Založ si blog

Pavel s Čaputovou splnili na Ukrajine tajnú a zároveň cynickú úlohu

Je veľmi užitočné nazrieť spätne do histórie, aby sme si ozrejmili, čo sa aktuálne deje. Washingtonská svetovládna klika totiž svoje triky nemení. Americký politológ a kultúrny kritik, Michael Parenti, tie triky opísal v pozoruhodnej knihe „Smrť národu – útok na Juhosláviu“. Medzi ne patrí aj masívna lživá propaganda. Poznáme to už od roku 1999, keď sme na kongrese PEN International (jedinej celosvetovej spisovateľskej organizácie pod záštitou UNESCO so zameraním na slobodu slova) vo Varšave boli konfrontovaní so správou, že NATO ospravedlňuje svoje bombardovanie Juhoslávie (a aj Kosova s následkami ich bombami takto až po tými bombami zabíjaných takto „chránených“ Albáncov) lživými správami hovorcu NATO Sheu, ževraj albánski spisovatelia v Kosove boli hromadne zatýkaní. A tí sa to dozvedeli doma z televíznej stanice CNN! Hovoril som o tejto propagandistickej lži na konferencii NATO v Garmich-Parterkirchene pri príležitosti 10 rokov od vstupu viacerých krajín strednej a východnej Európy a Sheov zástupca, Poliak, túto informáciu nepoprel! A nemeckí novinári potvrdili, že Shea fabrikoval zámerne lži, aby celú tú špinavosť proti Juhoslávii osparvedlnil.

Niekto, v centrále dezinformácií svetového formátu v Langley, má zvrátený zmysel pre cynizmus. Michael Parenti to opisuje podrobne, čo predstavím čoskoro, pretože podobnosť zámerne umelo vyvolaného útoku na Juhosláviu so súčasnými vojnovými udalosťami na Ukrajine je jednoducho ohromujúca. Z tohto pohľadu má „turistická výprava“ Pavla s Čaputovou celkom iné rozmery. Uvážme to spolu:

 

  1. Prezidentský úrad u nás i v Čechách nemá žiadnu každodennú výkonnú moc.
  2. Pavel s Čaputovou nemohli na Ukrajine v týchto dňom riešiť nič praktické – my sme vďaka admirálovi všetkých spojených pltí na Váhu, Jarkovi, kompletne odzbrojení a Česi takisto nemajú, čo praktického vojenského Zelenskému režimu ponúknuť.
  3. Tak načo by tam chodili?
  4. Odpoveď nájdeme, ak si uvedomíme, že obaja sú len figúrkami Washingtonu v nimi rozohranej geo-politickej hre proti Rusku. Najlepšie sa na to hodia takí, čo majú maslo na hlave (Pavel vítal sovietskych okupantov v roku 1968 ako „přátele“), alebo sú takí prostoduchí ako naša Barbina z prezidentského paláca.
  5. Washington si vybavuje svoje záujmy cez takýchto pajácov. Pavel je tu na to, aby vulgárne napadal Rusko (čo by oni nikdy neurobili, aby si neuzavreli možnosti budúcej dohody, tak ako sa to stalo za Kubánskej krízy, okrem toho sa pokúšajú Rusko uvariť ako žabu na miernom ohni), no a naša Barbina Zuzanka vie byť skvelo „zhrozená“ výhradne tým, na čo jej ukážu a naopak slepá k tomu, čo nechcú, aby svet cez jej „zhrozenosť“ videl.
  6. Ideálna dvojica na propagandistickú jazdu na Ukrajinu. Prečo?
  7. Obyvatelia strednej a východnej Európy, ale hlavne s Ukrajinou susediacich krajín, začínajú mať dosť tejto hry, kde do kotla mohutne prikladá aj likvidátorka prosperity Európskej Únie, pani Lajnová.
  8. Vďaka sociálnym sieťam (ktoré bruselskí papaláši na pokyn tých washingtonských tak neznášajú) sa títo obyvatelia dozvedajú o zverstvách ukrajinských nacistov na rusky hovoriacich občanoch Ukrajiny už od roku 2014.
  9. Ani to by s nimi až tak nepohlo, ale majú pred očami privilégiá ukrajinských utečencov, z ktorých niektorí ich masívne zneužívajú (napríklad výletmi z Ľvova do Prahy, kde si vybrali podpory, za tie peniaze nakúpili a vrátili sa do svojich ničím neohrozených domovov, na čo už zareagovalo obmedzeniami Poľsko). Navyše sa v celom tomto priestore nebezpečne rozťahuje ukrajinská mafia vyzbrojená Zelenského režimom a voľným prechodom Shengenských hraníc bez kontroly.
  10. Ale ešte zásadnejšie je ohrozenie priamo týchto obyvateľov podvodným importom ukrajinského obilia a ďalším potravinových komodít. Len si pripomeňme, že to boli západné krajiny a EÚ, ktoré jačali o dušu, že bez ukrajinského obilia bude AFRIKA hladovať. A Rusi na to skočili pod sľubom, že keď oni uvoľnia vývoz ukrajinského obilia loďami, tak aj oni budú môcť vyvážať svoje potravinové produkty a chemikálie. To im sľúbila dohoda garantovná OSN, ktorá sa (pochopiteľne, veď OSN existuje z vôle Washingtonu) masívne zneužíva! Jednak loďami „s dvojitým dnom“, ktoré privážajú utajene na Ukrajinu zbrane a až potom si berú obilie. A hlavne tým, že sa toto obilie dostáva ilegálne do susedných krajín s efektom zruinovania miestneho poľnohospodárstva (ako to vidíme u nás). No a Rusi zachraňujú svojím obilím Afriku, čo vo Washingtone vedeli od počiatku, než spustili túto falošnú kampaň.
  11. Takže obraz Zelenského režimu, ako ho doteraz maľovala západná jednoúčelová propaganda, sa dramaticky mení. Najvyšší čas použiť „spiacich agentov“ v ornamentálnych úlohách prezidentov banánových republík pod kuratelou USA. A tak Petr so Zuzankou poslušne vyštartovali prekryť svojou návštevou hroziacu katastrofu v potenciálnej vzbure občanov strednej a východnej Európy voči tejto špinavej americkej hre. Sú na to ako stvorení. Pavel je predsa v týchto veciach priamo školený NATO (spomeňme si na Sheu a jeho lži) a našej Barbine môžete nahovoriť čokoľvek, tak je prostoduchá.
  12. A tak tí dvaja otvorili „turistickú sezónu“ po pamätných miestach vojnou zničenej Ukrajiny. Prečo „turistickú“? Pretože v tomto majú Ukrajinci už dlhoročnú skúsenosť. Vodia totiž turistov za nemalé peniaze do Černobyľu, ktorý umelo udržiavajú ako „Zakázanú zónu“, hoci tam už desaťročia žiadna rádioaktivita nie je. A dobre na tom zarába miestna mafia! „Černobyľská lož“ je tak notoricky známa, že sa príklady ocitli aj v mojej knihe „V tieni Černobyľa“.

 

A tak vodia našu Barbinu Zuzanku od hrôzy k hrôze a ona sa vzorovo hrozí. Mimochodom, keď Putin navštívil utajene Mariupol, stretol sa aj s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty po tých, ktoré im delostreľbou zblízka zničili ustupujúce ukrajinské jednotky od zlosti z ústupu a pri vedomí, že sa sem už nevrátia. To veľmi pripomína nacistické praktiky za II. svetovej vojny. Samozrejme, že tejto návštevy sa chytila proruská propaganda. No a západná kontra-propaganda, ktorú naša nesvojprávna RTVS tak ochotne preberá aj so všetkými účelovými dezinformáciami, vyhlásila, že tí občania boli preoblečení herci!!! To môže napadnúť len niekoho, kto tento trik už použil, alebo mieni použiť. A keďže ten cynický zmysel pre detaily kohosi v centrále CIA neprestal baviť, dozvedáme sa z úst našej Barbiny hrozný príbeh ukrajinskej ženy, ktorú vraj ruskí vojaci znásilnili a následkom toho potratila?!! Naozaj hrozné, keby sme sa nedočítali od v úvode citovaného amerického autora, že počas etnickej vojny v Juhoslávii vojaci zámerne znásilňovali ženy patriace k nepriateľskej strane, aby rodili „ich“ deti a ony aj porodili, teda napriek všetkému nepotratili (čo potvrdili aj odborné štúdie)! A možno práve toto by sa v Donecku a Luhansku o ešte väčších zverstvách spáchaných ukrajinskými neonacistami a Zelenského režimom už od roku 2014 naša „progresívna“ Barbina dozvedela, ale to vo svojom „turistickom“ programe naša Barbina od ambasády za plotom nedostala. A tak vzorne plnia s Petr-Pavlom úlohu propagandisticky prekryť rúcajúci sa mýtus o anjelskej krajine pod vedením na bielom prášku spoza oceánu závislom hercovi z kyjevského paláca. Veď on je s českým Petrom a našou Barbinou rovnaký štatista v geo-politickej hre umelo vyvolanej a rozohranej tými, čo ovládajú senila Bidena. Mimochodom, ukrajinská generála prokuratúra vraj vedie 75 TISÍC trestných stíhaní voči vojnovým zločinom, ktorých sa mali dopustiť ruskí vojaci. Aj toto zaznelo vďaka skvelým hereckým výkonom Petr-Pavla a našej „progresívnej“ Barbiny, inak by tá správa bez povšimnutia zapadla. No a ten cynik v Langley sa musí od smiechu váľať po zemi. Vo vojnou skúšanej krajine, kde väčšina bežných služieb nefunguje, sa také množstvo trestných činov nedá poriadne ani zaznamenať, nieto ešte vyšetriť. Ale tento trik už poznáme z vyššiezmienenej knihe. A o tom si povieme čoskoro viac…

 

 

O autorovi citovanej knihy: Michael Parenti bol vychovaný v taliansko-americkej rodine v New Yorku, o ktorých napísal. Získal titul bakalársky titul zo City College v New Yorku, magisterský titul z Brown University a titul PhD v odbore politológie na Yale University. Dlhé roky vyučoval politické a spoločenské vedy na rôznych vysokých školách. Nakoniec sa na plný úväzok venoval písaniu, prednáškam verejnosti a politickému aktivizmu. Je autorom 23 kníh a mnohých ďalších článkov. Jeho diela boli preložené do najmenej 18 jazykov. Parenti prednáša často po celých Spojených štátoch aj v zahraničí.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301813x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy