Založ si blog

Čo zakrývajú rúška III.

Už sme si povedali, že tu máme hrozivý vírus 3M – Mesík nezmyselne straší a napomáha tak samovládcovi Potemkinovi, Mikas alibisticky podsúva Potemkinovi nové šance predvádzať svoju moc a Matovič-Potemkin zažíva orgie sebaprezentácie. A následky znášame my všetci.

Obálka knihy

Obálka knihy

 

Absurdity svojvoľných rozhodnutí

   Na mnohé volanie po zdravom rozume, veď nás pandémia fakticky obišla, sa Potemkin rozhodol, že ukáže blahosklonnosť samovládcu (veď kto by si mu trúfol odporovať, na toho sa bude naša skládková Zuzana mračiť) a oddnes uvoľní „čosi“ (častokrát samozrejmosti, ktoré aj tak fungovali aj bez jeho „milosti“ – nenosenie rúšok v Prírode atď.). Ale nezabúdajme na Mesíka. To „uvoľnenie“ máme len „požičané“, lebo Mesík straší, že keby nám príliš uvoľnili obojok, tak tu máme novú Lombardiu (má zmysel na tohto notorického dystopika podávať Trestné oznámenie? život ho vytrestá iste sám, takíto ľudia nie sú šťastní ani v osobnom živote). A hneď sa Mikas ponúka – veď sme ešte nedostatočne zbuzerovali občanov, čo prechádzajú hranicu fakticky denne – Potemkin, ukáž svoju moc. Je to jasné. Tento takzvaný „odborník“ a , žiaľ, hlavný hygienik len paberkuje, čo kde vidí na okolí a čo by Potemkinovi ulahodilo. A keďže Potemkin nerád púšťa čerstvo získanú moc z ruky, tak mu treba dať novú hračku. Výsledkom sú absurdity:

Už dávno tu nemáme pevné hranice a desaťtisíce našich občanov buď býva alebo pracuje na druhej strane hranice. Týmto nariaďovať povinné testy (a nezabezpečiť ich! to je Potemkinovo-Mikasovská špecialita) a to opakovane každých 48 hodín, je čistý blázninec. Veď Potemkin k nemu zrejme podľa jeho modrej knihy ďaleko nemá… A dnes už fakticky MIMOparlamentná stranička „Za ľudí“ márne protestuje a volá po zdravom rozume. Neskoro, dievčatá a chlapci komsomolci, neskoro. Až teraz ste pochopili, že na Koaličnej rade vás Igor jednoducho nepustí k slovu a keď pustí, tak to ignoruje (veď to je IGNOR Matovič)? To až teraz vám došlo, keď už ste fakticky vďaka jeho agresívnu sebastrednému PR kompletne „out“? Veď aj na vás platí české príslovie: „Kto chce s vlky býti, musí s nimi výti“…

Buzerovať jednotlivých občanov (ktorí sa ešte nezorganizovali k odporu, ako tí v USA) je jedna vec, ale blokovať automobilky, ktoré kvôli obštrukciám na hraniciach nemajú dostatok materiálu na znovuspustenie prevádzok, to už je sabotáž slovenskej ekonomiky. Túto škodu by duo Potemkin-Mikas mali mať zosobnené, veď niečo také ako osobnú zodpovednosť politikov za ich ekonomické rozhodnutia už Potemkin pred voľbami sľuboval. Tak by mohli ísť príkladom!

 

Príklady na zamyslenie

   Potemkin, ako to u sociopatov býva, ignoruje dôsledky jeho bludných rozhodnutí na jednotlivých občanov a naopak, rád ich straší. Tak tu máme „exemplárny príklad“ pani, ktorá údajne prišla z Rakúska, mala ísť do karantény, ale vrátila sa do Rakúska a prišla zase späť. Mala by byť asi zastrelená na výstrahu? Veď nevieme, ako to skutočne bolo a že odmietla tú absurdnú karanténu, kde dávajú Potekminovi poskokovia do jednej izby, alebo aspoň jednej bunky, ľudí infikovaných aj zdravých – dá sa čudovať, že sa odmietla štátne-povinne nakaziť? Inde už občania proti tejto absurdite protestujú hromadnou hladovkou. A je tu iný paradox – v týchto dňoch Francúzsko prijme jednorazovo až 80 tisíc sezónnych pracovníkov do poľnohospodárstva zo strednej a východnej Európy. Robíte si srandu? Tu masovo prechádzajú desaťtisíce hranicami a u nás Potemkin s Mikasom buzerujú nejakú pani?

A máme tu opakujúci sa jav. Hlavný hygienik Mikas evidentne nevie, čo s pandémiou a rieši to systémom zúfalca pokus-omyl-pokus. To nie je skutočná osobnosť, ktorá sa dokáže svojim odborným názorom postaviť psychóze a odmietnuť tieto amatérske pokusy na ľuďoch (viď príklad zo Švédska). A tak len čo vystrašili s Potemkinom na smrť tzv. pendlerov a naštvali veľké automobilky, už tu máme neprehľadnú sieť výnimiek.

Je to zúfalé a ,žiaľ, kým tu bude strašiť Potemkin, neoddýchneme si od každodenných absurdít…

 

P.S. Dnes zatkli bývalého šéfa Hmotných rezerv. Ale veď on nemohol objednávať nič iné, než mu pán Mikas s vládou nakázali. Takže NAKA, Mikas radil jedným-druhým a ani sa ho neopýtate, ako to bolo?

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296964x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy