Založ si blog

Ukrajina? Pozor, hon na čarodejnice u nás začal!

Ničím neospravedlniteľná vojenská invázia diktátora Putina má, tak ako som to predvídal, nedozierne vedľajšie následky aj u nás. Tiež som upozorňoval, že odkaz na tento vojnový konflikt, dá do rúk selfie-vláde plagiátorov nevídanú moc, takže si v tichosti odsúhlasia, čo sa im bude hodiť. Ak si teda niekto myslí, že ho tento konflikt nezasiahne (nielen v nedostatku určitých tovarov, zdražovaniu služieb apod.), tak bude nemilo prekvapený. Ale tie škody už sú a budú nielen materiálne. Ide o jav, ktorý z histórie už poznáme. Je to hon na čarodejnice, rozdúchavaný žltou tlačou a niektorými politikmi koalície zla, ktorí sa už aj skôr prejavili, ako hejteri z povolania. Príkladom sú inkvizítorské komentáre novinárskych poskokov z „denníku“ N-ádor voči takej svetovej osobnosti športu, ako je Nasťa Kuzminová, ale aj iní športovci a športové kluby na Slovensku. Títo tiež-novinári a tiež-politici prikladajú do kotla vášní, ktoré potom nedokážu udržať v rozumných medziach a nechcú ani brať zodpovednosť za následky.

Nastáva teda veľmi nebezpečný čas, kedy prevládajú emócie nad triezvou racionálnou úvahou a obeťou tých emócií podľa princípu „honu na čarodejnice“, sa môže stať ktokoľvek. Opakujem, ktokoľvek, pretože tu nejde o reálnu vinu, ale o „biľag“. Nálepka „pro-kremeľský“ alebo „pro-ruský“, aj bez reálneho základu, znamená smrteľný zásah. Naopak, všetko ukrajinské je odrazu nedotknuteľné. Mlčaním sa prechádza vyčíňanie tamojších neo-nacistov, osemročné terorizovanie obyvateľov Luhanska a Donetska brutálnym ostreľovaním, zverstvá, ako to v Odese, a priam pandemická korupcia, ktorá začala naliatím piatich miliárd dolárov z Washingtonu do Euro-majdanu, ktoré si strčili do vrecka miestni oligarchovia. Veď aj západné zdroje uvádzajú závažné pochybenia Zelenského vlády a hlavne chronickú korupciu, ktorá je v tejto krajine asi na vrchole v celej Európe. Nezabúdajme, že si tu účet na kšefty otvoril aj syn pána Bidena, ktorý má teraz z pozície prezidenta enormný záujem tie kšefty zakryť. Nezabúdajme tiež na tajné americké laboratóriá, ako export vynálezov skazy, ktorých bolo na Ukrajine toľko, ako v žiadnej inej krajine mimo USA. To všetko má teraz prekryť paušálne protiruská hystéria ďaleko presahujúca čokoľvek spojené s diktátorom Putinom.

Už len upozorňovanie, že nie je všetko také čierno-biele, ako to maľujú niektorí naši najfanatickejší politici (Benčík, Dostál a spol.), a s nimi žltá tlač, ktorá ich stvorila, je nimi brutálne napádané. Nastáva teda strach sa vôbec ozvať a upozorniť, že u nás môže dôjsť k vážnym škodám a nespravodlivému ublíženiu konkrétnym osobám. Tu sa ukáže, či naše súdy takémuto tlaku odolajú a ubránia nevinné obete politického lynču. Tiež sa ukazuje prečo „Krvavá Mary“ Kolíková tak tlačila na súdnu mapu – koalícia „zmeny k zlu“ by tak ovládla naše súdnictvo a vybavila si beztrestnosť.

A pozor, takto môže dôjsť aj k vybavovaniu osobných účtov. Na verejný lynč sa totiž väčšinou najviac tešia primitívi, ktorí sú v normálnej spoločnosti prirodzene upozadení pravidlami seriózneho a slušného správania. Takí, huckaný koaličnými politickými skrachovancami, sú teraz ako utrhnutí z reťaze.

Uveďme si príklad zo starovekých Atén. Tam v politickom súperení došlo k stretu skupiny korupčníkov s politikom, ktorý bol čestný a na tú korupciu upozorňoval. Došlo to tak ďaleko, že ho zavraždili. Po tej surovej politickej vražde však jednému z tých korupčníkov došlo, že v meste žije matka zavraždeného a jej čo i len pasívny smútok ich usvedčuje. Tak vyvolali hystériu a poslali k jej domu rozzúrený dav. Tí hádzali kamene a trieskali na dvere. Ona vyšla, zahalená v smútočnom, a to zúrivcov zaskočilo. Vtedy prehovorila o svojom smútku matky a dav sa zahanbene rozišiel. Lenže korupčníci boli nespokojní. Tak na druhý deň opäť poštvali dav, ale už v ňom boli aj podplatení násilníci. A ona opäť vyšla pred dom, ibaže teraz sa už k slovu nedostala. Ubili ju na prahu jej domu. Toto sa volá davová psychóza a ani po viac ako 2 500 rokoch nie sme pred jej lákadlami brutálnej instantnej „spravodlivosti“ celkom imúnni.

Niekto namietne – ale veď u nás sa už nekameňuje, nikomu nejde o život. Iste, ale práve zo starého Grécka pochádza pojem „ostrakizácia“, teda spoločenská izolácia „biľagovaného“ jedinca. A to sa tu deje! Pozrite sa na učiteľov ruštiny po školách a rusistov na Komenského Univerzite. Musia sa denne vrhať vo tri vrhy a deklarovať takú samozrejmosť, ako že ruština tu bola stáročia pred Putinom a bude stáročia po ňom! Taká samozrejmosť a odrazu je o čo sa báť? Kde sa podel zdravý rozum, keď pod nálepkou čohosi „pro-kremeľského“ (a je to často úplne absurdné obvinenie) odrazu hrozí „ostrakizácia“ práce ľudí, ktorí s Kremľom nemajú nič spoločné! Myslíte si, že preháňam? No tak čítajte ďalej…

 

Zvrhlé vyrovnávanie si účtov na nevinných

   Hystéria roztáčaná žltou tlačou vyústila do vandalizmu na Slavíne. A odrazu sú naši koaličníci prekvapení? Veď to oni vypustili džina z fľaše a nejaký výtvarnícky ego-maniak (lebo takú rozsiahlu škodu mohol spáchať len niekto skúsený) typu Kalmusa, či Lorenza, to hneď využil na svoju sebaprezentáciu, ktorou sa iste skôr, či neskôr pochváli na sociálnych sieťach. Veď takíto exhibicionisti majú už vzory aj v zahraničí.

V USA práve stiahli ruskú vodku z predaja?! Ale veď tí už pri ich napadnutí Iraku (kde si celá zločinná kamarila okolo Busha Jr. vymyslela hrozbu zbraní hromadného ničenia), vyradili v reštauráciách z pomsty francúzske zemiaky „pommes frites“ z jedálneho lístku, pretože Francúzsko odmietlo robiť im alibi spoluúčasťou svojich vojakov?! A môžeme ísť ďalej v histórii – pri zradnom napadnutí Japoncami americkej námornej základne v Pearl Harbor, rozzúrený dav vo Washingtone (teda 7 680 kilometrov ďaleko od miesta činu a ešte ďalších 11 920 kilometrov od prvého ozbrojeného Japonca) vyrúbal v aleji v centre mesta všetky sakury, lebo sú to japonské čerešne?!!

A ako by naši bdelí kolaboranti mohli zaostávať? Nastal festival absurdít – už volajú po zrušení „ruskej zmrzliny“ a „ruského vajca“??? Tak toto určite zloží Putina na lopatky…

A kto súdny môže súhlasiť s vylúčením telesne postihnutých z para-olympiády v Pekingu na brutálny nátlak niektorých západných výprav? Štyri roky sa na túto športovú udalosť pripravovali, už boli v mieste konania para-olympiády a nedovolili im súťažiť ani len pod neutrálnou vlajkou? Čo je to za zvrhlosť ich západných kolegov, čo je to za morálku takýchto hejterov?

A čo majú nepočujúci športovci s Putinom, že ich vylúčili zo všetkých medzinárodných súťaží?

Veď sami môžete k tomuto zoznamu pridať ďalšie príklady, že pandémia ostrakizácie zrejme nemá hraníc!

Ako napísal ruský spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, Solženicyn, vo vojnovej poviedke „Prípad na stanici Krečetovka“ – niektoré fatálne omyly sa už nedajú napraviť. Najmä ak sa napĺňa Exupéryho varovanie: „Je hrozné, keď jedinec drtí stádo, ale hroznejšie je, keď stádo drtí jedinca.“

Takáto umelo vyturbovaná hystéria je predovšetkým ľahko zneužiteľná pre politické ciele a to v snahe zbaviť sa opozície a aj oprávnenej kritiky (keď za dva roky vládnutia snáď niet politického činu, ktorý by nespotvorili, či pri ktorom by neklamali) takýmto paušálnym „značkovaním“ za nepriateľa (dnes sú to teda nálepky „pro-kremeľský“ alebo „pro-ruský“). A máme už aj prvých „bdelých“ komsomolcov, ktorí zatrúbili do brutálneho útoku.

 

Návrat boľševického udavačstva?!

   Vojna na Ukrajine je priam „živou vodou“ pre rôzne u nás už pomaly skrachované politické existencie. Neuspokojení nímandi majú šancu teraz si do niekoho, alebo niečoho kopnúť. A dlho tá šanca nepotrvá, tak kopú zúrivo hlava-nehlava. Akoby teda mohol nevyskočiť člen vo voľbách skrachovanej strany na jedno použitie, a jej lokálny exponent, „progresívec“ Troiak? Ten si predsa iste dávno myslí, že by mal práve on „progresívne“ rozhodovať v bratislavskej štvrti Nové Mesto, kto tu môže prednášať o zdraví a dlhovekosti (pritom zdôraznil, že ho téma prednášky vlastne vôbec nezaujíma?!!). Samozrejme, kritériom je Ukrajina. A aj tu sa fatálne splietol. Ale keď je vyzvaný, aby sa za neoprávnené osočovanie (ktoré rozposlal starostovi, všetkým poslancom a aj komisii kultúry?!!) zodpovedal, začína kľučkovať. Tvrdí, že vyjadril len svoj „subjektívny názor“ a že uznáva, že iní môžu mať opačný, ale zároveň vraj je jeho povinnosť poslanca hlásiť každého, kto má iný názor, ako ten jeho?! Rozumiete tejto hatmatilke pod tlakom varovania, že ohováranie je trestný čin? Tento pán Troiak perfektne napĺňa postavičku z vtipu ešte za komunistickej vlády, ktorá hovorí: „Je neudávam, ale hlásiť to musím!“

Ale máme tu aj pani Darinu Károvú, ktorá chce predviesť svoju bdelosť udávaním podľa nej nehodných, aby vystupovali verejne na akúkoľvek nepolitickú tému. Pretože ona to vidí bdelo politicky. Takých sme zažili už za starých boľševikov, keď filozof nesmel vyučovať na vysokej škole, ale mohol len hádzať lopatou. Že by sa pani Károvej zacnelo po starých časoch?

Ale korunu tomu nasadil z našich daní platený štátny tajomník pobočky Klus. Ten hejtuje na sociálnych sieťach po večeroch, ale aj cez pracovnú dobu, nie ako súkromná osoba! Nech sa páči, ako sa nechutne odbavoval na blokácii portálu Hlavné správy:

„Martin Klus • 1. State Secretary at Ministry of Foreign Affairs, Slovak Republic•

2.3.2022

TOTO JE NAJKRAJŠÍ POHĽAD NA TITULNÚ STRÁNKU DEZINFORMAČNÉHO WEBU A HLÁSNEJ TRÚBY KREMĽA S „NEVINNÝM“ NÁZVOM HLAVNÉ SPRÁVY

Len krátko po tom, čo YouTube, Facebook, Twitter ale aj ďalšie sociálne siete zablokovali či inak obmedzili kanály ruských provládnych médií RT a Sputnik v Európe, urobilo dôležitý krok v boji proti dezinformáciám a škodlivej propagande aj Slovensko.

1. Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) rozhodol o blokovaní prokremeľského webu Hlavné správy pre jeho škodlivé aktivity, ktoré spadajú pod hybridné hrozby. NBÚ rozhodol v zmysle zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu. Ak sa pýtate, prečo je to dôležité a či náhodou nejde o „cenzúru“ alebo snahu umlčať „iný“ názor, rád znovu pripomeniem, že:

2. Lož nie je názor a my musíme bojovať za pravdu. Nemôžeme nechať falošné účty, trollov alebo internetové boty na sociálnych sieťach chrliť dezinformácie a často aj nenávisť. Preto ďakujem expertom Polície SR, že denne sledujú činnosť dezinformátorov a konajú podľa Trestného zákona.

3. Slovensko si plní domácu úlohu nielen preto, že na Ukrajinu zaútočilo Rusko. Už dávno sme mali ráznejšie zakročiť proti šíreniu dezinformácií, tzv. alternatívnych faktov, extrémizmu či škodlivej propagandy nedemokratických režimov.

4. Spomínaný portál HS nebol skutočným médiom s kvalitnými novinármi a profesionálnymi editormi riadiacimi sa Etickým kódexom. Biznis plán tohto webu bol v skutočnosti postavený na šírení kremeľskej propagandy a účelovom vyvolávaní informačného chaosu s cieľom rozdeliť spoločnosť a poštvať občanov proti sebe. Preto vás opätovne prosím, aby ste boli veľmi pozorní pri získavaní informácií o vojne na Ukrajine a čerpali len z overených zdrojov a profesionálnych médií.

 

A teraz triezve hodnotene tejto štvavej tirády koaličného komsomolca:

 

1.Absurdné je už tvrdenie o „prokremeľskom webe“. Čítal som ho a aj tam prispieval a nič také tam nebolo. Zato tam bolo veľa kritiky na to, že páni Korčok s Klusom urobili z Ministerstva zahraničných vecí pobočku americkej ambasády.

 

2.Ako som dokladoval v predošlých článkoch na tomto blogu, najviac klame žltá tlač, ktorá aj Klusa vyniesla do danej funkcie. A ním velebená Polícia pod kuratelou Mikulca (podozrivého zo zasahovania do práce NAKA) robí ideologicky zameranú nadprácu falošným šibrinkovaním účelovo dezinterpretovanými paragrafmi, ako na to upozornil statočný sudca Šamko.

 

3.Tu sa pán Klus prezradil. Alternatívne médiá, financované nie oligarchami, ale samotnými čitateľmi, usvedčovali každodenne koalíciu „zmeny k zlu“ z politických zvrhlostí a klamstiev, ktorých sa za dva roky nazbieralo požehnane. Umlčať

oprávnenú kritiku teda túžil dlho aj Klus, aby si preboha len udržal svoje koaličné korýtko. A Etickým kódexom sa extrémne propagandistickí exponenti žltej tlače nikdy neriadili. Veď aj preto sa ocitla v závoze Etická komisia SSN a aj

Medzinárodný tlačový inštitút – International Press institute na hanbu skončil. Táto žltá klaka nerešpektovala dokonca ani zákony zakazujúce vynášať informácie zo živých trestných spisov (Tódová a spol), aby potom selektívne zveličovali, čo

sa im hodilo a zamlčiavali, čo sa nehodilo (napríklad intímnosti Lipšica so Zsuzsovou, sexuálne úchylky Kollára, bratstvo Sulíka s Kočnerom apod.)! Lži, dezinformácie, manipulácie s faktami zastrašovanie kritikov – to je pracovná metóda

našej žltej tlače. O etike ani reči, tak o čom to ten pán Klus točí?

 

 

Najobludnejšie na tom je, že NBÚ nevydala v tejto veci žiadny dokument (a to ani na výzvu Hlavných správ), takže tie nemôžu v tejto veci urobiť žiadne aktuálne právne kroky?! Ale to je predsa stará boľševická metóda!!!

Pritom práve zástupcovia portálu Hlavné správy už skôr súdne dosiahli, že ich nikto nesmie osočovať ako „konšpiračné médium“. Lenže táto politická Matovičo-zberba kašle na zákony, ľudské práva a aj súdy. Otázka je, či si trúfnu ignorovať Európsky súd, keďže umlčiavanie alternatívnych médií je evidentne v rozpore sa jeho nálezmi.

Komsomolec Klus je zrejme len bezduchým nasledovníkom svojho ideologického vzorrra, pána Ivana Korčoka, nominanta strany SaSanka (viď žltou tlačou zatajovaná aféra bratania Sulíka s Kočnerom). Ten v najnovšom rozhovore pre Plus 7 dní hovorí o „svätých princípoch“. Medzi skutočné sväté princípy demokratickej spoločnosti patrí spravovanie štátu tromi navzájom nezávislými inštitúciami: výkonnej (vláda), zákonnej (parlament) a súdnej. Žiadny demokrat by si preto netrúfol okrikovať sudkyňu, keď nemôže jej argumentom oponovať odborne a už vôbec nie z princípu nadradenosti súdov nám všetkým. Ale pán Korchok (tak sa asi bude volať, až si bude užívať dôchodok na Floride) v rozhovore drzo verejne vyhlásil, že sudkyňa, ktorá ho v diskusnej relácii RTVS usvedčovala z právne zbabranej zmluvy ohľadom americkej armády na Slovensku, vraj nehovorila pravdu?! Už sa nedozvieme v čom konkrétne (nehovoriac o škandalóznom ignorovaní pripomienok generálneho prokurátora), ale pánovi Korchokovi to vychádza tak, že v RTVS budú môcť v diskusiách vystupovať len on, komsomolec Klus a ešte vyvolení, na ktorých pán Korchok ukáže. Pýtam sa, čo je tomuto pánovi sväté???

Ale vďaka tomuto rozhovoru už vieme, prečo sa komsomolec Klus tak vytešoval z blokovania portálu Hlavné správy. Tam totiž pravidelne usvedčovali pána Korchoka z prekrúcania pravdy a činnosti podozrivej z vlastizrady. A každý predstaviteľ autoritárneho režimu túži umlčať tých, čo ho usvedčujú zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vo fyzike je výsledný smer súčtom rôzne smerujúcich vektorov. V slobodnej demokratickej spoločnosti je najbližšie pravde súčet rôznych názorov a správ. A práve toho sa koaličníci zla tak boja, lebo so svojimi lžami a dezinformáciami v rovnocennom súboji médií prehrávajú. Preto tá štátnotajomnícka zloba pána Klusa, preto tá zúfalá snaha umlčať každý iný hlas, okrem ich vlastných sebaklamov. Ale ak existuje len jediná povolená pravda, tak je to lož! Po tomto „ideále“ túžia, len svojich povolených „právd“ sa držia…

RTVS a iné média v týchto dňoch regrutujú psychiatrov s otázkou, ako sa zbaviť strachu z vojny u nás, aj keď u nás žiadna vojna nie je a je isté, že v dohľadnej dobe (ak to zasa cez NATO nevyprovokuje Washington) ani nebude. Ale čo tu už je, sa volá davová psychóza, umelo udržiavaná a hecovaná koaličnými skrachovancami a tej sa treba naozaj báť. Pretože súčasnej drastickej vojnovej kríze sa dá čeliť jedine s chladnou hlavou, uvážlivo a hlavne bez rozširovania násilia, hoci aj psychického, u nás.

Spoločnosť sa v tomto smere dá prirovnať k septiku, čo potrebuje každá zdravá stavba, a ktorého hladina je za normálnych okolností číra. Ale keď ňou otrasie niečo také brutálne, ako je vojna, okamžite sa na ten číry povrch vyplaví kal a zmúti ju. To je čas samozvaných moralizátorov zo dna spoločnosti. Postavme sa nezmyselnému štvaniu niektorých jednotlivcov, ozvime sa na obranu zdravého rozumu a nezabúdajme: prvou obeťou takejto umelo živenej hystérie je sloboda slova, ale obeťou jej straty sú už živí ľudia a bolesť takto spôsobená zasahuje a paralyzuje celú spoločnosť.

Ak prezidentka Čaputová tak vyzýva na jednotu zoči-voči absurdnej a neospravedlniteľnej vojne, tak by to mala byť jednota ľudí dobrej vôle aj proti tomuto nášmu zlu!

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6306594x
Priemerná čítanosť článkov: 8616x

Autor blogu

Archív

Odkazy