Založ si blog

„Matovičove komando“ zasahuje!

V zúfalej snahe udržať sa pri moci rozpútala „koalícia zloby“ špiónomániu. Ale podľa českého analytika Andora Šándora je odsúdeniahodné aj to, keď niekto verbuje špióna proti záujmom Slovenska z ktorejkoľvek strany! Tak, koľko ich tu máme zo západných rozviedok a koľko napríklad z Ukrajiny? Uvážme to spolu:

 

Čo vyčítajú slobodným médiám?

   Tie slobodné médiá, čo najviac usvedčovali „koalíciu zloby“. označili za:

Proruské“ – Ide o čistý nezmysel, ktorý nevedia ničím podložiť, tak len zneužívajú svoju moc, ako to dokladovali iné slobodné médiá na príklade nespravodlivo a protiprávne blokovaného portálu Hlavné správy. Selfie-váda plagiátorov likviduje slobodné médiá a s tým aj ľudské právo na slobodu prejavu pokútne a protiústavne s pomocou chránenej parlamentnej dielne hlasovacích robotov. Majú však smolu v tom, že slovenská spoločnosť je konzervatívna a nenasleduje ich fanaticky extrémne štvavé kampane.

Dezinformačné“ – Celý slovník na umlčanie slobody slova (viď „hoaxy“, „fake-news“, „toxické informácie“, či „dezinformácie“) nemajú z vlastnej hlavy. To je evidentne práca niektorých západných tajných služieb a tzv. think-tankov na zadanie Globalizačnej kliky. Tú vystrašilo, že internetové médiá a sociálne siete sa im vymkli spod kontroly. Títo naši žltí písači (veď novinárska etika im nič nehovorí) to len papagájujú a démonizujú. A práve preto, že ide o západný produkt, autori prehliadli paradox, že bez cielenej dezinformácie o údajnej smrti študenta Šmída by nebola Nežná revolúcia, a ani nič, čo prišlo potom. Veď sú to hlavne s „koalíciou zloby“ spriahnuté žlté médiá, čo nás zaplavujú dezinformáciami vlastnej výroby, najneuveriteľnejšími klamstvami a jednostranným čierno-bielym spravodajstvom za účelom negatívnych emócií, až hejtovania voči nimi vybraným živým terčom. Erudovaný publicista a mediálny analytik Pavol Dinka tieto ich odsúdeniahodné porušovania elementárnej novinárskej etiky zmapoval v knihe „Žurnalisti – lovci vo svorke“ (vyd. PO Matice slovenskej) už v roku 2010 v rozsahu 342 strán! A koľko by tých strán, usvedčujúcich ich zo zámerných dezinformácií a informačných manipulácií, bolo podnes?! Veď čo za hnoj za ten čas nakotil len samotný zakomplexovaný profi-hejter Schutz! Nad jeho žlčovitými výlevmi duševného maloroľníka (viď: „neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku“ alebo „to nie sú ľudia, ale dobytok“) sa dokonca výnimočne obrátil žalúdok už aj jeho šéfke, večnej slečne s americkým výcvikom Baloghovej! Ale samozrejme, že tohto patologického hejtera hneď aj pochválila, lebo na hejtovanie vybraných skupín obyvateľstva je ako stvorený! Tých špinavostí bolo toľko, že občania odmietli čítať SME, až sa táto fabrika na politické lži dostala na pokraj morálneho, ale hlavne finančného bankrotu. A kto ich zachránil?! No predsa tá SME-čkom tak nenávidená Penta, ktorú celý čas usvedčovali z najväčšej krádeže nášho spoločného majetku v kauze Gorila!!! A ani pánovi Schutzovi sa nehnusilo obrátiť kabát a lízať labu chlebodarcom už len tým, ako ich okamžite prestal spomínať. Takže o Pente prestali novinárski žobráci zo SME písať, ale nie o kauze Gorila! Zo všetkých tých nakradnutých miliárd im predsa ostalo heslo „leboFico“ a jeho jedna vypitá cola, čo mleli dokola, dokola a melú dodnes!

Zahraničné financovanie“ – v našej so zlom kolaborujúcej RTVS je naozaj zázrak, že bývalý minister kultúra Maďarič mohol vysloviť očividné bez toho, aby ho okríkla na smrť vystrašená moderátorka. A síce, že celá žltá tlač je kompletne financovaná priamo, či nepriamo zo zahraničia. Takže papagájuje to, čo si jej zahraniční chlebodarci prajú. Zvlášť absurdná je táto výčitka z úst predstaviteľov „koalície zloby“, keď si uvedomíme podozrivé financovanie celej Kuciakiády, čo sa nesmelo vyšetriť, takže Šeliga a spol. zrejme mali čo tajiť. To vyšetrovanie umelo zastavil generálny prokurátor Čižnár, ktorému sa za to odvďačili tým, že ho vyštvali nielen z generálskeho kresla, ale aj z prokuratúry vôbec. Veď aj dnes zabudnutý Kovařík robil pre túto politickú zberbu psie kusy a keď sa to malo vyšetriť, hodili ho pre záchranu svojich biednych kariér cez palubu. A kde zobrala provinčná právnička s falošným „skládkovým príbehom“ fakticky bez príjmov na tú opulentnú predvolebnú kampaň a čo ten podvod s vedeckým predskokanom, čím obišli limit nákladov na jej vlastnú predvolebnú kampaň? Toto všetko potrebujú mediálne prekryť podľa slovenského príslovia „Zlodej kričí, chyťte zlodeja“. A komu to zahraničné financovanie vyčítajú? No predsa slobodným médiám, ktoré sa prísne odstrihli od všetkých iných zdrojov, a na ktorých chod sa skladali každý mesiac ich verní poslucháči, túžiaci sa dozvedieť pravdu, biedne zakrývanú žltou tlačou.

    Nenávistné prejavy: Okázalo odsudzujú nenávistné prejavy a pritom nenávistný slovník vniesli do verejného priestoru oni na čele s Matovičom (s rekordom prezývok od naštvaných občanov), ktorý tu hejtuje utrhnutý z reťaze viac ako desať rokov, najskôr v opozícii a teraz zneužitím vládnej funkcie. A nasledujú ho ďalší politickí mopslíci! Čím väčšia politická nula, tým viac jačí. Čím bezvýznamnejší politický mopslík, tým besnejšie šteká. Také zjavy ako zbesnený Osuský, zmätená Remišová, ultravulgárny poslanec Krupa, nedoštudovaná a tým aj primitívna xenofóbka Nicholsonová, či politicky odpísaný komsomolec Šeliga sa predháňajú, kto zavalí väčší ideologický smrad. Dokonca aj slečne Čaputovej musí jeden z našich najskúsenejších priemyselníkov, Soták, vysvetľovať, že jej nenávistné prejavy voči triezvo uvažujúcim občanom i politikom túto krajinu zruinujú. Viacerí z menovaných výrokmi na tému vojny na Ukrajine napĺňajú trestné činy § 423 Hanobenie národa, rasy a presvedčenia a § 424 Podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Kedy im prokuratúra pripomenie aj § 421 Trestného zákona v znení: „Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov“? Veď tá ich okázalo šírená nenávisť sa podľa očitého svedectva už prenáša aj na naše deti! A na túto devastáciu verejného priestoru ich koaličným politickým hejtovaním zákony neplatia?

 

Aká je skutočnosť v médiách inde?

   Len čo sa pozrieme na americké médiá, a čiastočne aj české, nevychádzame z údivu:

Dlhoročná spravodajkyňa vojnových konfliktov otvorene v jednej z amerických televíznych staníc hovorí, že oficiálna vládna propaganda šíri o vojne na Ukrajine, ale hlavne o jej príčine a následkoch celý ohňostroj dezinformácií. A, napodiv, toto verejné vyhlásenie si nikto v USA netrúfol nazvať „ruskou propagandou“. Prečo sa takto nedá priestor, napríklad tejto moderátorke, u nás v RTVS, či inom médiu? Sme pápežskejší od Pápeža?

Voľne dostupná je aj prednáška amerického analytika o zámernom rozoštvávaní Ruska a Ukrajiny, ako oficiálneho napĺňania rozšírenej tzv. Monreovej doktríny.

Jedna z amerických TV staníc priniesla reportáž o vražedne nebezpečných amerických bio-laboratóriách na Ukrajine finacovaných z USA vrátane priznania amerických vládnych predstaviteľov reprezentovaných Nulandovou. Z tohto sa asi našim „lovcom dezinformácií“ zavarí karburátor. Údajná dezinformácia o existencii týchto smrtonosných laboratórií sa ukázala pravdivou, a oni sa ukázali ako podvodníci fabrikujúci hon na čarodejnice. Nemali by si týchto našich „lovcov dezinformácií“, vrátane vedenia NBÚ, začať všímať tí posledí statoční vyšetrovatelia našej, na Matovičov obraz spotvorenej, politickej polície NAčeKA?

Na dezinformácie šírené z Washingtonu a západnými médiami obecne, čo nekriticky preberajú aj naše médiá, upozornil aj Larry S. Johnson, ktorý je veteránom CIA a Úradu pre boj proti terorizmu ministerstva zahraničia USA. Tomuto odborníkovi nesiahajú naši tiež-odborníci, nehovoriac o vládnych palgiátoroch, ani po päty. A preto sa takýchto vecných analýz zo Západu boja! Tie zakázať nemôžu…

Vecné a dôveryhodné analýzy o situácii na Ukrajine sa dozvedáme aj z Českého rozhlasu (tí sa tuším z toho tak vystrašili že to síce odvysielali, ale vzápätí sa za to odvysielanie ospravedlnili?!), ale aj Prima-news, kde dali priestor názorom vojenského odborníka Martina Kollera.

Západná tlač píše otvorene o nezdarnom Bidenovom synovi, čo si s pomocou otecka robil kšefty na Ukrajine, a otecko ho aj z Bieleho domu naďalej kryje. Pri usvedčovaní Bidenovho syna zo spolufinancovania smrteľne nebezpečných vojenských laboratórií na Ukrajine seriózna západná tlač neváha citovať ruské zdroje – a nikto ich za to neuráža absurdnými nálepkami!

Takže už aj v Čechách a najmä v USA slobodne diskutujú a kriticky komentujú najmä účasť USA v nastalom vojnovom konflikte, ako „advocata diaboli“, čo spáchali už s Gruzíncami a Arménmi na ich vlastnú škodu. Tam teda kritické hlasy zaznievajú na najvyššej mediálnej úrovni a nikto si netrúfa to nazvať „pro-ruskou propagandou“. Keby niekto zopakoval to isté u nás okamžite mu túto nálepku prifaria strachom z úpadku preferencií zbesnení koaličníci a s nimi spolčená žltá tlač. Výsledok? Jasne to dokazuje, že tu vôbec nejde o Ukrajinu, ale o tie klesajúce preferencie koalície „zmeny ku katastrofe“, ktoré vedú k zámerne oficiálne vyvolávanému honu na čarodejnice, ako som pred tým už včas varoval.

Z posledných síl nasadzuje táto „koalícia zloby“ za podpory slečny prezidentky demagógiu, vojnové štvanie, brutálnu vulgaritu, nenávistné prejavy a to všetko ako delostreľbu, čo má zrejme pripraviť pôdu na vojenskú cenzúru. A oni neprestanú, bude to horšie…

 

P.S. V diskusii k tomuto článku zaznel jeden podnetný názor. Paradoxne je to anonym, čo si vybral dvoch mnou citovaných autorov, pričom som ich uviedol viac a ďaleko viac ich v USA a čiastočne aj v Čechách hovorí INAK, než je u nás obecne pretláčané, ako jediný prípustný názor, čím tie názory zužuje do oficiálne vymedzených bariér a napádaný je každý, kto si trúfne hľadať iný pohľad aj za cenu, že sa bude mýliť. Tak teda odpovedám:

Vďaka za názornú ukážku totálneho nepochopenia, čo je to sloboda slova a prečo je taká dôležitá, že sa považuje za ľudské právo. Ja NIE SOM expert na Ukrajinu a preto sa zásadne nevyjadrujem k aktuálnej situácii (ale len upozorňujem na historické analógie, ktoré sú už časom overené a overené je aj to, že sa história opakuje – viď rovnaký scenár farebných revolúcií, rovnaké provokovanie Ruska cez Gruzínsko a Arménsko) jednoducho preto, že nemám žiadne iné, než verejné zdroje a vo verejnom priestore u nás prebieha klasická jednostranná propaganda práve pre nepochopenie slobody slova. Ale témou slobody slova a médií sa zaoberám už polstoročie, ako zaslúžilý veterán PEN International, a aj prakticky, ako publicista, i teoreticky ako pedagóg. Vy ste si vybral jedno-dve mená a idete ich usvedčovať, že majú SVOJU pravdu, odlišnú od tej Vašej. Ja ani jedno neobhajujem z hľadiska obsahu, ja tu uvádzam celý rad osôb, ktoré sa v USA a Čechách vyjadrujú INAK, než jednostranne, a v TOM je tá sloboda slova. A tá nie je bezúčelová, tá zabezpečuje, že nielen môže slobodne vyjadriť každý svoj názor, ale že si každý občan môže slobodne VYBRAŤ, ktorému verí. Pri Vašej logike by sme nemohli slobodne voliť, lebo by ste cenzuroval o čom a ako môžu a nesmú politici hovoriť. Chápete ten nezmysel? Vo voľbách tvrdia politici úplne opačné názory a návrhy, ako riadiť spoločnosť, a preto sú to VOĽBY!!! V USA, kde som bol opakovane, môže niekto vyhlasovať, že Zem je kockatá a štát, ani spoločnosť sa nezrúti. Mávnu rukou, alebo sa zasmejú, ale nie sú z toho hysterickí! Odporúčam Exupéryho a jeho Citadelu, kde sa píše: „Když chceš mít JENOM velké básníky, pak ŽÁDNÉ velké básníky mít nebudeš“. A my tu máme vládu plagiátorov, ktorí vo svojej zúfalej nevzdelanosti nechápu, že jediná pravda je lož. A tých lží nakotili už nad hlavu. Práve preto sa boja každého INÉHO hlasu, lebo by ich mohol z tých lží usvedčiť. Nie preto, že je jediný pravdivý, ale preto, že opisuje skutočnosti a udalosti INAK, a slobodný občan by sa mohol slobodne medzi tými dvomi rozhodnúť! Okrem Matovičovcov, už tu máme napríklad aj „oživotvoreného“ rozkrádača nášho národného majetku Mikloša (čo sa radikalizuje až hystericky, takže s ním debata nie je možná??!) a práve takíto nám tú slobodu rozhodovania upierajú! A TO v rozpore s poznatkami klasických demokratických spoločností, kde pôsobí PEN International už STO rokov. A za tých STO rokov tie spoločnosti aj vďaka PEN International pochopili, že diverzita názorov je NUTNÝM predpokladom, aby spoločnosť reflektovala súčasné dianie celým spektrom názorov a tak nestagnovala, ale napredovala. Snáď si KONEČNE rozumieme.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6303015x
Priemerná čítanosť článkov: 8611x

Autor blogu

Archív

Odkazy