Založ si blog

Kauza B. Kollára – teraz mlčíte, akademici? !

JUDr. Andrej Danko riadne vyštudoval riadnu vysokú školu. Po desaťročiach ktosi vytiahol pochybnosti o jeho rigoróznej práci a spustil sa priam hysterický nárek a jačanie. Už som o tom písal, takže len dodám, že Danko svojou úspešnou advokátskou praxou dokázal, že si svoj akademický titul zaslúži.

Na druhej strane tu máme „rodinku“ na čele s mafiánskym kumpánom, arogantným zbohatlíkom z podozrivých zdrojov a najmä zvrátenou predstavou o rodine, ktorý si kupuje ženské vagíny a deti sú pre neho zbohatlíckou zábavkou. Táto morálna kreatúra (a jeho ale i sériová mafiánska milenka Krištúfková a jeho pobratim v ich biznis-straničke Pčolinský) si vybrali „tlačiareň na diplomy“ súkromného podnikateľa Kmotríka, aby sa ľahko dostali k akademickému titulu. Pritom ani náhodou nemôžeme uveriť, že by toto trio chodilo roky kamsi do Skalice na denné prednášky a cvičenia a plnilo si základné povinnosti študenta. Načo, veď si vybrali „školu“, kde sú hlavnými zamestnancami „rektor“ a vrátnik, aby mal kto tie podvodné diplomy vydávať?

A teraz to podstatné: v prípade Danka sa strhlo priam nevítané morálne rozhorčenie celého zástupu akademikov. Okázalo dávali najavo, ako neznesú takéto poníženie akademického štúdia. Na Filozofickej fakulte UK (aj s Katedrou žurnalistiky, kde si zvlášť agilné študentky pletú Informačný zákon a nerozumejú Zákonu o ochrane osobných údajov; čo vtedajšieho pána dekana nechalo napriek upozorneniam chladným s odôvodnením, že veď „kto už tu dodržuje zákony“???) to bola priam sopka protestov a petícií. Na našej Prírodovedeckej fakulte UK vtedajší prodekan a jeden zvlášť agilný profesor opakovane zneužili hromadný adresár zamestnancov, aby sa predviedli ako príkladní moralizátori. Spolu s dekanom PrF UK burcovali akademickú obec, aby tá tlačila na rektora UK, aby… čo vlastne? Veď rigorózka pána Danka sa UK netýkala! Ale to im nevadilo, jačali o dušu a zvolávali protestné štrajky na ukážku, akí sú oni principiálni. A odrazu je ticho – Kollár, Krištúfková a Pčolinský – to vás neuráža, akademickí moralizátori?!!

 

Onemeli?

   Takže máme riadne vyštudovaného Danka s neporiadnou rigoróznou prácou. A na druhej strane celé trio jednej straníckej „rodinky“, ktoré evidentne podvádzalo v na podvody vhodne zriadenej „vidieckej vysokej škole“. A je ticho. Nejačí dekan Filozofickej fakulty UK, na Prírodovedeckej fakulty UK sa nezvolávajú protestné mítingy, mlčia, mlčia a zase mlčia tí pred časom takí prinicipální, takí morálni, takí údernícki akademici. Kde ste, revoluční dekani, ešte revolučnejší prodekani a najrevolučnejší solitéri, čo ste boli tak rozhorčení „až k zalknutí“ umelo nafúknutou aférou okolo Danka?

Kde je teraz vaša morálka, kde sú vaše princípy, kde je vaša vtedajšia samozvaná „angažovanosť“? Čo sa to stalo s vami, vzorrrami akademických cností, že ste nám tak náhle onemeli?

Politika na akademickú pôdu nikdy nepatrila. Angažovaní akademici ju tam svojvoľne zaviedli, ale akosi jednostranne – no predsa stranícky! Tak ako za komunistickej vlády, sami sa vzdali akademickej slobody a stali sa posluhovačmi tej biedy, čo nám dnes aj vďaka nim vládne.

 

Starý bláznov trik

   Keď mlčia akademici, navrch majú bizarné politické postavičky. A tak nám „blázen z Trnavy“ a frajerka Sulíkovho syna v úlohe ministra školstva sľúbili preveriť záverečné práce všetkých a odoberať tituly. To druhé je protiústavné (ale veď oni si aj Ústavu prerobia podľa potreby) a hlavne spätne neprevediteľné. Ale preverovať všetkých??? Prečo odrazu všetkých, keď tu majú tri jasné prípady a jednoduchú úlohu zrušiť tú „tlačiareň na diplomy“?  Ako to, že mlčí šéf Akreditačnej komisie, pán Robert Redhammer, ako to, že v Skalici nie je už kontrola všetkých záverečných prác tejto tiež-školy?

Odpoveď je prostá. Matovič predsa dal jasne najavo, že ak sa on má udržať pri moci, ide každá morálka bokom. A tieto „opatrenia“ sú len na odpútanie pozornosti, aby ochránil svojho politického kamoša Kollára.

No a aby vykázali akúsi činnosť na upokojenie občanov a zakrytie tej amorálnosti, urobia sľúbené obecné tančeky, ktoré sa Kollára a jeho maf-frajerky a kumpána Pčolinského nedotknú. Zato spochybnia plošne všetky akademické tituly dosiahnuté na Slovensku (veď o Skalici zaryto mlčia oni, aj naši akademici), takže výsledok bude kontraproduktívny. Slováci, čo dosiahnu vysokoškolské vzdelanie s akýmkoľvek titulom budú v zahraničí automaticky podozrievaní a nostrifikácia ich titulov pre prácu mimo Slovenska spochybňovaná. Ale hlavne, že sa udrží pri moci koalícia zložená z mafiána, blázna, Kočnerovho kamoša a bábko-herečky.

A čo vy, okázalo angažovaní akademici, prečo mlčíte?

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271262x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy