Založ si blog

Po Matovičovi potopa – marketing pre vírus

Áno, v tomto je covid unikátny. Až tak, že z toho vznikla anekdota, ako sa háda chrípka s covidom, kto je nebezpečnejší. A chrípka to ukončí slovami: „No, ja som nebezpečnejšia, ale ty máš neskutočný PR.“

Obálka knihy

Obálka knihy

 

Matovič ako strašivták

   Bolo by to veselé, keby to nebolo smutné. Z takéhoto komického základu totiž histrión so zjavnými psychickými problémami a sklonmi k mesiášstvu (čo je tiež diagnóza) vyvodzuje závery v špicľovaní občanov a vyslaní armády do ulíc na ich zastrašenie.

Samozrejme, tento plagiátor bez solídneho vzdelania vo svojej jednoduchosti chápe, že to musí nejako zdôvodniť a tak prišiel s televíznym vyhlásením, že vírus je 10-násobne smrteľnejší, než chrípka??? Túto evidentnú lož, usvedčil profesor Krčméry v TV správach 28.9. RTVS, kde mal nezvykle dlhý vstup s evidentnou úlohou zachrániť kožu týchto bezcitných sociálnych experimentátorov a pritom nechtiac usvedčil Matoviča zo šírenia poplašnej správy. „Smrtnosť“ na covid je u nás totiž unikátne nízka, navyše tí ľudia neumierajú na samotný vírus, ale na iné svoje chronické ochorenia, ktoré covid znásobuje oslabením imunity pacienta. Koniec-koncov, môže si to každý spočítať aj sám: máme 61 obetí na 5 600 liečených, či 14 000 aktuálne pozitívnych = 1,08, resp. 0,43. Celosvetovo je to podľa WHO pod 1,0 až 3,4. Rozhodne menej, ako v prípade bežnej sezónnej chrípky, nehovoriac o ďalších chorobách. Čiže čistá lož. Matovič klamal 10-násobne…

Ešte horšie je, že predseda unikátnej selfie-vlády šíri medzi obyvateľstvom neistotu, lebo okrem toho, že klame, populisticky mení svoje rozhodnutia, či všetko na občanov a ak ho niekto usvedčí, že sa zmätkársky (viď https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/ako-sme-pokazili-bluzniacemu-premierovi-jeho-naivne-predstavy?) rozhoduje na základe nezodpovedne nepresných údajov (ako na to upozornil najnovšie už aj Sulík, čím len dal za pravdu tomu, na čo som upozorňoval od začiatku), útočí a uráža hlava-nehlava. Občania sú zneistení aj tým že každú chvíľu hlása niečo iné. Čo ale môžeme čakať od nevzdelaného plagiátora, ktorého politická kariéra stojí na lacných gestách a obsedantnej seba-prezentácii? To všetko sa podujal v uvedenom televíznom rozhovore zachrániť práve profesor Krčméry. Spomeňme si, že on už pred niekoľkými mesiacmi odišiel z Ústredného krízového štábu. Asi nie náhodou a asi prišiel aj na to isté, čo konečne odhalil Sulík – že sa tam zišla zúfalá spoločnosť úradníkov, ktorí „varia z vody“ podľa jediného údaju, ktorý je s veľkou pravdepodobnosťou falošný. Ibaže medzičasom dostal profesor Krčméry Štátnu cenu J.M. Hurbana a nehanbil sa ju prevziať z rúk mafiánskeho kumpána, jediného majiteľa háremu na Slovensku a úchyla v jednej osobe. A čo by nebral, keď to obnáša viac ako 27 000 eur do vačku? Tak prečo by sa hanbil skúsiť zakryť absurdné „opatrenia“ Matovičovej selfie-vlády v minulosti prázdnou frázou, že máme na všetky tie prešľapy zabudnúť a „zomknúť sa“ okolo autorov tých absurdít? Teda tých, čo ho takto odmenili? Veď stále platí slovenské porekadlo „Ruka ruku myje“, či?

 

Neblahá úloha médií

   Nešťastie predáva – to je smutný, ale pravdivý, slogan bulvárnych médií. Žijú zo sĺz – smútku, či šťastia, všetko jedno, len nech to sype. A tak sme sa aj zo správ TV JOJ, 2.10., hneď v prvej vete dozvedeli lož – na koronu vraj zomrelo 3x viac ľudí, než na bežnú chrípku. Pritom u nás chrípka skosí priemerne 800 ľudí ročne!

V rámci strašenia covidom tieto média šíria aj také perly ducha, že kto sa ním infikuje, má doživotne poškodené pľúca. Je to absurdné a hlavne sa opäť ukazuje, že účelové strašenie predáva. Veď tí kto v minulosti „prechodili“ chrípku riskovali poškodenie srdca formou Angina pectoris, ale zato ešte nikto nevyhlasoval núdzový stav!

A tak sme denne zavaľovaní záplavou správ a srdcervúcich príbehov, ktoré majú urobiť covidu to povestné PR. Ale to sú komerčné médiá, nech. Hrozné však je, že na tejto vlne sa vezie aj „najdôveryhodnejšie“ spravodajstvo RTVS!!!

Je hrozné počúvať ako rozhlasový hlásateľ v ranných správach Rádia Slovensko priam jasavo oznamuje, že máme UŽ ďalšiu obeť covidu, pričom zamlčiava obete iných chorôb, ktoré medzičasom zomreli. A aj tie obete covidových opatrení, ktorým sa nedostala včas zdravotnícka pomoc. Na základe tejto umelo vyvolanej hystérie sú totiž zdravotnícke kapacity zahltené prípravami na prípravu a manévrami s lôžkami. A to sa ešte neozvala krajská hygienička zo Žiliny, ktorá v prípade vtáčej chrípky v roku 2005 vydala starostom obcí pokyn na vyhľadávanie vhodných plôch pre MASOVÉ hroby?!!

Ale je to horšie. Šoumen Matovič v okamihu, keď pochopil, že mu tečie do topánok, urobil ďalšie svoje lacné populistické gesto a zvolal zasadnutie vlády ohľadne „záchrany kultúry“ na 6:00 ráno. Od marca, teda celých sedem mesiacov, pre tú kultúru nepohli prstom a teraz narýchlo hneď-a-hneď vymýšľajú spásu tesne pre kolapsom tej istej kultúry?!! Ale popri tom  v tichosti odsúhlasili aj „boj“ proti údajným „dezinformáciám“. Rozumiem teda správne, že aj na umlčanie tejto informácie, že trestuhodne dlho nekonali na záchranu slovenskej kultúry a zakrývajú to takýmto teatrálnym gestom á la Matovič?

Následky sa už dostavili, článok usvedčujúci Matoviča zo šírenia poplašných správ a neistoty medzi obyvateľmi v Pluske už vymazali (viď https://www1.pluska.sk/index.php/spravy/z-domova/ludom-matovicom-dochadza-trpezlivost-treba-mu-zakazat-jedinu-vec-radia-odbornici-). Rovnako dopadol aj ďalší článok (viď https://www1.pluska.sk/index.php/spravy/z-domova/matovica-to-poriadne-vali-nalozil-mu-aj-elitny-expolicajt-to-co-on-vie-vie-kazdy-). Sme krok od cenzúry. Veď na nás všetkých (pred tým to bolo len na zdravotníctvo) uvalil Matovič núdzový stav a posiela armádu do ulíc, aby vynútia jeho zmätočné rozhodnutia, ktoré sú dnes také a zajtra budú iné. Ale cenzúra to istí…

 

RTVS vzorne kolaboruje

   Vedenie RTVS zjavne a okato obchádza fakt, že my občania Slovensko, ako výluční koncesionári, si platíme ich SLUŽBY. RTVS však od príchodu selfie-vlády neslúži nám, ale záchrane niektorých vedúcich funkcionárov pred čistkami „zmenárov“ (na ktoré na ich úľavu stále ešte nemajú čas, a možno ani mať nebudú). A tak slúžia zlu v zmätenej verzii Matoviča.

Tak nás jedno ráno (konkrétne 28.9.) Petra Bernasovská oblažila extra-reláciou na obranu Matovičovej selfie-vlády proti „hoaxom“. A pozvala si na to známeho udavača Smatanu. To, že ten netuší, že základným ľudským právom je sloboda prejavu, neprekvapí. Takých usilovných samozvaných udavačov sme zažili dosť za komunistickej vlády. A táto najnovšia preberá všetky neduhy boľševickej logiky jedinej správnej pravdy. Ale že o slobode slova netuší nič pani Bernasovská? To jej vážne treba pripomenúť, že podľa Zákona č.532/2010 je RTVS povinná poskytovať „nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie“?!! A to čo predviedla s udavačom Smatanom sa tejto povinnosti arogantne vysmieva! Ako to, že ste zabudla na povinnú vyváženosť rozhlasového spravodajstva aj publicistiky, kde máte povinnosť vypočuť aj druhú stranu? Toto nie je po prvý krát, keď šírite pomýlenú štátnu propagandu v okamihu, kedy sa vedenia štátu zmocnila politická zberba na čele so Zmatkovičom, Sasankou a Úchylom. Raz sa za túto nadprácu budete hanbiť, milá pani!

Pritom sa pani Bernasovská mohla pokojne obrátiť na Dr. Bukovského, ktorý celé roky denne hovoril v tom istom rozhlase. A už nehovorí, aha, hopla, chybička?!

Doktor Igor Bukovský sa pravidelne vyjadroval v Slovenskom rozhlase k zdravej výžive, ktorá môže často pomôcť pri obezite, pri kardiovaskulárnych, rakovinových či iných ochoreniach, ktoré podstatne viac trápia občanov SR ako Covid-19.  Ale Igor Bukovský vyvolaním diskusie v súvislosti s koronavírusom nezapadol do štátnej propagandy. Trúfol si zažalovať Matoviča za jeho šírenie bludov o covide a ohradiť sa voči dezinformáciám šíreným denníkom N ako Nádor (nikto ho nečíta, ale metastázuje cez kolaborantov do serióznych médií a intoxikuje tak neo-liberálnou propagandou obyvateľstvo tejto krajiny). Slovenský rozhlas, v ktorom mal Bukovský pravidelnú rubriku o zdraví a životnom štýle dostal zo dňa na deň stopku?! Ja som bol proti tomu, aby každodenne obsadzoval éter len on, ale tento vyhadzov, to teda nie! Toto zaváňa boľševickými metódami. A kvôli komu? Kvôli vláde „amatérů a idiotů“ (podľa českého komentátora) na čele s „bláznem z Trnavy“?!! Ako hovorím, pani Bernasovská, raz sa za túto svoju falošnú propagandistickú nadprácu budete hanbiť…

Každú hodinu nás na Rádiu Slovensko varujú pred dezinformáciami a každú hodinu nás kŕmia ďalšími!!! Pretože, ak by to mysleli vážne s bojom proti dezinformáciám, tak by na prvom mieste mali odsúdiť dezinformácie šírené Matovičom (príklad sme si uviedli v úvode). Podľa rozhlasových propagandistov vraj treba dať bodku za šírením hoaxov. Výborne, a kedy odmietnu šíriť výplody Matoviča, ako ich najväčšieho šíriteľa?!

 

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301300x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy