Založ si blog

Prípad Jána Kuciaka – bieda našej opozície

Už opäť odvolávajú. Ale kto to najviac jačí? Galko a Nicholsonová? Galko podozrivý zo zneužívania vojenskej rozviedky (ktorá zrejme nemá nič lepšie na práci) na odpočúvanie novinárov? A obaja spolu so svojimi politickými súdruhmi sú spoluzodpovední za to, že neoliberalizmus z dovozu nám tu zaviedol pravidlo, že zločinec má väčšie práva než jeho obete?!! Inak by nás tu už dávno neotravoval Černák, ktorý si najskôr najal armádu najlepších advokátov (ktorí sa nehanbili brať peniaze poznačené krvou jeho obetí) a keď to nepomohlo, tak píše rozprávky o „polámanom mlčaní“ a jeho noví právnici majú tú drzosť zakazovať, aby sa o ňom písalo bez jeho láskavého zvolenia, lebo to poškodzuje jeho „dobré meno“ a „ľudské práva“??? A nájdu sa zúfalci, ktorí jeho klamstvá a pomstivé udania vydávajú za „slobodu prejavu“???

Galko a Nicholsonová žiadajú, aby vo vyšetrovacom tíme dvojnásobnej vraždy bol „ich človek“?!! Čo sa zbláznili? Vyšetrovateľ nemá byť nikoho človek!

A koho tu ešte máme z opozície? Sulíka, ktorý sa bratal s Kočnerom a vynášal mu dôverné informácie z parlamentu???

Kollára, ktorý pretiahne, čo vidí, a „kadze chodzí deci robí“ s potvrdenou mafiánskou minulosťou?

Blahová, čo vyhysterizovala úplne nezmyselnú kauzu Čistý deň ako údajná ochrankyňa detí, čo neboli deťmi a tá, čo vraj najviac trpela, sa dnes vrtí okolo tyče v nejakom bare, ale to už pani „záchrankyňu“ nezaujíma?

Matovič, čo evidentne asi zošalel?

Kotleba, čo nám údajne pripravuje nového prezidenta v egomaniakovi Harabinovi, ktorý v posledných rokoch prepúšťa najväčších mafiánov a zločincov ako na bežiacom páse, len aby dokázal, že on jediný tu má patent na výklad zákonov a nerešpektuje ani Trestné kolégium Najvyššieho súdu SR?

Kto by teda mal prísť na miesto premiéra, policajného prezidenta a ministra vnútra?

Tak kto, pýtam sa, trtko-mafiózo, Kočnerov pobratim, či hysterka alebo ten šialenec, či Kotleba. Kto?

A tušia oni vôbec, o čom hovoria? Vraj polícia nezasiahla „včas“? Sú pri zmysloch, keď niečo také vyhlasujú? Kedy by malo byť to včas a v akých prípadoch? Po bitke je každý generál, ale majú vôbec predstavu za akých podmienok (ktoré aj oni im sťažili, keď tu vládli) policajní vyšetrovatelia pracujú?

Tak si to rozoberme. Pri príprave novej série TV dokumentov o mafii sme úzko spolupracovali s vedením polície aj NAKA. Videl som teda zblízka prácu elitných policajtov, ale aj tých na obvodných oddeleniach. Ale hlavne v prípade týchto druhých je už len prostredie v ktorom pracujú žalostné. Choďte sa pozrieť na oddelenie na Štúrovej, kde v čakárni  tróni starý presedený gauč, ktorý tam niekto zo zúfalstva doniesol z domu. Alebo choďte na PREZÍDIUM a pozrite sa na akej polepenej stoličke sedí služba pri vchode. Na zaplakanie. Lenže také prostredie ovplyvňuje aj vlastný pocit užitočnosti. Veď ak tým mužom v uniforme nedáme dôstojné podmienky na prácu, ako ju majú vykonávať? Viete o tom, že keď vám na dedine vykradnú v noci stodolu, tak policajná hliadka síce prifrčí čím skôr, ale potom si od vás požičajú baterku, aby si pozreli stopy?

Novinárovi Kuciakovi sa vyhrážali. No tak poďme na to:

  • Viete, že keď sa vám vyhrážajú na mobil nejakou SMS-kou, tak hoci ste bytom v Košiciach, vyšetruje to oddelenie, kde ste tú SMS-ku dostal? Napríklad vo vlaku, ktorý prechádzal Žilinou? Absurdné? Normálne.
  • Novinári vykrikovali na prvej tlačovke s prezidentom PZ SR gen. Gašparom, že prečo tie vyhrážky neriešila NAKA. Ale veď aj oni musia dodržiavať naše neoliberálne zákony! Napríklad, že nesmú zabaviť počítač, z ktorého sa vám niekto vyhrážal E-mailom, lebo by to bolo porušene domovej slobody a zneužitie právomoci verejného činiteľa? A že to dá veľkú námahu cez prokuratúru a príslušného sudcu sa takej konfiškácie za účelom vyšetrovania domôcť?
  • A ako by to mohli urobiť v prípade novinára Kuciaka, keď stopa na pôvodcu vyhrážania zrejme nemala nič spoločné s neskoršou dvojnásobnou vraždou? Teda konkrétne Kočner by bol blázon, keby po takom vyhrážaní objednal ešte aj niečo také zverské? Veď by ani nemal u koho, lebo práve napriek všetkým prekážkam, aj napriek Harabinovi, táto polícia a táto NAKA rozprášila v posledných rokoch slovenské podsvetie.
  • Aj prezident polície dostáva vyhrážky, ako na tlačovke povedal, a myslíte, že sa tým niekto extra zaoberá? A čo by asi tak mali robiť, keď podľa tých neoliberálnych zákonov je takmer nemožné zasiahnuť hneď. Na akom základe?
  • Viete o tom, že vyšetrovateľ v prípade vyhrážok cez mobil musí požiadať písomne príslušného operátora, aby mu poskytol údaje o tom mobile vyhrážajúceho sa a tie dostane o niekoľko týždňov? A aj to len na obmedzený čas, takže už nevie komu ten dotyčný volal pred a po vyhrážaní?
  • Viete o tom, že keď na vás útočia cez Facebook tak ani elitní policajti sa nedozvedia, kto je za tým, kým nenapíšu LIST (opakujem, v ére bleskových spojení, papierový LIST, formulár!) na centrálu FCB v Írsku a môžu sa len modliť, či im tí odpovedia?
  • Viete, že keď chcete vypočuť podozrivého mafiána, tak pri tom musí by v jednej malej miestnosti jeho advokát a desať iných, keď hovorí o celej bande, aby sa dodržal zákon a Harabin ho nemohol s chuťou prepustiť pre absurdné formálne „chyby“? Keďže, ako sme si už povedali, zločinec má u nás väčšie práva než jeho obeť. Veď stále hovoríme o vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice.

A teraz skutočná perla súčasného vyšetrovania:

Viete, že keď dobehnete udýchaný na obvodné oddelenie a voláte na vyšetrovateľa, že vám kradnú bicykel pred tým oddelením, prvé, čo urobí je, že začne písať zápisnicu? A viete ako tá zápisnica začína? Začína pätnástimi stranami poučenia!!! Pätnástimi stranami paragrafov, kde by vás po správnosti mal napríklad poučiť aj o tom, že máte právo na tlmočníka, hoci naňho voláte po slovensky?

Takže ten bicykel medzičasom ukradnú. A, ach áno, potom všetkom sa vyšetrovateľ ide  predsa len pozrieť na tú zlomenú reťaz, čo po tom bicykli ostala. Uzná, že došlo ku krádeži. A vráti sa urobiť novú zápisnicu! Lebo v tej prvej ste bol „oznamovateľ“, teraz ste už „poškodený“??! A hoci tú prvú napísal v počítači, nemôže vaše oznámenie jednoducho skopírovať so druhej zápisnice, lebo podľa toho chorého neoliberálneho zákona musíte tú krádež tentoraz popísať inými slovami? A keď to všetko papierovanie skončí, tak tí úprimnejší vám odporučia, aby ste si ten bicykel šli hľadať sami a priviedli zlodeja za ruku a ešte by bolo dobré, keby sa aj priznal. To hovoríme o krádeži bicykla. A vyhrážanie je v mierke zločinu ešte menej, než ten bicykel. Stačí, či mám pokračovať?

Hovoríme o dvojnásobnej vražde. Viete, že za ministra Lipšica pán Spišiak vyštval z Policajného zboru niekoľko desiatok elitných a skúsených vyšetrovateľov? A tak na obhliadku Valkovho domu po vražde prišli zelenáči, čo tam urobili takú sériu chýb a nedopatrení, že keby sa náhodou jeden z páchateľov sám nepriznal, tak by na nich asi nikdy neprišli?

A po tomto všetkom, čo chce naša slávna opozícia? Kto to tu chce vládnuť a ako? Zúrivo rozhúpavajú loď, ale nezdá sa, že by tušili, čo s tým, až sa prevráti. Kryl na to mal v závere pesničky o pomníku Neznámeho vojaka začínajúcej slovami „V čele klaka a ctnostné rodiny…“ výstižné slová. Len si spomeňte…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6300056x
Priemerná čítanosť článkov: 8607x

Autor blogu

Archív

Odkazy