Založ si blog

Pellegrini na koberec a vojna proti Rusku

Aké milé prekvapenie! Tak, ako ani náš minister zahraničia Kukan nevedel v roku 2005, že sa u nás v Bratislave prídu bratať Bush Jr. s Putinom, tak ako blesk z jasného neba prichádza správa, že náš náhradný premiér bude „poctený“ návštevou u Trumpa v Bielom dome.

No, to sú nám noviny! A čože tak narýchlo? Žeby pán Trump nemal nej roboty, len debatovať s premiérom malej krajinky uprostred Európy? A to dokonca „medzi štyrmi očami“?!? Čo také dôležité potrebuje pán Trump vybaviť?

Danko a SNS siahli na citlivú nôtu, ktorá zrejme mala byť vyriešená v tichosti. Áno „obranná zmluva“ s USA, ktorú niektorí prirovnávajú k podobnej zmluve s nacistickým Nemeckom. A tým, že národniari na jej podozrivé body upozornili, urobili zrejme škrt cez rozpočet plánovačom v Pentagone. Exponent ich záujmov, Kiska, neuspel s pokusom zatiahnuť našu krajinu do budúceho zámerne umelo vyvolaného konfliktu s Ruskom zriadením základne NATO v jeho rodnom Poprade. Zviezol sa tak na vynútenej iniciatíve vlády Roberta Fica (viď diskusia k článku). A teraz by opäť nemali dostať základňu pre provokácie Rusov? Veď rozšírením a predĺžením dráh na našich letiskách sa stávame potenciálnym terčom logického ruského protiútoku. A kšeftári so smrťou za oceánom si budú na náš účet mastiť kapsy. Veď sa im (aj podľa vyjadrenia generálneho tajomníka OSN) podarilo znovu naštartovať Studenú vojnu a práve v tomto roku výdavky na zbrojenie dosiahli úroveň z 50-tych a 60-tych rokov. To boli kšefty! A zase sú.

A do toho by sa niekto v malom Slovensku mal priečiť takému jasnému biznis-plánu? No, to snáď nie!

 

Svedectvo

   Ako novinár som svojho času bol účastníkom medzinárodnej konferencie organizovanej v Garmisch – Partenkirchene na tému  „Integrácia do NATO“. Mala zhodnotiť desaťročie od nášho vstupu do NATO spolu s ostatnými krajinami strednej a východnej Európy. A ako to už pri takýchto konferenciách býva, najväčšieho poučenia sa mi dostalo mimo oficiálneho programu. Pri typickej bavorskej večeri s bravčovým kolenom a pivom som sedel náhodou vedľa amerického generál letectva. Tak som sa osmelil a oslovil ho s otázkou. Veď ako aktívny letec iste chápe, aké je nutné pre pilotov nadzvukových vojenských strojov mať dostatok praxe. Máme dobrých pilotov, ale ich možnosti udržiavať sa v kondícii sú úbohé. Otázka znela – veď vy máte lietadiel a leteckého paliva dosť, nemohli by ste tých našich pilotov v rámci NATO viac využiť na nácvikov bojovej činnosti? Pozrel na mňa s údivom, odpil si piva a s bodrým úsmevom mi odpovedal: „Mladý priateľ, my nepotrebujeme vašich pilotov. My sme potrebovali vaše lietadlové základne. A tie už máme…“

To, ako veľmi potrebuje Washington premeniť našu krajinu na nástupný priestor provokácií proti Rusku, svedčí aj tá neuveriteľnosť, že by sa Trump mohol odhodlať prísť na oslavy SNP, na ktoré už roky nikto významnejší zo zahraničia nechodí.

 

Otázky

   V predvečer v podstate tajnej porady Trumpa s našim náhradným premiérom sú na mieste otázky publikované v Hlavných správach:

Prečo zrazu vláda SR rozhodla nakúpiť útočné F16 za 1,6 mld. eur  a obetovať ďalších 500 mil. na servis a prevádzku?

Prečo sa zrazu vymieňajú spoľahlivé a funkčné ruské radarové systémy PVO za amerických 17 kusov 3D rádiolokátorov stredného, malého aj blízkeho dosahu za predpokladaných 155 090 000 eur ?

Prečo sa nakupujú z USA vrtuľníky Sikorsky Black Hawk UH-60M za približne 261 miliónov dolárov? (mimochodom, od bývalého vojenského pilota som sa dozvedel, že štart ruských bojových vrtuľníkov v pohotovosti trval niekoľko minút, u amerických vrtuľníkov sú to desiatky minút)

Prečo USA a Pentagón dali financie na rekonštrukcie letísk Sliač a Kuchyňa vo výške 46 miliónov dolárov a 180 miliónov eur na opravu a modernizáciu deviatych leteckých základní prevažne na východe Európy?

Prečo na Globsecu v Bratislave zaznelo z úst účastníkov, že náš nepriateľ je Rusko a Čína, prečo sa vedie dezinformačná a nenávistná kampaň proti Rusku a Číne?

Prečo zastrelili Kuciaka a jeho priateľku a nasledoval pokus o prevrat a výmenu vládnych predstaviteľov, ktorí zrazu súhlasia s navyšovaním výdajov na zbrojenie a nákupom stíhačiek, vrtuľníkov, radarov a vybudovaním amerických a NATO základní?

Prečo boli prevrat na Ukrajine a rozpútanie občianskej vojny financované USA 5 miliardami USD?

Prečo sa na Ukrajinu dodávajú zbrane a vojaci z USA a NATO?

Prečo sú cvičenia NATO a USA na hraniciach s Ruskom? Prečo USA a NATO bez mandátu BR a OSN bombardovali Juhosláviu a následne založili najväčšiu základňu NATO v Kosove?

Prečo je vyše 800 vojenských základní USA a NATO okolo Ruska a Číny, pritom Rusko má dve základne mimo svojho územia v zmysle dohody s OSN?

Prečo ročný rozpočet na zbrojenie USA a NATO je 1,8 bilióna USD, pričom Rusko dáva 50 mld. USD?

Prečo sa zrazu prezident Kiska teší z nákupu stíhačiek, radarov, vrtuľníkov, vysielania vojakov na ruské hranice a navyšovania výdavkov na zbrojenie z daní občanov SR na 2% HDP alebo1,8 miliardy eur ročne?

Prečo sa po nástupe Kisku do funkcie prezidenta začali obrovské presuny vojenskej techniky NATO a USA k hraniciam Ruska?

Prečo vznikajú v krajinách V4 spojovacie uzly severného krídla NATO? Systém velenia, riadenia, komunikácie, využitia počítačových systémov, spravodajstva, pozorovania a prieskumu na Slovensku je už vybudovaný v Ružomberku.

Prečo sem idú americkí poradcovia školiť slovenských vojakov?

Prečo zrazu organizujeme 50 cvičení USA, NATO a slovenských vojakov na území Slovenska?

Prečo zrazu prezident Kiska chváli predsedu vlády Pellegriniho za nákup stíhačiek F16 a amerických radarov a za navyšovanie výdajov na zbrojenie?

Prečo predchádzajúce  pravicové vlády podpisovali dohody s NATO, pričom vôľa občanov bola vyjadrená v referende 23. – 24. mája 1997 a vstup do NATO nie je platný? (Referendum bolo neplatné, pretože účasť voličov bola len 9,53% namiesto požadovaných 50%).

Prečo naše a západné mainstreamové médiá tieto aktivity nazývajú mierovými krokmi, keď pritom je jasné, že americký vojenský priemysel s NATO rozpútavajú vojny a prevraty po svete – Vietnam, Kórea, Líbya, Irak, Egypt, Ukrajina, za ktorými sú milióny mŕtvych… Sú novinári platení cez neziskové organizácie?

Ukazujú tieto skutočnosti a fakty, že na území Slovenska budeme mať americké základne s atómovými bombami namierenými proti Rusku a Číne?

Je toto pokračovanie prípravy na vojnu s Ruskom a Čínou ?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302475x
Priemerná čítanosť článkov: 8610x

Autor blogu

Archív

Odkazy