Založ si blog

Čo zakrývajú rúška IV. – Mediálna korona-panika

Na celej pandémii koronavírusom je najneuveriteľnejšia úloha globálnych, ale aj našich, médií. To ako pokrývajú danú tému je doslova hanebné. Robia totiž všetko preto, aby to, čo sa v skutočnosti NESTALO, realizovali aspoň v médiách – apokalypsu. Démonizovanie vírusu samotného prekračuje všetky medze zdravého rozumu. Ale nie je to po prvý krát – už si to nacvičovali pri vtáčej a prasačej chrípke. Chýbali im ale tie obete. Tak v tomto prípade sa konečne dočkali a správajú sa doslova ako mrchožrúti. Je to hanba.

 

Zámer alebo strata súdnosti?

   Spravodajské pokrývanie pandémie nemá s vecnou profesionálnou prácou nič spoločné. Je to umelo vyvolávaná a umelo udržiavaná hystéria. A to známou metódou manipulácie s faktami. Čo sa do démonizácie pandémie nehodí, to sa nespomína, naopak každé kýchnutie, ktoré sa dá s pandémiou spojiť, sa obludne nafúkne. Jeden naozaj bizarný príklad: naše verejnoprávne spravodajstvo v rozhlase nás denne oblažuje takýmito nezmyselnými správami – napríklad, že v Číne s 1,3 miliardou obyvateľov pribudlo 54 nových prípadov?!! A v celej Južnej Kórei s 51,6 miliónmi obyvateľov „až“ osem!!! Týmto nás kŕmia za naše peniaze už celé týždne v rozhlasovom spravodajstve, kde každá sekunda má cenu zlata a zvažuje sa jej závažnosť?!! To sa tam naozaj už všetci zbláznili? Tak prečo nás neinformujú o miestnych čínskych a juhokórejských zrážkach bicyklov – tých je tam určite denne viac!

Obálka knihy

Obálka knihy

 

Hanebné citové vydieranie

   Celá táto umelo vyvolaná hystéria, či vlastne mediálna pandémia, vychádza z niekoľkých zásadných lží:

Zamlčiava sa, že chrípkové ochorenie sa už stáročia vracia cyklicky každý rok na jar.

Zamlčiava sa, že pandemické verzie tohto cyklického javu, ktoré sa zjavujú približne raz za desaťročie, nie sú ničím ani nové, ani senzačné.

Zamlčiava sa, že drvivá väčšina obetí nezomiera na vírusovú infekciu samotnú, ale na chronické choroby, ktoré mali už pred tým. Tento jav poznali už naši predkovia a opísali to príslovím „Marec, poberaj sa starec“. Tají tento očividný fakt aj naše Ministerstvo zdravotníctva za novej vlády Matoviča-Potemkina.

Zamlčiava sa, že „smrtnosť“ tohto koronavírusu je u mladších ročníkov veľmi nízka (okolo 0,2%) a vcelku nepresahuje „smrtnosť“ na obyčajnú chrípku a je ďaleko, ďaleko, ďaleko pod letalitou iných onemocnení (srdcovocievne ochorenia, rakovina, malária, HIV a i.), ale aj iných príčin úmrtí (autonehody, alkoholizmus, fajčenie, samovraždy) v tom istom čase (teda tieto mesiace) v absolútnych číslach. Apokalyptické správy z Talianska boli nafúknuté tým, že sa do „smrtnosti“ tohto koronavírusu započítali všetky úmrtia, pričom tých z iných príčin bolo násobne oveľa viac. Tiež bolo zamlčané, že tamojšie zdravotníctvo kolabovalo už v roku 2012-2013 pri obyčajnej chrípke. A v tejto súčasnej pandémii je menej obetí, než na chrípku a iné respiračné ochorenie vlani a predvlani.

A teraz si to zvážme. Vždy tu pandémie boli, vždy nastúpili začiatkom roku, vždy mali obete a vždy vyhasli samé z prvými letnými dňami. Mal by som pri obetiach napísať „žiaľ“, ale čím to je, že nežialime za omnoho viac obetí malárie, infarktov, rakoviny, ale aj obyčajnej chrípky?! Čo sa to stalo, že nielen globálne médiá, ale aj tie naše fabrikujú najväčšiu pandémiu apokalyptických správ v dejinách ľudstva? To tých hlásateľov fakt huba nebolí takto mlátiť prázdnu slamu pod egidou koronavírusu? Dokedy s tým budú otravovať? Prečo to robia?

Nie sme v tom sami. Český profesor Žaloudík v ich parlamente to povedal jasne: „Česká televize se zbláznila“. Nech sa páči, vypočujte si jeho reč, je to poučné.

A keď sa zbláznila Česká televízia, ako by mohla zaostávať tá naša? Tak nás vo verejnoprávnom  televíznom spravodajstve nezabudli oblažiť absurdnými príkladmi z Poľska, kde policajti dronom naháňali ľudí na prechádzke, kde boli sami (len ten dron navyše!), a ako tam pokutovali lyžiara, čo sa na snowboarde chcel zviesť panenským svahom?!! Kde nemal koho infikovať, lebo tam bol len on a tí policajti, čo sa až tam škriabali, aby ho pokutovali! A toto je tak dôležité, že si to neodpustí spomínať naša verejnoprávna STV? Prečo pri tom nezabudli odporúčania skutočných odborníkov, že naopak prechádzka v Prírode je v časoch karantény ideálnym relaxom? Na to dôležitejšie už nebol čas?

A vrcholom tejto mediálnej obludnosti bola 2.4. upútavka na reláciu Zlatice Puškárovej, v ktorej tvrdili, že na Slovensku bude 3.7. až 170 tisíc ľudí infikovaných a približne tri tisícky hospitalizovaných. Veď toto je už čistá mediálna zvrhlosť! Dávno si mohli overiť u skutočných odborníkov, že tzv. „predikcie“ komsomolcov z Inštitútu zdravotnej politiky na čele s úderníkom Smatanom sú jednoducho vycucané z prsta a krajne nedôveryhodné už len tým, že neukazujú „interval neistoty/nepresnosti“, resp. „strednú chybu priemeru“, tak ako to robia seriózne štúdie napríklad v USA: „The other discouraging word is that the projected U.S. death toll through Aug. 4 has been raised, from 60,308 to 65,976. There’s a wide interval of uncertainty to that figure: The institute says it could end up as low as 45,375 or as high as 124,120.“ Nehovoriac o tom, že toto sú len vedome katastrofické „scenáre“, ktoré nemajú s realitou nič spoločné!

Na úmyselné preháňanie obeti pandémie už upozorňujú aj niektorí naši, statočnejší, lekári. Márne. Dňa 27.4.2020 nás ohúrilo verejnoprávne spravodajstvo správou, že v Číne pribudlo za predošlý deň až 3 (slovom traja) infikovaní občania (všetci z „dovozu“) a „až“ 10 (slovom desať) v Južnej Kórei. Ale ako by toto obludné nafukovanie korona-bubliny mohli pochopiť v spravodajstve RTVS, keď jedinú redaktorku, čo sa naozaj venovala vede, vyhodili už pred dávnymi rokmi…

 

Komu to vyhovuje?

   Celá táto mediálna bublina nahráva osobám dávkovo závislým na moci. Toto im dáva šancu ju až orgazmicky vychutnávať. A my máme tú smolu, že akurát do takejto situácie prišla nová vláda na čele s Igorom Marovičom-Potemkinom. U toho je jedna unikátna črta, ktorú tu nemal nikto pred ním – nemá žiadneho hovorcu. A viete prečo? Lebo by žiadneho nepustil k slovu! Osoby obsedantne sebastredné neznesú, aby im ani len minútu ich „live show“ niekto zobral. Toto je Potemkinova hviezdna chvíľa. Teraz nás drží pevne pod krkom, na základe tej falošnej mediálnej bubliny nás s úslužnými pomocníkmi ako sú Mesík, či Mikas môže ovládať. A on sa v tom vyžíva! Nie je deň, aby nevyrukoval s takou „novinkou“ ako, že bicyklovať je povolené (?!!). Vďaka ti, ó preveliký vládca náš…

Ale Potemkin a jeho pobratimovia nezabúdajú ani na to, že lož má krátke nohy. A tak sa rozhodli poistiť proti tým, čo by náhodou chceli na tú im vyhovujúcu lož poukazovať. Nájdete to v bode 121 ich vládneho programu (citujem): „Vláda SR totiž so znepokojením sleduje nárast dezinformácií v médiách a najmä na sociálnych sieťach, ktoré účelovo vyvolávajú strach a nedôveru v štátne zriadenie a liberálnu demokraciu. Vláda SR preto podporí iniciatívy bojujúce proti hoaxom, falošným správam a iným dezinformáciám a vytvorí mechanizmy na boj proti hoaxom, falošným správam a iným dezinformáciám.“ Takže pod nálepkou „liberálnej demokracie“ zlikvidujú základy demokracie?! A konečne tak umlčia im nežiadúce upozornenia na nimi (v tomto prípade Matovičom-Potemkninom) fabrikované hoaxy a fake-news.

Komunisti mali svoju kultovú knihu „Vstanou noví bojovníci“. Je načase spísať nový opus „Vstali noví boľševici“. Zbohom ľudské práva, zbohom sloboda slova – po moci hladoví sa hrnú ku kormidlu štátu. Ako Češi hovoria: „A bude hůř“.

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6299327x
Priemerná čítanosť článkov: 8606x

Autor blogu

Archív

Odkazy