Založ si blog

Výzva prezidentke Čaputovej, osobnostiam i morálnym občanom

Pani prezidentka Čaputová, zaujala ma pred časom Vaša fotografia s pánom profesorom Traubnerom, iste nie prvá. Sedel na vozíčku a Vy ste ho držala za ruku. A práve v týchto dňoch by Vašu pomocnú ruku tak potreboval! Prečo teraz, keď je absurdne obvinený z pochybného, vzhľadom k odstupu 16-tich rokov absurdného a aj nedokázateľného činu, ste odrazu ticho? Ako právnička predsa musíte vedieť, že vzhľadom k premlčaniu tu nejde o žiadny pokus čosi naprávať, ale hyenistické fabrikovanie pseudokauzy denníkom, ktorý sa takouto špinou už nejaký čas z nedostatku slušnejších tém živí. Tak veľmi sa ohradzujete proti „nenávistným prejavom“ a toto morálne zlyhanie novinárky, jej kolegu a šéfredaktorky je odrazu u Vás bez zaváhania amnestované? Odrazu sa tvárite, že sa nič nedeje, keď pred Vašimi očami lynčujú skutočnú osobnosť Slovenska? Čoho ste teda prezidentkou, keď ani toto s Vami nepohne? Tej žltej tlače, čo Vás tak adorovala, až Vás vyniesla do prezidentského paláca? Veď už to bola hanba, ako Vám tu vytvárali kult osobnosti v podobe „statočnej Zuzanky“ podľa Borušovičovej rozprávky ešte aj na oblbovanie detí, ako za Stalina. No a keď sa teraz tá Vaša prezidentská rozprávka naozaj udiala, už nám nemienite ukázať morálne a principiálne postoje? Pán profesor Traubner by si to zaslúžil.

A verte, že slová nestačia. Považoval by som za samozrejmé, aby ste pri takýchto novinárskych zlyhaniach ukázala, že ich nositelia nepatria na Vaše tlačovky a nemajú mať právo sa za Vaše meno schovávať podlízavými článkami a rozhovormi, ktoré by ste im poskytla. Škrtnite Hanzelovú, Krempaského a Baloghovú z Vášho zoznamu novinárov, čo si pozornosť a ústretovosť hlavy tohto štátu zaslúžia.

Mala by ste to urobiť iste aj preto, že pán profesor sa Vás zastával srdnato a každodenne pri diskusiách na Facebook-u aj inde a do úmoru okrikoval Vašich kritikov. Moralizujete každú chvíľu, keď sa Vás na to ani nikto nepýta. Tak sa teraz ukážte! Ste mu niečo dlžná…

 

Skutočné osobnosti Slovenska

   Ako jeden z prvých sa ozval Edo Chmelár: „Bez akýchkoľvek odborných medicínskych znalostí sa stala žalobcom, vyšetrovateľom, prokurátorom i sudcom. Urobila tak (ako už neraz) v rozpore s elementárnymi profesionálnymi zásadami žurnalistiky, že akúkoľvek informáciu treba pred publikovaním overiť minimálne z troch od seba nezávislých zdrojov. Redaktorka však šla ihneď s obvinením von a odôvodnila si to sebavedomým tvrdením, že ´aj keby sa ozvala len jedna jediná, šanca, že si vymýšľa je mizivá´. Neuveriteľné. Z čoho nadobudla tú bohorovnú istotu? Až na základe publikovaného rozhovoru hľadala niekoho, kto by jej informácie proti profesorovi Traubnerovi potvrdil. Odmietla dokonca aj jeho prosbu o rozhovor, v ktorom jej chcel všetko vysvetliť a arogantne mu odkázala, že ´náš rozhovor by nikam neviedol. To je proste svinstvo. Hanzelová cynicky píše, že ´je jedno, či nám zachránil nádor na hlave alebo niekoho postavil na nohy´.“

Ozvali sa viacerí a tento víkend to zhrnul Oliver Andrásy: „Na FB som zaznamenal množstvo príspevkov, ktoré ostro odsudzujú nehorázne obvinenie profesora Traubnera zo sexuálneho obťažovania. Je až dojímavé, že táto téma spojila aj ľudí, u ktorých by ste rovnaký názor na jednu vec hľadali len ťažko: Od Františka Šebeja, cez Alenu Heribanovú, Wandu Adamik Hrycovú, Andyho Hryca, Eduarda Chmelára až po Dušana Jarjabka… A to som mnohé mená ešte nespomenul. Pridávam sa k nim aj ja. Všetci unisono hovoria, ako im pán profesor pomohol a mnohým zachránil aj život.
A potom som si pozrel noviny. Na internete. Ani v jedných o tomto naozaj masovom proteste ani zmienky. Nič.
Nechápem, čo sa to deje?
Nejaká falošná žurnalistická solidarita? Snaha o to v nijakom prípade nepripustiť, že ich mladá kolegynka sa zachovala k vzácnemu človeku chrapúnsky?! Nechápem, páni novinári, panie novinárky, milí kolegovia.“

Takže, vážené osobnosti, veď vy ste si takýchto mediálnych lynčov niektorí tiež užili. Novinka je len v tom, že niektorí extrémne propagandistickí novinári boli školení na mediálne lynče a keď sa im na čas minuli terče (veď mafiózo a multitrtko, blázen z Trnavy, Kočnerov pobratim a bábko-herečka sú ich mediáne výtvory), tak ich používajú už aj proti vlastným!!!

Ak ste to aj vy pochopili a verejne sa zastali profesora Traubnera voči špinavým praktikám novinárky Hanzelovej podporovanej šéfredaktorkou SME, Baloghovou s americkým školením, tak odmietnite akúkoľvek spoluprácu, či kontakt s týmto žltým plátkom. Zhodíte sa totiž takým dvojakým metrom: odsudzujete ich praktiky v prípade profesora Traubnera a vo vašom osobnom prípade (kým na vás nezaútočia) s nimi spolupracujete? DOSŤ bolo mediálnych lynčov žltej tlače, odmietnite vedenie denníka SME, ktoré smeruje do žumpy slovenskej žurnalistiky. Vymažte zo svojich adresárov mená Hanzelová, Baloghová a Ján Krempaský.

 

Za etiku žurnalistiky

   A čo profesné organizácie, prečo mlčíte? Kde je rázne a jednoznačné stanovisko Slovenského syndikátu novinárov a prečo je ticho Etická komisia? Teraz je pravá chvíľa na očistu novinárskeho stavu od tejto žumpy. Kto iný to má urobiť na profesnej úrovni, ak nie vy? Ak sú tie tri osoby vašimi členmi, konajte. Neznižujte sa k tomu, že by ste ich ešte vôbec kedy považovali za kolegov, či vám rovnocenných členov. Dávno sa vyčlenili zo spoločenstva čestných a novinársku etiku rešpektujúcich profesionálov…

 

Prominentní pacienti pána profesora

   Desaťročia ste za ním chodili so svojimi problémami, aj pseudo-problémami. Volali ste mu aj domov, volali ste o pomoc a on bol vždy po ruke. Nezištne, dňom i nocou, piatok-sviatok. Kde ste teraz, keď on potrebuje aspoň Vašu morálnu pomoc?

Napríklad taký Alexej Fulmek nadriadený Baloghovej a tým dvom novinárskym zjavom. Keď mu bolo zle, pán profesor nezištne pomohol. Keď tu začala móda mediálnych lynčov, opýtal som sa pri nejakej spoločenskej udalosti Alexeja, čo by robil on, keby bol terčom takého svinstva. Viete, čo mi odpovedal? Že by bol ticho a čakal až kým to prehrmí. Náš mediálny guru, najväčší tlačový magnát a bojí sa vlastnej zbrane! A v prípade pána profesora, ktorému je za mnohé vďačný, sa teraz prikrčene tvári, že tu nie je a čaká až to prehrmí? Kde je tu elementárna morálka, drahý Alex, keď sa bojíš vlastne zvlčilej novinárskej SME-čky? Vypustil si džina z fľaše, bohato ho kŕmiš a teraz máš plné gate? Načo tam potom si, ak sa nedokážeš postaviť tomuto zlu? Pre peniaze, zo strachu, kvôli tajomný záväzkom mimo Slovenska? Už sa naozaj nezmôžeš na nič, čo by vrátilo denníku SME základnú novinársku etiku? Celý poctivý a neľahký život pána profesora má byť aj kvôli Tvojej zbabelosti už navždy pošpinený? Už navždy sa tu kedykoľvek nájde nejaká novinárska hyena, čo to vytiahne, aby sa tie žlté a bulvárne plátky lepšie predávali? A Ty si sa dokonca sám ustanovil za moralizátora čestným členstvom v nejakej obskúrnej Komisii, kde sľubujete agentúram: „…nebudete spájať svoje meno so sporným obsahom a jeho tvorbou“. A Ty ten morálne a eticky sporný obsah dokonca luxusne platíš, veď Hanzelová (vyhodená predtým z dvoch rôznych iných médií) sa u Teba má ako v bavlnke. Kedy sa pánovi profesorovi ospravedlníš? Dokedy pre tú novinárske stoku budeš zháňať mastné platy a odmeny?

A vy ostatní, prominenti, nezabudol som na vás, a pýtam sa rovnako – kde je vaša vďačnosť a elementárna morálka?

 

Intoxikovaní manipuláciami SME

   Spomeňme si na ostentatívnu „iniciatívu“ SME, že nebudú sprostredkovávať svojim čitateľom spravodajstvo z tlačoviek predošlej vlády, pretože sa im ich výsledky v prosperite krajiny, hrdosť a úspešnosť v zahraničnej politike a proslovenská orientácia nehodili. Šokujúco tak odmietli povinnosť verejnej služby, za čo im mala byť hneď odobratá licencia. Zámerne totiž dlhodobo intoxikovali verejnosť jednostrannými a zavádzajúcimi informáciami, takže takto intoxikovaný čitateľ (poznám osobne prípady) uveril tomu, že napríklad usvedčený podvodník a úžerník Kiska bol náš „najlepší prezident“ (sic!). A nebyť sociálnych sietí, ktoré zverejnili škandalózne Kiskove videá, proti tejto vedomej mediálnej intoxikácii by nebol protiliek!

Spomeňme si, že už raz mal tento denník skrachovať, lebo jeho zavádzajúce jednostranné manipulácie otrávili čitateľov natoľko, že mu klesol náklad do stratovosti.

Spomeňme si, ako Alexej Fulmek vyjednal ovládnutie denníka Pentou, proti ktorej toľké roky brojili.

Spomeňme si, ako odišla väčšina redakcie, aby založili inými oligarchami z podozrivých zdrojov financovaný denník N ako Nádor, pretože ho nikto nečíta, ale všetci komplici v iných (a žiaľ, aj serióznych médiách) citujú v podobe mediálnych metastáz.

Spomeňme si, ako sa šéfredaktorkou stala večná slečna Baloghová a priviedla ho na samotné dno novinárskej etiky aj na terajšom príklade. A ako ich Penta a Haščák ovládajú ako bábky až tak, že tento žlťácky plátok do zblbnutia rozoberal vypitú kolu Roberta Fica, ale celú aféru Gorila pod palcom Haščáka dodnes zakrývajú a zatajujú.

   SME, ako som ho poznal za prvého šéfredaktora Karola Ježíka a tých statočných novinárov okolo neho, sa v poslednej dobe pod patronátom Baloghovej a dozorom Haščáka a spol. stal „hovnometom“ na každého slušného zástancu slobody slova a ľudských práv. Choďte sa pozrieť na ich blogosféru a nájdete tam stovky zablokovaných blogov známych mien i neznámych blogerov ako dôkaz.

Denník SME sa sám vyradil zo serióznej mainstreamovej tlače. A to aj súčasným bezškrupulóznym útokom na profesora Traubnera.

 

Slušní občania nemlčia

   Tu sú názory z Facebook-u, ktorý napriek túžbe momentálne mocných, nie je ešte stále tak cenzurovaný ako o navrhovala Merkelová a otrocky pritakával Kiska, školený na americkej benzínke:

 

   Gabriela G.: Čakám, kedy sa nejaká žena ohradí proti gynekologickému vyšetreniu (to je myslené ako žart). Chápem, že pre mladé neskúsené dievča sú rôzne vyšetrenia nepríjemné.

   Vladimír K.: Ako Hanzelka moze niekoho len tak obvinovat a pri tom verejne sama obhajuje a propaguje tak odpornu zvrhlost akou pedofilia je. To moze urobit len uplne skazeny sociopat, bez akejkolvek moralky a ani kuska charakteru.

   Ivan L.: Chráňte sa tých časov, keď aj žumpa sa bude považovať za vrchol objektívnej žurnalistiky. Hanzelová opakovane preráža dno stoky….

   Danica F.: Vazime si profesora Traubnera vzdy pomohol mnohym nezistne. Úcelove hry kazdy dospely zazil je mi z toho smutno. Srdecne pozdravujem profesora a jeho rodinu nech to zahodi mimo seba. Neprajnikov ma kazdy…

   Štefan M.: Mne je zle z celého denníka, ktorý si dal tú námahu, že na titulnú stranu vycapil nadpis: „pedofili nie sú zločinci“. Čo iné sa dá od takých hyen čakať?

   Dagmar Ch.-Š.: Keď je bežné neurologické vyšetrenie sexuálne obťažovanie, tak potom gynekologické vyšetrenia musia byť hotové sexuálne orgie (žartujem). Ale čo sa dá čakať v krajine, kde na vysokej úradníckej funkcii roky pracovala ultra-feministka. Konkrétne O. Pietruchová.

   Pavol P.: Poznám MUDr. Traubnera osobne, aj ja som bol uňho na vyšetrení a tiež som sa musel obnažiť a prechádzať sa, dokonca sa ma dotýkal na holom tele – inak by ma totiž nevyšetril… Progresívcom úplne preplo: Podržíš dáme dvere a pustíš ju prvú – stredovek…

   Viera B.: Takí sú dnes novinári. Majú nejakú správu a je z toho veľky neovereny trhak. Len keď má skvelý titulok, pospini človeka,no predajnosť tlače je potom veľká. Možno sa mu za to ospravedlní, ale na tom už nič nezmení. Nerozumiem, prečo to tí novinári robia. Veď nech si tie správy prv overia. Alebo je to pre nich práca navyše?

   Jarmila M.: nie oni si nic overovat nebudu. Stratili by tému na celé leto minimálne. Uvidite, že to budú živiť a chcú zvýšiť predajnosť toho ich hnusného plátku ako vlani s tou pedofíliou. To nie sú novinári ale hyeny v ľudskej koži, pretože to robia úmyselne. Pána profesora je mi veľmi ľúto.

   Jozef Dz.: Hanzelová ide moralizovať? Osoba čo sa v tom pochybnom novinovom plátku verejne zastáva pedofilov?

   Lubomir B.: Morálno – mentálne a osobnostné vybavenie pani Hanzelovej a Baloghovej či iných podobných „žurnalistov“ sa prosto nezmení. Jediné čo v ich práci rozhoduje je spôsobiť čo najväčší škandál a je úplne jedno či sú informácie pravdivé.

   Marcel F.: Ak môžem povedať, určite je tento pán perfektný lekár vo svojom obore na ktoré má atestácie, ale mal by sa venovať veciam vo svojom obore v ktorom je fachman a odborník, a nemal alebo povediac by sa mal dištancovať politiky. Traubner bol a je výborný lekár. Lenže tiež má svoje maslo na hlave keď pred ním nikto ani len nemohol zapochybovať o holokauste. Tam už z neho veľký demokrat nebol. A vtedy mu šli po ruke všetky médiá. Situácia sa obrátila a on si dnes „užíva“ pozornosť médií z druhej strany mince. Tak to už býva. Tej jeho sexuálnej afére samozrejme neverím, ale by ma zaujímalo koho a čím nas.l keď takúto hovadinu na neho vytiahli.

 

Treba priznať, že profesor Traubner naozaj vehementne potláčal slobodu slova, nálepkoval každý nepohodlný názor za „fašistický“, či ho nálepkoval podľa manuálu spoza oceánu ako „nenávistný prejav“ a bezhranične sa zastával takej aberácie nášho politického systému, ako bol usvedčený podvodník a úžerník Kiska v prezidentskom paláci.

Aj do mňa pán profesor ryl, poúčal, snažil sa umlčať môj kritický názor. Ale to neznamená, že sme prestali byť priateľmi a že sa ho nezastanem, keď si na ňom novinárski trpaslíci cvičia manuály manipulácie spoločnosti podľa návodov spoza oceánu, čo sem priniesla večná slečna Baloghová. Pán profesor bol celkom isto bezmedzne veriacim čitateľom propagandistického plátky SME, už sa poučil. Hoci som nikdy nebol jeho pacientom a ani mi nijako zvlášť nepomáhal, ako mnohým iným známym osobnostiam, považujem za samozrejmé, ozvať sa na obranu zdravého rozumu.

A čo vy?

 

Gustáv Murín, nositeľ novinárskej Ceny V.M. Krameria za rok 2020

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271246x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy