Založ si blog

100 dní Matovičovej plačko-vlády

Súčasná vládna koalícia sa na vládu chystala už pred štyrmi rokmi. Mali teda dosť času sa na jej reálny výkon pripraviť. Tvrdili, že oni budú „iní“ a prinesú radikálne „zmeny k lepšiemu“. Tak si porovnajme tie ich predvolebné sľuby s realitou:

 

Boj proti mafii: Matovič mal desať rokov v parlamente  slovo „mafia“ snáď v každej tretej vete sprevádzané penou u úst, ako ju vraj nenávidí. Výsledok je, že predsedom parlamentu je usvedčený mafiánsky kumpán, ktorý sa v podsvetí pohyboval celé roky a prestal s tým, až keď bol v roku 2011 zatknutý Piťo Ondrejčák, s ktorým sa delili o Krištúfkovú, čo riešili spoločným „chlapským výletom“ na Kubu. Tento pán menom Boris Kollár priviedol do parlamentu svoju frajerku, ktorá je svetovou rekordérkou v zahrievaní mafiánskych postelí (vždy, keď jedného zastrelili, čírou náhodu vhupla do postele inému atď. atď. atď. a asi by pokračovala, ale sa jej minuli, viď Piťo). To Matovič akosi prehliadol a s Boriskom je veľký kamarát, tak si rozumejú.

 

Morálka: Matovič vykrikoval (opäť príležitostne s penou u úst), ako prinesie do politiky novú morálku. A máme tu škandál s plagiátorstvom Kollára aj jeho maf-frajerky Krištúfkovej (jej frajer Piťo „vyštudoval“ podobnú vidiecku vysokú školu). Obaja (a celá „Sme rodina“, v skutočnosti „Môj hárem“) predtým jačali na Danka, že má pre ďaleko menší, až fiktívny prehrešok odstúpiť z postu predsedu parlamentu, ale teraz Matovič vyhlásil, že podstatnejšia, než morálka je ich udržanie pri moci! Pritom je nad slnko jasné, že Kmotrík založil vidiecku „vysokú školu“ ako tlačiarničku na diplomy pre každého, kto si zaplatí, a predstava, že Kollár s Krištúfkovou (a aj Pčolinský) chodili v Skalici štyri roky pravidelne a denne na prednášky a cvičenia, je bizarná. Sám Kmotrík vo vlastnej fabrike na diplomy prišiel k titul docent?!! Tak aká morálka?

 

Odbornosť: Matovič sľuboval, že v jeho vláde budú samí odborníci. Tak sa na to pozrime.

Ministrom školstva sa stal kaderník Grohling. Ten asi bude vybraným zaslúžilým učiteľkám robiť trvalú?

Ministrom zdravotníctva sa stal náboženský fanatik, ktorý má plné ústa Satana a tvrdil, že do štátnych funkcií majú ísť prednostne kresťania, lebo tí sú už vybraní samotnými Bohom. Za prvých sto dní jeho úradovania opustilo vysoké funkcie dvanásť skutočných odborníkov a nahradil ich napríklad lesníkom?!! A vedúci operačného strediska záchraniek musel skončiť bez udania dôvodu, aby ho mohol bez výberového konania (ktorého kritéria nespĺňa) nahradiť asi len Bohom vyvolený „dohodár“.

Minister pôdohospodárstva bol nepochybne statočným zamestnancom v Štátnych lesoch, ale svoj rezort riadi ako diletant po telefóne, ktorého jedinou výhodou je, že sa tak jeho voluntaristické nápady nedostanú na papier.

Perlou je podpredseda vlády na všetko, Štefan Holý, ktorý ako Boriskov kamarát dostal moc dohliadať na transparentnosťou právnych služieb štátu. Cap sa stal záhradníkom, lebo podľa Plus 7 dní Holého firma vyúčtovala ŽSR až 299 tisíc eur za analýzu, ktorú objednávate odmietol zverejniť! Transparentnosť vesmírnych rozmerov…

Remišová má vo vláde na starosti investície a informatizáciu. Svoju kvalifikáciu bábko-herečky potvrdila dramatickou tlačovkou, kde vyhlásila, že počítačová sieť štátnej správy bola odpočúvaná. Jej nadriadený, premiér Matovič, to hneď vyhlásil za škandál storočia. Už o tom ale nehovoria, lebo Remišová zjavne predviedla svoju nekompetentnosť a neznalosť veci. A je ticho…

Remišová si zrejme vzala príklad od svojho nadriadeného Matoviča, ktorý sa prvé týždne jeho ne-vlády nevedel nabažiť nekonečných tlačoviek, až vznikol dojem, že bude krajinu viesť po stojačky od plačovky k plačovke. Tento pán dodnes nemá hovorkyňu, lebo by asi nezniesol, aby mu kradla čas, kedy sa môže producírovať pred novinármi.

Matovič si pletie black-out s lock-out-om, ale bez ohľadu na správny termín priviedol Slovensko do „out-u“, čím na pokraji kolapsu získalo ním inšpirované označenie „Námatkovo“.

Matovič mal ambíciu dostať Slovensko na špicu krajín v boji s korona-panikou spočiatku na vlastnú päsť, ale postupne zisťoval, že by potreboval na niekoho aj zvaliť vlastné lapsusy, tak z Krízového štábu urobil nebadane KVÍZový štáb, o ktorého zasadnutiach a konečných rozhodnutiach za celé tri mesiace neexistuje žiadny záznam, lebo zabudli menovať tajomníka?!!

Matovič svojimi nekompetentnými, zato dramatickými vyhláseniami ku korona-panike naplnil skutkovú podstatu šírenia poplašnej správy a to tak úspešne, že akási jeho poslankyňa už po odvolaní núdzového stavu v televíznych novinách 19.6.2020 vyhlásila, že máme počítať aj s tým, že budeme povinne „nosiť rúška  doživotne“???

Matovič horoval za bankové odvody, teraz na čele vlády vyhlasuje , že „prehliadol“ a to isté označuje za Potemkinovu dedinu atď. atď. atď.. Znalci iste doplnia desiatky ďalších jeho protichodných vyhlásení nedôstojných predsedu vlády Slovenska…

Takto by sme mohli pokračovať ministerstvo po ministerstve naprieč „vládou zmeny“ v duchu článku, ktorý sa nad týmito „odborníkmi“ zamýšľal otázkou „Je to vláda amatérov alebo diletantov“?

 

Boj proti rodinkárstvu: Tu máme vzorné príklady.

„Frajerka“ Sulíkovho syna sa stal ministrom školstva???

Kollár priviedol do parlamentu takmer celý svoj hárem a z maf-frajerky Krištúfkovej sa pokúsil urobiť splnomocnenkyňu vlády (asi poverenou pre rodinkárstvo?) .

Minister vnútra Roman Mikulec je podľa Hospodárskych novín podozrivý z rodinkárstva. Firme svojho otca mal dopomôcť k štvorročnému kontraktu za 2,5 milióna eur. Zákazku na stráženie objektov vojenskej rozviedky získala Súkromná bezpečnostná služba Mipol patriaca otcovi bývalého šéfa vojenských tajných a súčasného ministra vnútra za OĽANO.

Partnerka ministra obrany Naďa sa okamžite stala hovorkyňou jeho kamaráta, ministra vnútra. Naď to ospravedlňuje jej odbornosťou. Ale veď to isté hovoril tí pred ním! Takže „zmena-nezmena“ a nič nové pod slnkom…

A rodinka politicky multi-talentovaných Pčolinských je kapitola sama pre seba.

Nie sú sami: Peter Pollák – poslanec NR SR v rokoch 2012-2016 za OĽANO, splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a poslanec EP od roku 2019, je otcom Petra Polláka ml., poslanca NR SR od roku 2020 za OĽANO. Podarená rodinka…

 

Skoncujú so straníckymi nomináciami:

To dosiahnu vraj tak, že prednostov 72 okresných úradov si vyberie Matovičova biznis-stranička.

Rozhorčenie médií nad týmto nápadom odbil Matovičov kamarát Borisko vyhlásením, že on si takto poobsadzuje všetky okresné stavebné úrady v krajine nominantmi svojej vlastnej biznis-straničky.

 

Boj proti byrokracii:

Tu sa Matovičova ne-vláda vyznamenala napríklad tým, že Remišovej zriadila jej osobné „ministerstvo  všetkého“. Prijatím nových byrokratov boj s byrokraciou dostane iste nové, nevídané rozmery.

 

Boj proti plytvaniu štátnymi prostriedkami:

Matovič sa predviedol hneď prvé dni jeho „dočasnej vlády“ (ako sa preriekol na tlačovke 22.6.2020) víkendovým nájazdom na Úrad štátnych hmotných rezerv. Vykričal vedeniu, že nemá nič na sklade (lebo to po správnosti rozdistribuovali) a to čo tam našiel, chcel nahádzať do Dunaja. Vzápätí jeho vláda realizovala predražený nákup rúšok , kedy kúpili menej za vyššiu cenu. Úžasný logický kotrmelec, ktorý Matoviča vôbec nezmiatol, lebo vraj v konečnom dôsledku vynaložila jeho vláda menej peňazí???

 

Zneužívanie postavenia ústavného činiteľa:

Kto by veril tomu, že multitrtko sa zmení po tom, čo si dá oblek a sadne si na miesto predsedu parlamentu? Kto vie, ako je to s jeho závislosťou na sexe, vďaka ktorej vraj robí spontánne konkurzy medzi mladými adeptkami vo svojej kancelárii na funkciu kohokoľvek a ako k tomu prispieva jeho závislosť na drogách??? Pani Hanzelová, Tódová, komsomolka Sobotienková – kde ste, prečo mlčíte?

 

Skoncovanie s multifunkčnými poslancami:

Matovič nielen kritizoval, ale priam sa vysmieval z toho, ako niektorí poslanci zvládnu dve aj tri iné funkcie hlavne v komunálnej politike. Len čo ovládla nová koalícia parlament, už sa o kumulácii funkcií jej poslancov nehovorí. Načo…

 

Príkladný zlosyn Ficovho režimu, Kočner: Čo i len zdvorilé prehodenie pár viet s ním pri raňajkách v turistickom rezorte na Maledivách malo podľa Sulíka diskvalifikovať Bugára navždy s politiky. Počujeme dobre, to hovorí Sulík??? Ten Sulík, ktorý sa stretával s Kočnerom na dennej báze, Kočnerovi vynášal správy z parlamentu a informoval ho on-line o hlasovaniach, ktoré mali byť aj Kočnerom za mastné úplaty manipulované? Maf-frajerka Krištúfková bola na Kočnerovej jachte a preto sa vzdala len navrhovanej funkcie splnomocnenkyne vlády. A čo pán Sulík, ako minister hospodárstva, jeho sa to netýka?

Ešte bližšie bol Kočnerovi jeho pobratim z podsvetia Kollár. Dokonca spolu robili kšefty na Donovaloch. Nechce si Borisko zobrať príklad z jeho vlastnej straníckej maf-frajerky?

Matovič sám strávil tri hodiny v dôvernom rozhovore s Kočnerom. Čo riešili tak dlho verejnosť ani netuší, lebo Matovič je zrejme vzácna výnimka osoby, čo sa s Kočnerom bratala s odporom? Kde je naša žltá tlač, aby to s rozhorčením odsúdila?

 

Anti-Penta:

Matovič oblúznil svojich voličov tvrdením, ako s Pentou zatočí. Ale Hačák stále ťahá v pozadí za nitky aj tejto vlády a penťáci sú dosadzovaní do významných vládnych funkcií.

 

Boj proti fašizmu:

Príkladom podľa Matoviča bude OĽaNO s ambíciou dosiahnuť početné členstvo podľa Matovičovho vzoru v NSDAP. Ak by to niekto nevedel, tak ide o nacistickú stranu Adolfa Hitlera…

 

Tristná bilancia

   Bývalá premiérka Radičová v rozhovore pre Slovenské rádio 19.6.2020 vymenovala celý rad činov Matovičovej vlády, ktoré sú v priamom rozpore s ich vlastným vládnym vyhlásením. Ale veď staré slovenské príslovie vraví: Sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú…

Matovič vyhlásil, že jeho vláda vstúpi do histórie. To sa podarilo: on sám je vzorom, lebo ľudová tvorivosť mu za necelý mesiac v funkcii pridelila najviac nelichotivých prezývok zo všetkých politikov v doterajšej novodobej histórii slovenskej štátnosti. Vedie tiež vládu, proti ktorej sa konali protestné demonštrácie v rekordne krátkom čase. A treba mu pripísať na účet aj to, že sa do verejného diskurzu vrátil politický humor v kontraste s minulými trápnymi pokusmi Šútovca o karikatúry Fica. Napríklad fotomontáž Matoviča s Mikasom ako Laurelom a Hardym je proste rozkošná.

Predstavitelia vládnej koalície sa už od prvých dní ich vlády správali, ako keď nezdarné decká vtrhnú do cukrárne bez dozoru dospelých a samé nevedia uveriť, že sa teraz môžu napchávať (mocou) bez obmedzení. Ako už vieme, Matovič sa sám preriekol, keď verejne vyhlásil, že on je „dočasný premiér“. Má to historickú súvislosť. Mnohí asi netušia, že termín „sto dní vlády“ vznikol za Napoleona, ktorý sa vrátil k moci naozaj len na sto dní, aby skončil konečnou porážkou pri Waterloo. Matovič má za sebou tých sto dní, ostáva len otázka, kedy ho o tú jeho „dočasnú premiérsku funkciu“ pripraví jeho vlastné Waterloo…

 

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278914x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy