Založ si blog

Čo zakrývajú rúška II.

Igor Matovič-Potemkin opäť nezvládol svoje super-ego. Presne, ako som predvídal. Len čo sa chopil moci, predvádzal svoju one-man-show a pandémiu riešil ako jediný majiteľ buldozéra. Potom, čo sa takto znemožnil (viď vyhrážanie sa „black-out-tom“ a fiasko s jeho veľkonočnou verziou), začal sa kryť odborníkmi a vyhlásil: „Vláda nemá kompetenciu otvoriť žiadnu prevádzku, to je rozhodnutie hlavného hygienika.“ Ale jeho ego LenOn-a nepustí a tak nám v pondelok ohlásil svoju „božskú vôľu“, že (potom, čo všade naokolo to už dávno urobili) od stredy bude uvoľňovanie opatrení a otváranie niektorých prevádzok. Aby tomu dodal náležitý marketing pred tým ešte zneistel médiá aj občanov vyhlásením: „V súvislosti s otvorením odmietol odpovedať na to, aký bude presný postup, avšak uviedol, že vidí pesimisticky fakt, že bol zaznamenaný nárast nakazených novým koronavírusom. Nové prípady podľa neho priniesla aj nezodpovednosť niektorých občanov počas Veľkej noci.“ Poznávate nášho Igora Potemkina? On sa nezmení. Potreboval sa nejako vyviniť z tohto veľkonočného fiaska, tak to zasa hodil na „kohosi“ a v rozpore s „pesimistickým faktom“ už v pondelok nám všetkým udeľoval rozhrešenie, ktoré sa dá vysvetliť len jedným notorickým zdôvodnením – rozhodol LenOn!  A teraz pointa: s týmto návrhom pôjde na Ústredný krízový štáb až dnes, v utorok! Tak akí odborníci tu rozhodujú?

Obálka knihy

Obálka knihy

 

Karanténa á la Matovič!

   Takže to je jasné. Hlavný hygienik Mikas je len bábka, čo našepkáva LenOn-ovi čím by nás ešte ohúril (väčšina „uvoľnení“ je konštatovaním zdravého rozumu – v aute jedna rodina nemá mať prečo rúška, a ďalšie Potemkinom bombasticky oznamované samozrejmosti). Takže, čo Mikas našepkal (logikou pokus-omyl), to Matovič aj skúšal. Dokonalo sa tak obaja znemožnili nariadením o povinnom meraní teploty pred obchodmi. To jediné, čo tu celý čas fungovalo, by takto skolabovalo, lebo nie sú tie teplomery a nie sú ľudia, čo by tú teplotu merali. Z odborného hadiska je to navyše totálna šaškáreň, pretože nákazu šíria tí bezpríznakoví a teda bez teploty. Ďalšia ukážka, že strašivták Mesík kyprí Matovičovi pôdu na samovládu svojimi jobovkami vycucanými z prsta, hlavný hygienik Mikas akurát posluhuje nápadmi ako sa tou samovládou môže Matovič odbavovať a nakoniec je tu LenOn, ktorý odborníci-neodborníci pokračuje vo svojej úlohe PRmiéra.

Ďalším názorným príkladom tohto zlepenca zúfalcov je expatriácia našich občanov zo zahraničia a ich povinná karanténa v štátnych zariadeniach. V prvom rade u tých zodpovedných je to zbytočná šikana, lebo by to isté mohli absolvovať doma. A teraz tie bizarnosti:

Dostal som správu od čitateľa, že pricestoval z USA lietadlom do Budapešti. Odtiaľ ho známy viezol do Bratislavy a na hraniciach ich nikto nezastavil. Akurát sa tam poflakovali chlapi v tzv. atómbordeli.

Je známy prípad pána, čo čakal na kufri 10 hodín na hraniciach, kým si ho niekto všimol?!

Je známy prípad 14-ročného chlapca, ktorého na hraniciach bez vysvetlenia oddelili od rodiny (matka, jej partner a jeho braček)?!! A na takéto tupé rozhodnutie čakali 13 hodín!

Je dobre známe, že keď našich občanov konečne zviezli do pripravenej ubytovne, tých so psami a inými domácimi zvratmi poslali domov!

Je dobre známe, že podmienky v tých zariadeniach sú otrasné. Nikto sa tam o nich nestará, sú tam ako vo väzení. A paradoxne tam sa šíri nákaza, keď dajú zdravým, aj infikovaným, na užívanie jedno WC a iné „pikošky“ štátnej karantény.

A čo na to Potemkin? No, celý čas aj s Mikasom a celým Ústredným krízovým štábom na to hanebne kašľali. Ale keď už toho bolo priveľa, a Potemkin (nezabúdajme!) neznáša kritiku médií (veď on je čistý mediálny produkt našej žltej tlače!), zasa urobil marketingové gesto. Zobral neboráka ministra vnútra, čo o tom vnútre figu vie, a vybrali sa manifestačne na hranicu. Tam sa Potemkin previedol ako rétor, čo akože s každým prehodí nejaké to slovo – a výsledok? Mohli sme ho vedieť dopredu – za všetko si môžu tí občania sami, lebo vraj neprišli, kedy mali prísť (?!!) a ak sa stali chyby, tak „kohosi“ Potemkin iste potrestá. Tých už má Potemkin na jedno malé ministerstvo „kohosov“, čo by boli platení za to, aby boli trestaní vždy, keď Potemkin vyfabrikuje ďalší nezmysel.

Ale, pozor, predsa zmena. A zase gesto! Potemkin by to celé hodil za hlavu nebyť „nápadu“ – umiestni niekoľko vyvolených do zariadenia NR SR v Papierničke! To je jasná správa – tu máte „papaláši“, budete slúžiť ľudu. Zapamätajte si, prosím, toto velikášske gesto. A ak tu ešte bude Potemkin o rok strašiť, choďte sa tam pozrieť, či sa náhodou nerekreuje on, či jeho ministri, či jeho poslanci v tom istom zariadení NR SR v Papierničke. Už (tak ako za boľševika) nie ako „papaláši“, veď to zariadenie prejde iste dôslednou deratizáciou…

 

Dvojaký Matovičov meter

A ešte pozoruhodnosť: našich občanov teda výdatne vybuzerovali na hraniciach a skončili v tých neslávnych zariadeniach. Tak ako je potom možné, že stovky Rómov prekĺzli cez tie isté hranice a cez celé Slovensko domov, aby tam priniesli nákazu?! Kde boli Mesík, Mikas, Matovič? Mesík to mal ako strašivták predpovedať, Mikas varovať a Matovič konať! Tak, kde boli? A keď toto u nás najinfekčnejšie 3M chystalo „black-out“, ako to, že odrazu Potemkin prišiel na to, že nemáme dosť vojakov na to, aby ustrážili tých cca 1 400 osád, keď chcel blokovať celé Slovensko? Čo je toto za „krízových odborníkov“, keď nedokážu ustrážiť jedného blázna – LenOn-a? A keď už sa na to prišlo a osady uzavreli, ako je možné, že sa im tam podstrojuje, keďže dodávky z nejakého supermarketu im boli málo a „nie po chuti“? To vážne? A kde si normálny občan v štátnej karanténe trúfne povedať, že tie blivajzy, čo im tam varia, mu nie sú po chuti? Toto je aké mierka, pán Matovič? Hop, zabudol som, osadníci vás volili masovo, čo tiež je záhada, lebo väčšina z nich nevie ani poriadne čítať. Tak kto im prečítal, koho majú voliť? No a ak si niekto myslí, že títo „svedkovia Matovičovi“ sedia v karanténe doma, tak nech si pozrie videá zo Žehry na YouTube. Ale, na druhej strane, to Potemkinovi len nahrá, aby nás dusil podľa jeho svojvôle dokedy sa mu zachce…

A týmto tá Potemkiniáda, žiaľ, nekončí.

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301687x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy