Založ si blog

NATO chystá vojnu? Už čoskoro. . .

Na úvod si pripomeňme, že NATO vzniklo už v roku 1949, čím si USA zabezpečili vojenskú hegemóniu nad západnou Európou. Bol to jeden z krokov ako rozpútať Studenú vojnu. Protiváha NATO vo Varšavskej zmluve vznikla až o šesť rokov neskôr.

V roku 1991 inicioval Havel rozpad Varšavskej zmluvy, v čom mu nikto neodporoval. Sovietsky zväz mal vtedy vlastné starosti pod patronátom opilca Jeľcyna, miláčka Západu.

Ten istý Havel na chvíľu zavajatal, že logicky by malo zaniknúť aj NATO, ale to mu rýchlo jeho západní patróni vyhovorili. Už si potom nikdy na „život v pravde“ nespomenul.

Čoskoro vyšlo najavo prečo bolo potrebné proti všetkej logike udržať „obranné“ spoločenstvo NATO, aj keď sa už evidentne nemalo proti komu brániť. Gorbačov podmienil stiahnutie sovietskych vojsk zo strednej Európy tým, že sa NATO nebude ďalej rozširovať na východ. Gorbačovovi však rýchlo západní politici pomohli k politickému pádu, aby mali istotu rozkladu Sovietskeho zväzu pod patronátom opilca Jeľcyna. Takže začali, zopakujme si, že napriek dohode, pomaly zaberať priestor strednej Európy novými členskými štátmi NATO.

Bol som, zhodou okolností, pozvaný ako publicista na desiate výročie nášho vstupu do NATO v rámci celej skupiny okolitých krajín. Bolo to v roku 2014 na konferencii v Garmisch-Partenkirchene. Vďaka tomu sa mi potvrdilo, že vtedajší hovorca NATO Shea naozaj dokázal urobiť si operáciu na vlastnom tele – urobil si z huby riť. My naivkovia sme si mysleli, že zavádzajúcu lživú propagandu robili len komunisti. Shea to v klamstve o bombardovaní Kosova a vtedajšej Juhoslávie tromfol. Druhý poznatok bol však vážnejší. Od našich dôstojníkov pracujúcich v sídle NATO som sa dozvedel, že aj po desiatich rokoch sme tam stále považovaní za „prífrcok“, ktorému neradno veriť. A tak západní kolegovia zakrývajú a zatajujú pred zástupcami našej symbolickej armády aj to, čo by naozaj nemuseli. Do tretice som sa vďaka vlastnej naivite dozvedel to podstatné – pri typickej bavorskej večeri s bravčovým kolenom a pivom som sedel náhodou vedľa amerického generál letectva, veliteľa americkej základne. Tak som sa osmelil a oslovil ho s otázkou. Veď ako aktívny letec iste chápe, aké je nutné pre pilotov nadzvukových vojenských strojov mať dostatok praxe. Máme dobrých pilotov, ale ich možnosti udržiavať sa v kondícii sú úbohé. Otázka znela – veď vy máte lietadiel a leteckého paliva dosť, nemohli by ste tých našich pilotov v rámci NATO viac využiť na nácviky bojovej činnosti? Pozrel na mňa s údivom, odpil si piva a s bodrým úsmevom mi odpovedal: „Mladý priateľ, my nepotrebujeme vašich pilotov. My sme potrebovali vaše lietadlové základne. A tie už máme…“

 

Agresie „obranného“ spoločenstva

   Už sme spomenuli bombardovanie Kosova. To bola ukážka porušenia Charty NATO najperfídnejším spôsobom. Tu sa naplno ukázalo, že NATO je len plienka, ktorá má zakrývať agresívne výčiny vládnucej americkej kliky. Bombardovanie začalo ultimátom Miloševičovi, ktorého ešte pár mesiacov pred tým ten istý Západ nazýval „mierotvorcom na Balkáne“. Zámienka v údajnom „masakri v Račaku“ bola totálne falošná, čo neskôr ukázalo aj vyšetrovanie, ale to už bolo neskoro. Útok NATO navyše prišiel v okamihu, keď v Kosove už pôsobili pozorovatelia OBSE (organizácie, ktorá bola vytvorená práve na upokojovanie a mierové riešenia v Európe) a situácia bola pod ich kontrolou. A to najdôležitejšie – vôbec nešlo o albánsku menšinu, ktorá v Kosove bola v skutočnosti vo väčšine! To len bolo treba vyriešiť nezvládnuté libido rezidenta Clintona, ktorý si takouto „zástupnou vojničkou“ udobroval predstaviteľov amerického vojensko-priemyselného komplexu (pred ktorým varoval už prezident Eisenhower) potom, čo logicky vyhlásil, že USA nemajú na svete nepriateľa a preto by mali zrušiť svoje základne vo svete a obmedziť tie doma. To bol škandál! Celý ten obrovský kšeft so zbrojením, tá dojná krava, z ktorej na úplatkoch žije väčšina amerického Kongresu by mal skončiť? Tak to teda nie! Tak sa po prvý krát zrušilo embargo na sexuálne úlety amerických prezidentov (od Roosevelta až po Kennedyho) a „na udobrenie“ muselo zahynúť „zopár“ Srbov, ale aj Albáncov. A na to bolo dobré ako krytie NATO.

Nezabúdajme, že to bolo v období, kedy predseda komisie na udeľovanie Nobelovej ceny za mier zošalel a presadil, že túto prestížnu cenu dostala celá Európa práve po hanebnom bombardovaní Juhoslávie. Zbohom zdravý rozum!

Perfídnu úlohu poskokov záujmov amerických vojnových štváčov zohrali západní členovia NATO počas nezmyselnej dvadsaťročnej „mierovej misie“ v Afganistane. To, za čo ich považuje americká vojnová klika, tam predviedli hanebne otvorene. Vôbec sa so svojimi západnými spojencami nebavili, dohodli absurdný plán s Talibanom a Američania z Afganistanu ušli bez toho, aby brali ohľad na ostatných členov NATO, ktorých o tom ani neinformovali, nieto ešte, aby sa pýtali na ich názor. Takže nielen západní predstavitelia NATO, ale aj papalášske papagáje v Bruseli dopadli ako smiešni tlčhubovia, pretože oni do poslednej chvíle to fiasko v Afganistane obhajovali.

A tak zaznieva v Bruseli a okolí raz za čas vajatanie na tému vlastných ozbrojených síl a vystúpenia z NATO. Argumentov by bolo dosť! Francúzsky prezident Macron dokonca vyhlásil, že NATO je už po mozgovej mŕtvici, ale keď sa za jeho chrbtom dohodli americkí vojnoví štváči a britskí prismŕdači (od konca II. svetovej vojny plne vo vleku Washingtonu) s Austráliou o miliardovej zákazke na atómové ponorky, čo malo pre Austráliu pôvodne stavať Francúzsko (a stavba vlastnej britskej atómovej ponorky bola pred rokmi fiaskom!), Macron držal hubu. Nemal gule na vystúpenie z NATO tak, ako to urobil de Gaulle.

Na zrušenie NATO vyzvala nositeľka Nobelovej ceny Mairead Corrigan-Maguire.

Vzácne sa nájdu aj u nás statoční, ktorí z osobnej skúsenosti označia NATO za zločinnú organizáciu tak, ako vojenský lekár Marek Obrtel.

 

Stratégia permanentnej vojny

   Takže tu máme fiasko v Afganistane, hanebné bombardovanie Juhoslávie (kde si americkí vojnoví zločinci vyskúšali bomby s ochudobneným uránom a urobili najväčšiu základňu v Európe) a v duchu udržiavania permanentného vojnového napätia (čo má dokazovať užitočnosť „obranného“ spoločenstva) prebiehajú už niekoľko rokov provokácie proti Rusku.

Je to brutálne nepriateľská ofenzíva, ktorej ruské vedenie spočiatku ani nechcelo veriť. Veď si snáď ešte pamätáme na stretnutie Busha Jr. s Putinom v Bratislave v roku 2005, kedy bol napoly dementný americký prezident priam medový, lebo si potrebovali vybaviť logistické cesty na vojnu v Afganistane. To už skončilo.

Americká vojnová klika zistila, že na „vojne s terorizmom“, ktorú vymysleli vojnoví zločinci Cheney a Roomsfeld, ako našepkávači vyliečeného alkoholika Busha Jr., sa zarába veľmi biedne. Preto vymysleli novú Studenú vojnu a na to potrebovali nejakí terč. Našli si obľúbeného fackovacieho panáka v Rusku. A je to brutálne – od provokácií ich lodí v Čiernom mori (najnovšie ich proti potopeniu Rusmi zabezpečujú tým, že vraj plávajú pod bulharskou vlajkou?!), totálnym prekrúcaním histórie a špinením na ruské obete II. svetovej vojny (u nás na čele s ministrom arogancie Naďom a jeho dobrovoľným propagandistom Filanom), provokáciami na hraniciach s Ruskom a hlavne provokáciami cez fašistické úderky Ukrajincov. Pretože ten puč (v rozpore s dohodou už podpísanou Ukrajinou, Ruskom, Nemeckom, Francúzskom a ešte jednou krajinou, Poľskom?) zvaný Euro-majdan, kde nasadili ostreľovačov na rozhodujúci krvavý zvrat, bol opäť porušením dohody, že Rusko bude mať v susedstve neutrálnu Ukrajinu. Dnes sa práve z územia Ukrajiny chystá nová agresia pod patronátom NATO.

A tak, v duchu porekadla „Zlodej kričí, chyťte zlodeja!“ senilný Biden vykrikuje, že Rusko ohrozuje Ukrajinu a drobné politické vtáctvo, papagáje americkej agresie, to kvákajú ďalej, tak ako aj náš predseda selfie-vlády plagiátorov Heger.

Takže teraz nad úbohými obyvateľmi Donecka stojí na jednej strane hrozba brutálneho útoku 125 000 príslušníkov ukrajinskej armády huckanej vojnovými štváčmi z Washingtonu pod krytím NATO a na druhej strane už viac ako 120 000 ruských vojakov, ktorí sú pripravení chrániť civilné obyvateľstvo Donecka, ktorý nemá armádu, len dobrovoľníkov. V orwellovskom „double-speak-u“ je Biden-NATO vykrikovanie o tom, že Rusko mieni „zaútočiť“ na Ukrajinu v skutočnosti ich obava, že ruské vojská vstúpia, za nadšeného vítania miestneho obyvateľstva, do Luhanskej, aj Doneckej republiky a zmaria tak plánovanú agresiu Ukrajiny huckanej vojnovými štváčmi z Washingtonu a NATO. A opäť je tu porušenie „obrannej“ Charty NATO, keď sľubuje „pomoc“ v masakrovaní civilistov krajine, ktorá  nie je členom tejto zločinnej aliancie. Tí civilisti už zomierajú v posledných dňoch pri ozbrojených provokáciách z ukrajinskej strany, ktorá vzápätí, podľa vzoru NATO, v double-speak-u obviňuje zo svojich vojnových zločinov Rusko. Momentálne je to pretláčanie na diaľku. Najbližšie dni ukážu, ako ďaleko je vojnová klika vo Washingtone ochotná zájsť zneužitím svojich poskokov, vrátane tých našich, v NATO…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301160x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy