Založ si blog

Veľký Brat Igor ťa vidí!

Už viacerí autori prišli s myšlienkou, že ak súčasnú korona-paniku nespôsobil priamo Deep State, tak sa ju celkom určite pokúša aspoň využiť. Napríklad na naplnenie Orwellovskej dystópie z románu „1984“, v ktorej sú všetci občania pod dokonalou kontrolou Veľkého Brata, čo je len iný názov pre Deep State.

Ten pokus prebieha aj u nás dokonale absurdným stopovaním infikovaných cez ich mobily v dobe, keď fakticky už nemáme skoro žiadnych infikovaných. Ale máme tu Igora ŠachMatoviča Potemkina, ktorý chvíľami je odborníkom na všetko a chvíľami sa tvári, že len vykonáva odporúčania odborníkov, a ten vyhlásil, že tu máme cca 2 500 „utajených infikovaných“. Ku všetkým podozreniam z jeho psychických slabostí by sme tak mohli pripísať paranoju. Alebo dobre hraný stihomam práve preto, aby si vyskúšal aké je to byť súčasťou globalizačného Deep State.

A čo nápad na likvidáciu bankoviek ako „pridrahých“ šíriteľov akejkoľvek nákazy s perspektívou výhradne bezhotovostnej platby? To už budeme úplne pod kontrolou. Veľký Brat bude vedieť, kde a kedy ste nakupovali, a aj to, či ste si náhodou nevybrali „závadnú“ knihu.

 

Rukojemníci umelej inteligencie

   Pre „inžinierov ľudských duší“ z Deep State je typické, že svoje zvrátené experimenty s nami vymýšľajú, ale nedomýšľajú. Veľmi by napríklad chceli vojakov-robotov, pretože zistili, že aj americkí žoldáci majú občas poryvy svedomia (viď masaker vo vietnamskej dedine My Lay a odvtedy ďalšie masakre po svete až podnes). Náš Hospodársky klub, ako pozoruhodná spoločnosť odborníkov a podnikateľov z rôznych oblastí, pred takouto „robotizáciou zabíjania“ varoval, za čo si vyslúžil útoky pre zmenu novinárskych žoldákov žltej tlače. Ale napriek všetkým protestom a dobre mieneným varovaniam tento trend plazivo napreduje už aj v našich bežných každodenných činnostiach.

Ani sme si to poriadne nevšimli a už neovládame stroje my, ale ony nás. Príkladom je skúsenosť jedného môjho známeho, ktorému začala svietiť kontrolka, že nemá dofúkanú pravú zadnú pneumatiku. Tak zastavil a šiel to skontrolovať. Nič očividné nenašiel a tak sa pokúsil ísť ďalej, ale jeho auto mu samo zablokovalo všetky štyri kolesá. Tak bezmocný volal známemu automechanikovi a ten mu potvrdil najhoršie tušenie. Pneumatike nič nie je, to len čidlo ventilu blbne. Musel si nechať auto odtiahnuť…

Varovaním je aj tragický koniec dobrovoľného laického propagátora autonómneho vozu Tesla. Ten sa s obľubou natáčal a cez mobil púšťal na Facebook-u, ako sa vezie bez riadenia vo svojej Tesle. Len dovtedy, kedy ho jeho autonómne auto v roku 2016 pripravilo o život. V protismere mu totiž skrížil cestu odbočujúci kamión s návesom a on vletel aj s autom pod ten náves. Nestihol zareagovať, lebo senzory auta Tesla boli nastavené nižšie, než je výška korby návesu. Rovnaká smrteľná havária sa zopakovala v marci 2019.

Všetci si tiež iste pamätáme už druhú haváriu dopraveného lietadla Boeing 737 Max, ktorý pripravil o život celú rodinu poslanca Antona Hrnka. A ani skúsení piloti nedokázali napraviť zlé signály čidla a zlý softvér, ktorý v malej výške nasmeroval lietadlo rovno do zeme. Tá bezmocnosť pilotov vedúca k neakceptovateľnej a úplne zbytočnej tragédii je varovaním!

A už sa chystá koncept „inteligentného hotelu“. V ňom vás už pri príchode počítač „ošacuje“, rozpozná, spomenieme si na vaše záľuby a iné zvláštnosti z dotazníku a on vám aj hneď naplánuje, kde a ako sa budete baviť, kam pôjdete na prechádzku a s kým na výlet. George Orwell by zajasal, napĺňa sa jeho vízia Veľkého Brata, ktorý vás bude mať ešte aj mimo práce, vo vašom voľnom čase, pod kontrolou.

Mám nový mobil. Ešte ho úplne neovládam, preto ma zaskočilo, keď mi po týždni sám od seba predložil kompletný prehľad, kde som za tých sedem dní bol (napríklad aj na premiére RND, čo doložil fotkou?). Padla na mňa hrôza, čo všetko ešte o mne vie?!

Presne v duchu Orwella ktosi nakrútil pozoruhodný filmový horor, v ktorom sa mladá žena stáva zajatkyňou „inteligentného domu“. A úniku niet! Veď tzv. „inteligentné“ chladničky nás predsa už teraz poučujú, čo máme v zásobe a čo by sme mali prednostne jesť. Raz nám nakážu aj diétu a nevydajú nám, čo sa im v počítačovom programe nebude hodiť.

Kde toto skončí?

 

P.S. Ako pri každej ľudskej činnosti, nájdu sa aj pozitívne príklady tohto trendu. Jedným je oravský rodák v Dánsku, ktorý hľadá IT pomoc nevidomým a slabozrakým.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296150x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy