, tuším aj Holanďania, a vo Švajčiarsku je ich nosenie považované za prejav paniky a pokutované! V Bulharsku ich odmietli hneď na úvod opatrení (a až po čase zaviedli) a v Rakúsku dlho neboli potrebné v MHD. A aj priemerne vzdelaný človek vie, že rúšku nosia tí, čo sú nachladnutí, resp. trpia akútnou pľúcnou infekciou a nosia ich nie preto, aby sa chránili, ale aby neinfikovali iných. Bodka.

Obálka knihy

Obálka knihy

 

Rúška pre potrebných

Pritom nepolemizujem ani len s tým, či sa majú alebo nemajú nosiť u nás, za podstatnejšie považujem zásadu, že vláda môže nariadiť len to, čo je vykonateľné. Lebo rozkazuje sa ľahko, ale od toho si platíme celý ten úradnícky aparát, aby nám dali možnosť také nariadenie naplniť. A to neurobili! Matovič-Potemkin pocítil moc a tak sa vyžíval a dodnes vyžíva v nariadeniach a obmedzeniach, o ktorých vykonateľnosť sa nestará. Načo nám je teda štát, keď sa väčšina občanov musí pri zaobstaraní rúšok zaobísť bez pomoci štátu? Ten ich nedokázal dodať ani len do lekární! V Španielsku rozdávajú policajti rúška chodcom, u nás si ich občania a drvivá väčšina tých, čo sú v prvej línii proti pandémii, musela zabezpečiť z vlastných zdrojov a na vlastné náklady! A na to to sa pozerá hlavný hygienik Ján Mikas a ani sa nehanbí, že nepohol ani len malíčkom na to, čo je jeho povinnosťou vyžadovať od predstaviteľov štátu?!

Najrozumnejšie je zabezpečiť všetky potrebné ochranné prostriedky tým, čo prichádzajú bezprostredne do kontaktu s pandémiou. Teda zdravotníckemu personálu. Ani to nedokázali! Ešte tri mesiace po začiatku opatrení v nemocnici v Bojniciach museli vytiahnuť plynové masky zo skladu Civilnej obrany z čias Studenej vojny, lebo sa na nich a na ich kolegov a kolegyne exhibicionista Matovič vykašľal.

Takže tu máme vládu vedenú ako „one-man show“, kde všetko rieši LenOn (reinkarnácia Mečiara) a ten sa vyžíva v zakazovaní a nariaďovaní, lebo to ho nič nestojí, udržuje ho to sústavne v pozornosti médií a na následky vo svojej posadnutosti sebaprojekciou nemyslí. Do toho prichádzajú výzvy na potlesk z balkónov na podporu tých, čo sú v prvej línii boja s koronavírusom – zdravotníkom, hasičom, policajtom, vojakom – ale všetci títo sú na hanbu sveta ignorovaní Matovičovou ne-vládou, keď sa má jednať o ich elementárnu ochranu potrebnými pomôckami. Márne volajú, na toto je Matovič-Potemkin hluchý – v najlepšom prípade sa vyhovorí na nejakého obetného baránka. On sa nemýli nikdy! A keď si konečne jeden lekár zabezpečil od kolegov z Číny všetky potrebné ochranné pomôcky zadarmo, tak mu táto Matovičova ne-vláda vyrubila na ten dar clo?! To je hanba. Hanba tejto ne-vlády. A ešte väčšia hlavného hygienika Mikasa, na ktorého „odborné pokyny“ sa tá istá ne-vláda Matoviča-Potemkina sústavne vyhovára.

 

Čo robí Mikas?

   Ukazuje sa, že obyvatelia Slovenska sú mimoriadne disciplinovaní a skutočná pandémia nás obchádza. To, samozrejme, každú chvíľu Matovič popiera, lebo on predsa potrebuje zámienku na jeho každodenné osobné exhibície moci. A pri nich sa sústavne vyhovára na hlavného hygienika Mikasa. A ja sa pýtam, aký že je toto „odborník“, keď neurobil nič z včasnej prevencie v prípade rómskych osád a starobincov?! Čo je to za „odborníka“, ktorý nevie ani to, čo napadne každého laika? Veď radil už Pellegriniho vláde, prečo teda už vtedy neporadil a nenariadil, aby boli tí, čo tam prichádzajú s „cestovateľskou anamnézou“ v rómskych osadách testovaní? Ako to, že nezabezpečil vhodné testy? Veď Pellegriniho vláda kupovala testy na jeho odporúčanie, tak ako to, že teraz Matovič jačí na Pellegriniho, že sú neupotrebiteľné?! A vedľa stojí vypasený Mikas a tvári sa, že sa ho to netýka?!

Načo je nám takýto hlavný hygienik, keď sa vykašľal na Domovy sociálnych služieb a tamojších zamestnancov nedal testovať? Ako je možné, že niečo nariadi (obmedzenie pohybu seniorov v týchto zariadeniach) a nezabezpečí aj vykonateľnosť takéhoto nariadenia? Ako je možné, že keď už je neskoro, nariadi testovanie osôb v týchto zariadeniach, ale zháňanie testov nechá na samosprávy? Veď tento pán je skutočným odborníkom len na jedno – na osobný alibizmus!

 

Smrtonosný vírus 3M

   Tak si to spočítajme. Máme tu Mesíka, ako odborníka na paniku a nezodpovedné katastrofické vyhlásenia. Napríklad v rozhlasovom rozhovore vyhlásil taký nezmysel, že keby boli opatrenia aplikované o týždeň skôr, tak bude polovina postihnutých, a ak dva týždne skôr, tak asi žiadne obete. Ako sa môže takáto osoba vôbec považovať za odborníka a dostať do verejnoprávneho média? Veď aj prvoročiak na vysokej škole vie, že vzťah medzi dopadom pandémie a opatreniami proti nej nie je priamoúmerný, ale exponenciálny! A každý, kto sa o to len trochu zaujíma, si môže takúto krivku nárastu a následného vyhasnutia infekcie nájsť. Takže Mesík vyhlasuje odborne nepoužiteľné fámy (vrátane tej, že pandémiu už nezastavíme, čo je v rozpore so všetkým, čo sa deje u nás, aj v okolí), ale politicky áno! Veľmi to pomáha Matovičovi na výhovorky na predošlú vládu a alibizmus pána Mikasa, ktorý tej predošlej vláde radil!!!

Nikto nedokáže presne vypočítať koľko obyvateľov danej krajiny bude postihnutých pandémiou zdravotne („predikcie“ Inštitútu zdravotnej politiky boli hanebným zlyhaním v réžii akéhosi Smatanu), ale dá sa pomerne presne vyrátať počet ekonomických obetí zmätočného, alibistického rozhodovania neschopnej ne-vlády Igora Matoviča-Potemkina. Vírus 3M podľa prieskumu portálu Profesia postihuje už dnes 71% občanov Slovenska, ktorí sa oprávnene obávajú drastických ekonomických následkov takto zbabranej obrany proti koronavírusu.

Slovensku by pomohlo jedno riešenie, ktoré je zadarmo a hneď vykonateľné – eliminácia vírusu 3M. Všetkých troch dať do prísnej karantény (u Matoviča-Potemkina aj s intervenciou psychológa) a bolo by po pandémii neschopnosti, paniky a šírenia poplašných správ.

 

A bude horšie

   Dnes predkladá Matovič-Potemkin do parlamentu „najambicióznejší vládny program“ v moderných dejinách Slovenska. Má to jedinú chybičku. Osoba trpiaca na dyzentériou slov a vykazujúca histriónsku poruchu, nemôže viesť štát. Varovaním mala byť tá jeho „prelomová“ predvolebná tlačovka, kde oznamoval, že vládny program budú skladať občania bez ohľadu na stranícke preferencie. Stvoril obludný populistický nezmysel (žltá tlač, samozrejme, bola ticho) a takmer sa nám pred kamerami rozplakal. Uveril svojej genialite – v skutočnosti priznal, že vo svojej biznis-straničke nemal žiadnych odborníkov, ktorí by taký program dali dokopy a jemu samému je jedno pod zámienkou akého bude vládnuť. Jeho to predsa nezaujíma – toto je „one-man show“ a on neprestane mediálne masturbovať, kým nepadne rovno tam, pred mikrofónmi! Takže Matovič-Potemkin oklamal svojich voličov populistickým sľubom „ich“ vládneho programu. V skutočnosti je to mačko-potkan-pes-slepačia skladačka štyroch programov štyroch koaličných strán. Otázka teda znie – môže vláda na čele s populistickým klamárom a exhibicionistom vyviesť Slovensko z pandémie, ktorá nás fakticky obišla sama?

Zajtra pohľadáme odpoveď…

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302271x
Priemerná čítanosť článkov: 8610x

Autor blogu

Archív

Odkazy